İspanya Gp-Red Bull Taban Güncelleme

yazar:

kategori:

Bu yarık çok ufak bir detay olabilir ancak Formula 1 araçlarına çok daha fazla yol tutuş sağlamaktadır.Arka lastiklerin yerle buluştuğu yerin hemen ön tarafında bulunan bu yarık havayı lastiklerin üzerinden göndermek yerine emip aracın difüzör tarafına aktarır (Tabandaki yarık boru gibi çalışmaktadır havayı alıp difüzöre aktarır).Eğer sistem verimli olursa,zeminin etkisiyle oluşabilecek fazladan downforce miktarı indirgenmiş olur.Bu ufak delik (Kırmızı Ok) hava akımını zeminin altına yönlendirmekle beraber bazen de lastiklerin etrafından dolanmasını sağlar,bu sayede zeminden ve zeminin alt tabakasındaki hava akımının daha fazla verimli çalışması sağlanır.


Yorumlar

“İspanya Gp-Red Bull Taban Güncelleme” için 6 yanıt

  1. en çok gıcık olduğum nokta yarıkların yasak olduğu halde böyle fare deliği gibi yuvalar açılması.özellikle redbulun hep önderlik etmesi. ne açgözlülersiniz yahu 4 yıldır tiksindirdinizi bu sporu.hele geçen seneki 9 yarış v8 lerle birlikte yok etti f1i.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Kurallara aykırı bir şey yok sen sıkıntı yapma bukadar

    2. Benim de en gıcık olduğum nokta insanların hoşlanmadıkları takımları karalamak için böyle yalanlara başvurmaları. Yasak olan bir şeyi hiç böyle göstere göstere yapabilirler mi Allah aşkına. Biraz akıl ve mantık yürütün.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Yorumuna şapka çıkarıyorum

      2. mc arkadaşım +10

    3. Kızmana gerek yok. Adamlar yasal boşluk nerede bulurlarsa üzerine çalışıyorlar. Bu konuda çok da başarılılar. Diğer takımlarda araştırsın bulsun. Hatta o kadar başarılılar ki vettel yeteneksizini 4 kez şampiyon yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir