Mclaren ve Mercedes-Benz Ayrılır mı?

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz ‘ neler olduğu’ konusunda tereddüt içerisindeyken Car Magazine, Alman araç üreticisi ve ortağı McLaren Group’un 300 milyon euroluk bir anlaşma ile Aston Martin’e katılma girişiminde bulunduğunu iddia etti. Bu anlaşmanın sonucu doğal olarak 2010 yılından itibaren Mercedes-Benz’in teşviğiyle kendi süper araç sınıfını oluşturma çabası içerisinde olan McLaren Automotive’i etkileyebilir.

Ortaklık şu anda araç üretimi sektöründe çok kabul gören bir konu ve General Motors ve Chrysler ve Amerika’da birleşmeyi düşünüyor, teklif Avrupa’da ilk başta Aston Martin’in  gelecek nesil Maybach için çalışıyor olarak görülebilir bununla birlikte Mercedes Aston Martin’e motor sağlayabilir.
 
‘Romeo ve Juliet Projesi’ olarak isimlendirilen plan Mercedes-Benz’in McLaren Group ve Formula 1’deli yükümlülüğünü kontrol altına alma çalışırken şu anki SLR McLaren super-car ürününün ve McLaren Automotive ile olan ilişkisinin halefi olarak görünüyor.

Car Magazine’e konuşan ismi bilinmeyen bir kaynak " McLaren ile olan anlaşmamız sonsuza kadar sürmeyecek" dedi ve devam etti:

" SLR’nin yeri doldurulmayacak ve buna karşın teklif iyi, F1 işletmesini almakla ilgileniyoruz. Bu da yeni güçlü ortaklar için fırsatların oluşmasına ve ısmarlama araçların üretilmesinin önünü açacak."

" Sizin de tahmin edeceğiniz gibi ortaklar çoğunlukla Group’un çalışmasını nasıl daha optimize edebiliriz konusunda dostça ve verimli tartışmalarda bulunurlar ve Group başarılı olduğunda ve heyecanlandırınca, şaşırmış olabiliriz ve eğer ortaklarımız hisselerini artırmak konusuyla ilgilenmezlerse bu bizi hayal kırıklığına uğratır. Fakat şu anda çıkan spekülasyonlar sadece ‘söylenti’den ibaret ve bu konuda söylenecek birşey yok."

McLaren’in F1 CEO’su Martin Whitmarsh Mercedes-Benz ve McLaren’in başlangıçta hedefledikleri amaca ulaşşmaya odaklandığını söyledi.

" Mercedes-Benz ve McLaren büyük bir zevkle büyük ve başarılı ortaklığı devam ediyor, şu anda Formula şampiyonluğuna ve Mercedes-Benz SLR McLaren’in üretimine odaklandı."

Uzun vadede Whitmarsh, Alman araç devinin fotoğrafın  büyük kısmına baktığını ve şirket üzerinde sahip olduğu % 40’lık hisse payını % 100’e çıkarmayı düşündüğünü söyledi. Bununla birlikte böyle bir yürütmeyi başarmanın kolay olmayacağına değindi.

" Hissedarlar uzun vadeli strateji gelişimi için kendilerini adadılar. McLaren Group ile şimdiye kadar birlikte başardıklarına devam edecekler."

Şu anda Mercedes-Benz, McLaren Group’un % 40 hissesine sahipken, Bahrain Mumtalakat Holding Company, Bahreyn Krallık şirketinin tamamine sahip holding, geçen yıl McLaren Group’un % 30’luk hissesine sahip oldu. McLaren Grup Başkanı ve CEO’su Ron Dennis
TAG firması ile kalan hisselerin % 15’lik kısımlarına sahipler. Bununla Birlikte Mercedes-Benz, McLaren Group’taki hisse payını arttırmayı isteyebilir bu durumda yeralan ortaklarla anlaşmaya varması gerecek."


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    vega,kaan katiliyorum size aynen

  2. kaan kaanhan avatarı

    büyük üretici ile birlikte olmak iyidir, en azından ya öyle kalırlar yada mercedes hisse büyütür başkada bişe olmaz. Fiat olmasa ferrari ayakta kalabilirmiydi günümüz şartlarında, sırtını sağlama vercen 🙂

  3. Daha önce demiştim. Şu anda tek başına yoluna devam eden tek firma var İngiliz firması olarak o da Aston Martin, David Richard'ın başarılı yönetimi ve Prodrive'ın daha önce ürettiği getiri ile ayaktalar.

    Rover Roewe olup Çin'e geçti. Lotus, Proton himayesinde Malezyalıların. BMC'nin sadece adı İngiliz kaldı (ad hakkı harici tüm haklar bizim). Land Rover satıldı kime olduğu aklımda değil. Jaguar da Tata'nın. Yani McLaren, Mercedes gibi bir devin desteği olmadan ayakta durabilir mi şüpheli. Belki Aston Martin himayesinde olabilirse. Ama o zaman da iki yarış kurdu Dennis ve Richards anlaşabilecek mi?

    Yani en iyisi McLare Mercedes olarak kalmak…

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :)) mercedes takimin sahibi sayilir ve yavas yavas hiseleri aliyor
    suan iyi bir ortaklar ama mercedesin tek basina yarisacagi günler 1 iki seneyi gecmez o zaman mclaren baska motor bulur veya mercedes den motor almaya devam eder
    iki takim bir birinden cok memun ve bu isi en iyi paraya cevirip kazanc yapan bir altin yumurlayan tavugu kimse kesmez
    sadece dedi kodu bunlar vs vs vs..

  5. kaan kaanhan avatarı

    takımın nerdeyse yarısına sahip olan bi firma bırakıp nereye gidiyor, biraz fazla uçmuş o ismi bilinmeyen kaynak :)) "X"şahıs böyle açıklama yapacağına gitsin arap holdinge ait hisseleri almaya çalışsın.büyük ihtimal Ron ve Mansur ağa daha fazla hisse satmazlar.

  6. lost boy ne kadar biliyorsun sen öyle? mercedes i sende iyice küçülmüşsün ayrıca bmw toyota kötü ekipler değil bmw bu sene aracını tasarlamakla pek uğraşmadı ben çok gördüm bir sezon öncesinden büyük konuşupta pişman olan mercedes mclarenden ayrılırsa kötü olacak aynı bizim williamstan ayrılmamız gibi!

  7. Mercedes göz dağı vermeye çalışmış. Yemezler güzelim yemezler….. Eğer Mercedes McLaren'den ayrılırsa Honda-Toyota ve BMW ile yarışır ancak. McLaren de başka motor bulup şampiyonluklara devam eder (mesela cosworth)

  8. mehmet ceviz avatarı

    mercedes f1 de olsun da nasıl olursa olsun.gümüş oksuzsuz f1 olmaz olsun.mercedes insan eliyle yapılmış engüzel nesne.saygılar

  9. bence ayrılmasın onlar bi bütün gibiler.(SONUNA KADAR RENAULT F1 TEAM(

  10. sakın ayrılmayın!!!!!!!

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    McLaren kendine baska bir motor bulur
    mercedesde kendine baska bir F1 takimi bulur veya kendi takimini kurar
    hersey olabilir
    ikiside büyük firma
    neden olmasin ama suan herkes halinden memun mercedes F1 deki McLaren ortakligindan McLarende motorundan memun su an bir SIKINTI yok yani

  12. Aston Martin'İn başında kim var? Prodrive'ın sahibi olan şahsiyet adını unuttum valla.

    Bence tersi daha da mümkün. Mercedes Aston'u da almasın sakın?

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Alman araç üreticisi ve ortağı McLaren Group'un 300 milyon euroluk bir anlaşma ile Aston Martin'e katılma girişiminde bulunduğunu iddia etti. Bu anlaşmanın sonucu doğal olarak 2010 yılından itibaren Mercedes-Benz'in teşviğiyle kendi süper araç sınıfını oluşturma çabası içerisinde olan McLaren Automotive'i etkileyebilir.''

    Bu haberde ileride oluşabilecek durum kısaca bu Aston Martini Mercedesin almak istediği bir sır değil bu durumda ya Mclaren yada Maybach çatısı altında yeni bir oluşum hazırlığı var ….

  14. kaan kaanhan avatarı

    Car Magazine'e konuşan ismi bilinmeyen bir kaynak " McLaren ile olan anlaşmamız sonsuza kadar sürmeyecek" dedi…
    bunlar spekülatif haberler, eğer williams-BMW gibi bir ilişki olsaydı bu ayrılık haberleri mantıklı olabilirdi.Merco nereye gidiyor takımın en büyük hisse sahibi zaten 😀 gerçek olan Merconun çok istediği, McLaren da daha çok hisseye sahip olmak, %30 luk bahreyn şirketinin hisselerini alacaklar bana kalırsa ve %70 Merco olcak, sonrada geriye kalanı almaya çalışacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir