Buemi’nin RB10 İle İlk Sürüşü Vites Kutusu Sorununa Takıldı

yazar:

kategori:

Red Bull Racing’in yedek sürücüsü Sebastien Buemi Formula 1 araçlarının son jenerasyonunu Catalunya pistinde test etti, ancak bu test kendisi ve takım için vites kutusu sorunu ile yarıda kaldı.

Yağmurun da etkili olduğu günde Buemi ancak 54 tur sürüş yapabildi.

Buemi aracın tamamen farklı olduğunu kabul etti, ancak çok kısa sürede uyum sağlayıp rahat hissettiğini söyledi.

“Bu benim RB10 ve yeni güç üniteleri ile ilk testimdi. Biraz yağmur ve biraz da kuru zeminde denedim ve aracı daha iyi anlamaya çalıştım.”

“Vites kutusu sorunumuz oldu, yarın bununla ilgileneceğiz ve kesinlikle çözmeliyiz, bugün biraz daha tur atabilseydik çok daha iyi bir gün olacaktı.”

“Araç geçtiğimiz yıla göre tamamen farklı. Tur zamanlarının yavaş olduğunu görebilirsiniz, ancak aracın içinden bakıldığında çok büyük bir fark var. Geçtiğimiz yıl sahip olduğunuz tutunmaya alıştığınızda ilk turlarda araca inanamıyorsunuz. Buna elbette kolayca alışıyorsunuz ve belki de Pirelli lastiklerinin biraz fazlaca tutucu olduğunu görebilirsiniz, ancak iyi bir his yakalamak için yeterince tur atabildik.”

“Burada detaylara çok fazla bakamayız, çünkü performansla ilgilenmedik. Temel amacımız aero çalışmalar ve korelasyon yapmak. Küçük şeyleri denemek için pit alanında bir çok tur attık.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir