İspanya Testlerinde 1. Gün – Chilton Lider

2014 Formula 1 sezonunda yapılacak olan testlerin ikinci bugün İspanya’da başladı. İspanya’da gerçekleştirilecek 2 günlük testlerin birinci gününü Marussia pilotu Max Chilton ilk sırada tamamladı.

İspanya GP’nin ardından 11 takımın da katıldığı testlerde Chilton, 1.26.434 ile en hızlı isim olurken onu 0.227 sn geriden Lotus’un test pilotu Charles Pic takip etti.

Çoğunlukla yağmur altında geçen ilk test gününde Sauber 89 tur ile en çok çalışan takımdı ve bir buçuk yarış mesafesi kat etmeyi başardı.

İspanya GP’sinin galibi Mercedes ve Lewis Hamilton 0.249 saniye geride üçüncü olu. En hızlı turunu orta sertlikteki lastikler ile atan Hamilton gün içerisinde megafon tarzı yeni egzoz tasarımını test etti.

Catalunya’da yavaş kalan Ferrari’den Kimi Raikkonen dördüncü olmasına rağmen zor bir gün geçirdi. Fin pilotun sadece 19 tur atabildiği seansta henüz piste çıkış turundayken aracın arkasında dumanlar yükseldi. Aracını kenara çekmek zorunda kalan Raikkonen öğleden sonra yeniden piste çıkmış olsa da pek fazla tur atamadı.

Toro Rosso ve Vergne attıkları 51 turun ardından lider Chilton’ın 1.3 saniye gerisinde günü beşinci sırada tamamladı. İtalyan takım gün içerisinde Pirelli lastiklerini test eden iki takımdan birisiydi.

Force India’dan Nico Hulkenberg’in yağmurun vurduğu testlerde 1.3 saniye geride altıncı oldu ve 53 tur attı. Alman pilot attığı turların çoğunu öğleden sonra kaydetti.

Felipe Massa Williams ile yedinci sırada günü tamamlarken, Caterham’dan Kobayashi sekizinci, McLaren’den Jenson Button ise dokuzuncu oldu.

Red Bull’un test pilotu Buemi ise günü onuncu sırada tamamladı. Buemi seansın bitimine 2 saat kala altıncı ve yedinci viraj arasında durdu ve takım bir daha piste çıkmadı.

Gün içerisinde Vergne, Raikkonen ve Buemi kırmızı bayraklara sebep olan pilotlardı.

 

İspanya Testleri 1. Gün Sonucu

Pilot Takım Tur Derece Gap
Chilton Marussia 60 1:26.434 120.476 mph
Pic Lotus 70 1:26.661 0.227
Hamilton Mercedes 79 1:26.674 0.240
Raikkonen Ferrari 21 1:26.965 0.531
Vergne Toro Rosso 51 1:27.724 1.290
Hulkenberg Force India 53 1:27.727 1.293
Massa Williams 55 1:27.756 1.322
Button McLaren 74 1:28.333 1.899
Kobayashi Caterham 72 1:30.101 3.667
Buemi Red Bull 54 1:31.440 5.006
Van der Garde Sauber 86 1:31.783 5.349

 

İspanya’ya katılacak takımların ve pilotların listesi şu şekilde;

Red Bull: Sebastien Buemi (Salı) – Sebastian Vettel (Çarşamba)
Mercedes: Lewis Hamilton (Salı) – Nico Rosberg (Çarşamba)
Ferrari: Kimi Raikkonen (Salı ve Çarşamba)
Lotus: Charles Pic (Salı) – Pastor Maldonado (Çarşamba)
McLaren: Jenson Button (Salı) – Stoffel Vandoorne (Çarşamba)
Force India: Nico Hulkenberg (Salı) – Daniel Juncadella (Çarşamba)
Sauber: Giedo van der Garde (Salı) – Esteban Gutierrez (Çarşamba)
Toro Rosso: Jean-Eric Vergne (Salı) – Daniil Kvyat (Çarşamba)
Williams: Felipe Massa (Salı) – Susie Wolff (Çarşamba)
Marussia: Max Chilton (Salı) – Jules Bianchi (Çarşamba)
Caterham: Kamui Kobayashi (Salı) – Robin Frijns (Çarşamba)


Yorumlar

“İspanya Testlerinde 1. Gün – Chilton Lider” için 12 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Sayın site yönetimi,

    Biliyorum burası spor sitesi fakat Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimiz içinde bir kısım ekleme şansımız olmaz mı? Ailelerinin acılarını paylaşıyoruz ve mahsur kalanlarında bir an önce kurtarılmasını temenni ediyoruz.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Katılıyorum. Kaldı ki spor sitesi olmasının şu aşamada hiçbir önemi yok çünkü milli yas ilan edildi. Daha ne olması lazım?

      1. Onur Gentas avatarı

        Haber olarak koyun demiyoruz ama bir siyah kurdele koyun hiç olmazsa siteye.

  2. Arkadaslar soylentilere gore mercedes bu egzoz isinden bir sekilde avantaj sagliyormus, bu ses arttirma muhabbeti patlak verince hemen kendisi on ayak oldu ki kendi sistemi en az sekilde hasar gorsun. Uyumayin!

    1. Onur Gentas avatarı

      Kaynak verinde bizde öğrenelim neler olduğunu. Aksi taktirde ortalığı karıştırmaya çalışan bir mesaj olarak görürüz yorumunuzu.

  3. Mercedes bu megafon egzoz’u denedi mi? bilen var mı? seste bi farklılık oldu mu merak ettim.

  4. Ferrari aerdodinamik kazanımlar adına paketlemede radikal şayler deniyor olabilir. Red Bull’da testlerde bu paketleme yüzünden motorda sorunlar yaşadı. Artık Ferrari’nin kaybedeceği bir şey kalmadı. Her şeyi denemek zorundalar. Motor dayanıklılığı karın doyurmmuyor bunu geçmiş yıllarda gördük. Motor yüzünden ilk 10 mücadelesi verir dediğimiz Red Bull Mercedese en yakın ekip oldu. Onlar bu kadar kısa zamanda yapıyorsa artık Ferrarinin motor dayanıklılığı her şeyden önemli bahanesine sığınmaması lazım. Zorlayacaklar, paketi mi daraltacaklar artık 0’dan şase mi yapacaklar bilinmez ama dar ve agresif bir paketleme yapmak lazım. Allisonun artıık özgün ağırlığını koyması lazım.

  5. Duymayı en son beklediğim şeydi heralde. 😀

  6. Marussia’nın 1.26’lık tur atması beni Ferrari şampiyon olmuş kadar mutlu etti. Bir küçük takımın eğer söylenen doğruysa hafif ıslak bir zeminde 1.26’lık tur atması hangi lastikle olursa olsun takdiri hakediyor. İster test olsun ister boş depo olsun bunu yapamayanlarda var. Bu testlere takımlar az çok para harcıyor ve en azından 1. olup reklam geliriyle, zarar etmezler hatta kâra bile geçerler. Mercedes için testte 1. olmak bir şey ifade etmez ama Caterham gibi, marussia gibi takımlar için büyük kâr demek. Bu sene şanslı yağmurlu bir yarışta en azından 10. olarak 1 puan alsalar büyük başarı.

  7. ferrari’nin birşeyler çevirdiğini düşünen var mı?

    5 yarışın 5’ini de tek bir dayanıklılık sorunu olmadan bitirdiler. test günleri adamlara birşeyler oluyor.

    birşey denedikleri belli gibi.

  8. hamilton’un pole pozisyonundan 1,2 saniye yavaş ve kendi sıralama derecesinden 3 saniye hızlı.

    İlginç.

    1. Süper-soft lastikler ile atıldığını unutmayalım. Ayrıca testler ile sıralamaları karşılaştırmak yanlış, takımlar testlerde aracın bütün limitlerini zorlayabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir