Wurz, Honda'nın KERS'i Konusunda İyimser

yazar:

kategori:

Önümüzdeki sene Formula 1’de büyük çaplı değişiklikler olacak. Öncelikle oluksuz lastikler spora geri dönecek, aerodinamikler değişecek ve Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi spora dahil olacak.

Honda yeni olan KERS sistemini test eden ilk takımlardan birisi oldu ve takımın test pilotu Alex Wurz, bu konuda başı çektiklerini söyledi.

Wurz " Değerinden % 100 eminim. Şu ana kadar KERS’i yarışa simule edilmiş şekilde test eden tek takım olduk ancak bu kesinlikle 2009 şampiyonluğuna yakın olduğumuz anlamına gelmiyor."

"KERS’in tüm paket üzerindeki etkisi o kadar büyük değil." dedi.


Yorumlar

  1. Hadi bakalım en azından 2009 için şampiyonluk istemiyoruz.Sadece rekabetçi olarak üst sıraları zorlamaları 2009 için yeterli olacak.Bundan sonra 2010 ve 2011 de şampiyona için savaşan bir Honda görürürüz inşallah.

  2. Bence KERS önümüzdeki sene yarışlarda belirleyici rol alamaz.. Kullanılabilir limiti belli ve yarış kazanmak için sadece KERS yetmez. Halihazırda bu hususta önde olan takımlar malı götürür diye bişey yok.. Ferrari ve McLaren yine en hızlı takımlar olur sonra BMW ve Renault gelir.. KERS o kadar komplike bir olay da değil ayrıca – hem de yarış kazandıracak kadar..

  3. kaan kaanhan avatarı

    98 yılında buna benzer bir sistemi McLaren kullanmaya başladı, malum takım tarafından yasaklattırıldı.

  4. suandaki solentilere gore kers te en onde olan takim bmw mis adamlar planlar dahil herseyi fia ya teslim etmisler sadece teste devam ediyorlar,kers i binek otomobillerde iklk tes edib kullanan bmw diye hatirliyorum , ama f1 de bunu ilk bulan takim ve fia ya sunan da mercedes diye bilirurm sanirim 5 yil oluyor hatta bir ara mercedes bu nu denemeye bile kalkti,bence seneye bmw toyota mercedes honda basi ceken takimlar olacaktir

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BAR da iciyormus :)))

  6. kaan kaanhan avatarı

    honda iyi yatırım yaptı kerse 59M$ harcamışlar bu projei geliştirmek için, Merco 55M$ ile çok harcayanlar listesinde ve sanırım elektrik kersini kullancaklar. söylenenlere göre williams ve ferrari magnetti marellinin 2M$ maliyetli mekanik kersini kullancaklar. sonra neler olur bilinmez planlar değişebilir farklı şeyler olabilir tabiki.

  7. Nerelerdesin BAR Honda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir