Jordan "Hamilton Massa'ya Karşı Acımasız Olmalı"

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 Takım Patronlarından Eddie Jordan, Lewis Hamilton’un Felipe Massa ile Fuji’de olanların öcünü almak için acımasız olması gerektiğini söyledi.

Hamilton’un şampiyonluğunu ilan etmesi için 5. olması ve gereksiz risklere girmemesi gerekiyor. Ancak Jordan, gerekli olması halinde Hamilton’un kirli mücadeleye hazır olması gerektiğini söylüyor.

Jordan "İnsanlar benim söylediklerimi beğenmeyebilirler ancak eğer Massa Japonya’da olduğu gibi onu yarış dışı etmeye çalışırsa Lewis bunun için hazır olmalı."

"Eğer Massa bunu denerse, Lewis lastiklerini Massa’ya çevirmeli ve her ikisinin yarışı tamamlayamamasını garantilemeli." dedi.

Jordan, Hamilton’un geçen hafta sonu Shanghai’deki performansını göstermesi halinde şampiyon olacağı konusunda şüphesi yokyine de son yarş için temkinli.

Jordan "Şampiyonada olacak sıradaki şey, Lewis’in son 2 yarışından öğrenip öğrenmediğine bağlı."

"Çin’de mükemmeldi ve kusursuz şekilde kazandı ancak Japonya’da berbattı. Eğer Çin’deki Hamilton Brezilya’da da olursa, o, dünya şampiyonu olacak."

"Dikkatli olmak zorunda. Şu anda dünyanın ona karşı olduğunu bilmeli, diğer pilotlar ve hakemler ona karşı. Spa’daki galibiyetinin ardından olanlar berbattı ve Japonya’daki cezası da çok ağırdı. Bunlarla idare etmeli." dedi.

Jordan ayrıca Hamilton’un takım arkadaşı Heikki Kovalainen’den daha iyi destek alması gerektiğini düşünüyor.

Jordan "Ron Dennis ve Mclaren takımının Heikki Kovalainen’den daha fazla çıkarabilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü onun etkisi mininmum seviyede oldu."

"Brezilya’da Kovalainen’in ilk 2 çizgide olmasını garantilemeliler. Bu Mclaren’in şansını önemli derecede arttırır."

"Kovalainen her zaman ağır araç ile kaldırıldı gibi ve bu onu startlarda yavaşlatıyor ve aracı sert lastiklerde sürmeyi zorlaştırıyor. Onun yavaş olmasını sağlamalı ve sıralamalarda hızlı yapmalılar. Eğer Ferrari’lerin önünde olabilirse bu Lewis’e gerçekten yardımcı olur." dedi.


Yorumlar

  1. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    yorumları okuyunca inanamadım, bu kendini bilmez adamın yaptığı talihsiz açıklamaya bir de burada çanak tutanlar var. Arkadaşlar rakip takımları tutuyor olabiliriz, rakiplerimizin bazı yaptıklarını beğenmiyor da olabiliriz ama bu sporun ruhuna zarar verecek böylesi adamları birlik olup desteklemememiz gerekiyor bence.

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    toplum bilinci veya pisikolog olarak deyilde
    ben bir F1 sever olarak yorum yapayim bi arkadas ferrari böyle seyler yapmaz dedi ben yapar diyorum örnekleri mevcut tek tek yazmiycam onlar arsivleri söyle bir karistirsinlar
    ha masa yaparmi bilemem belki . kimi yaparmi sanmiyorum
    bu pilotlarin lisanslarini ve kimi nin dünya sampiyonu olmus bir pilot yaparmi yapmaz
    ama masadan biraz süpeliyim
    bekliycez haftaya pazar neler olacak görecez

  3. formula 1 kuralsız oynananan bi oyun degil.eger massa veya kimi lewise carparsa elbetki kendileride zarar görcek.spor ahlakına böyle bir durum hic yakısmaz.ferrari gibi kendimi ispat etmis bir takım böyle seylere kalkısmaz bence.bunlar pilotların kafasını karıstırıyo.iyi olan kazansın.kazanamayanda alkıslasın.

  4. sadece ingilizlerde mi bastırılmış duygular varmış pehhh:d massa nın duyguları hangi sınıfta.
    burası F1 arkadaşım herkes farklı konuşur farklı düşünür farklı yapar.

  5. senna guven avatarı

    utku; rai lewis e çarpsın..heikki de massaya çarpsın ilk turda şampiyon belli olsun yakalayamazsa heikki yavaşlasın massa tur bindirirken massanın üstüne kırsın olmadı 2. turda lewis şampiyon olsun..Bu nasıl senaryo?!?!?
    yapmayın allahaşkına..Allahtan pilotlar bizlerden daha makul!

  6. senna guven avatarı

    levent bi psikolog olarak değil de toplum bilimci olarak YORUM yapmışsın sanırım.

  7. levent karadol avatarı
    levent karadol

    bir psikolog olarak şunu söyleye bilirim jordan ferrarinin istediği gibi bir açıklama yapmış bence bu ingilizlerin içinde her zaman bastırılmış duygular ifade edilemeyen öfkeler vari bunuda yüceltme mekanizması kullanarak toplumun onaylıyacağı şekilde dışa vuruyorlar hamilton zaten dürtülerini kontrol edemiyen bi plot bence hamibi ingiliz plotu örnek olarak seçmek istiyorsa jordanı değil irvine veya herberti kendine örnek seçsin

  8. bence rai lewis e çarpmalı yada pist dışına atmalı

  9. burak bocek avatarı

    Bu nasıl bir beklenti.son yarıaş geliniyor herkes felaket tellalı misali senaryolar çiziyor.ben asla massadan böyle birşey beklemiyorum lewisten ise bklemiyorum.kimse böyle bir delilik yapmaz fujide olanlar oldu cezlar alındı artık çıkar adam gibi olaydan uzk yarışırlar ne korku bu ya:)

  10. Jordan'ın dediği gibi olursa aynen 1997 Jerez, son yarış gibi olur…

    Aman abi mantıklı yarışsınlar ve mümkünse Lewis hata yapmadan birinci gitsin.

  11. kaan kaanhan avatarı

    massanın fujide yaptığını gördükten sonra Jordan ın bu açıklaması gayet normal 🙂

  12. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Eddie Jordan biraz içmiş heralded diyecektim ki tek içen o değilmiş yorumları okuyunca farkettim. İkiside çıkacak adam gibi yarışacak hamilton da aptalca bir risk almayacak çünkü gerek kalmayacak. Bence hamilton zaten podyuma çıkacak. Massa da jordan ın saçma açıklamalarındaki gibi bir duruma neden olmayacaktır.

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamıltona 5.lık yetıyor.boyle bır cılgınlık yapmaz gıbı gelıyor bana.yapsa yapsa egolarına yenık dusup yarıs ıcındekı pozızyonu ona yeterken bırılerını geceyım hırısna kurban olur.ama bence brıatore nın dedıgı gıbı akıllanmıs gıbı gorunuyor.

    ancak massa bole bıseyı yaparmı bılmem.yapsa bıle sampıyonluk sınermı oda baska bır mevzu.ınsallah temız mucadele ıcınde cekısmelı heyecanlı bır yarıs olur centılmenlık ıcınde

  14. bence fazla söze gerek yok.. massa hamilton a vurursa hamilton karşılık vermeyecek ! çünkü eğer karşılık verirse hamilton a ihraç massa ya şampiyonluk verilir 😉

  15. id1984 :S evet unutmuşum:D mclaren aracının ne kadar dayanıklı olduğunu anlatmak için sizi geçen sene çin yarışına götürelim.alonsonun nasıl yarış dışı kaldığını öğrenelim mizahi olarak.

  16. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ARKADASLAR bence hic bir filim senaryosuna gerek yok cikacaklar adam gibi yarisacaklar korkmayin siz massa beni aradai abi söz efendi gibi yariscam cirkeflik yapmiycam dei ne de olsa F1 aleminde bir kariyerimiz var onuda harcamam söz abicim dedi :))

    rahat olun siz..

  17. bu ne şimdi ya. massa böle bi riske girermi hiç? hamiltonu yarış dışı kalsın diye uğraşırken ya kendide yarış dışı kalırsa. eğer böle bi şey olursa yani massa bilerek lewis ın üstüne kırarda lewis ta ona doğru bir hamle yaparsa kazanılmış en çirkef şampiyonluk olur bu. finalin böle olmasını hiç kimse istemez heralde. bu yıl yeterince zevksiz oldu bide böle sonlanırsa tam olur yani.f1 olmaktan çıkar sokak dövüşüne döner yani.

  18. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    mike shinoda mizahi yaklaşımından sonrasına aynen katılıyorum dostum.

  19. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Harikasın Eddie Jordan 🙂 Bu adamı her zaman sewmişimdir zaten…Forza McLaren-Mercedes Lewis Hamilton ŞAMPİY.. 😉

  20. mike shinoda avatarı

    Keşke Hamilton gelip Massa'ya çarpsa… Ferrari fiziksel oalrak griddeki en sağlam araçlardan birisidir… McLaren ise yakın zamanda kendi kendine ayna kopartan, Kanat ucuran bir takım… Hamilton gel Ferrari'ye sidepodlardan gir arkadan çarp… Gör bakalım dünya kaçbucak… Senin araban mı dağılıyor yoksa Ferrari mi ? 😀 yine mizahi yaklaşım arkadaşlar lütfen ciddiye almayın :D… Eddie Jordan'ı F1de sevmezdim iyi ki gitti dedim… Açıklamabence tamamen rezalet… Şöyle deseydi inanın hak verirdim Massa Fuji'dekine benzer bir atak yapmaya çalışacağı bir duruma düşebilir fakat Hamilton bunun önlemini ondan daha hızlı olarak alabilir… Demekki hala herkez Ferrari ve MAssa'dan çekiniyor… Kimse şampiyonluğu rahat gözüyle bakamıyor…

  21. Mc Laren arkadaşım fia değil brazilyada bulunacak olan brazilyalı hakemler.:)

  22. cümleyi iyi okuyun! Eğer massa bunu denerse yap diyor.Mantıklı çünkü fia yine basit bir cezayla massa yı kurtarır.olan şampiyonluğa olur.

  23. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :))) bu da iyi gaz vermis tabi acimasiz ol ceza al puanin silinsin veya carp way anasini ya milet gaz verme yarisina cikmis biz boks maci yapmiyoruz jordan emice motor sporu bu F1 cikip efendi gibi yarisip puan alip döneriz sampiyon olunur olunmaz orasini allah bilir .

    "Hamilton Massa'ya Karşı Acımasız Olmalı" :))) mis

    amma gaz vermis

  24. eger levis massaya çarparsa şumaherin vilnöve kasıtlı vurdugu gibi diskalifiye edilir ve massa şampiyon olur

  25. Lewis inşllah çarpmak gibi aptalca şeyler yapmaz.Yaparsa direk şampiyonadan men edilir…Çünkü burası brazilyaa massanın kendi evi..Bilmem anlatabildimmi?:):)

  26. senna guven avatarı

    bu hepimizin aklına gelen senaryolar..umarım böyle birşeye gerek olmaz ve bu yazılanları görmeyiz..ama gerekiyosa lewis bunları yapmalı..hakemlerin yine garip kararlar vereceğini de hesaba katarak..

  27. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    buda ingiliz galiba

  28. hasan öksuz avatarı

    evet olmalı ama geçen sen alonsoya
    yaptığı gibi anlamsız manevralar yaparsa
    kesinlikle bi şeyler ters gider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir