Smedley Ferrari’nin Hala Rüzgar Tüneli Sorunları Yaşadığını İma Etti

Bu senenin başında Ferrari’den ayrılarak Williams’a geçen Rob Smedley, Formula 1’de nihayet çalışan, etkileyici bir rüzgar tüneli gördüğünü söylüyor.

Ferrari’nin uzun süredir rüzgar tüneli sorunları yaşadığı biliniyordu. Eski Ferrari mühendisi Rob Smedley, Ferrari’nin aksine Williams’ın rüzgar tünelinde geliştirdiği her parçanın çalışmakta olduğunu söyledi.

“Williams’ın rüzgar tüneli ve parça arasındaki ilişki gerçekten şaşırtıcı. Önceki deneyimlerimle karşılaştırıldığında beni oldukça etkiledi. Buradan çıkan her parça araca rahatlıkla araca yerleştirilebilir. Bu yüzden parçaları yarışta geliştirmenize gerek kalmıyor”


Yorumlar

“Smedley Ferrari’nin Hala Rüzgar Tüneli Sorunları Yaşadığını İma Etti” için 7 yanıt

  1. cgdsny_Ferr avatarı

    İyi yorumlamış ama bence Ferrari’nin sorunu hava akışı vs. değil direk olarak motor(GÜ) ve elde ettiği en yüksek güç miktarı.

  2. Alpay Ruzgar avatarı

    olmadı olamadı olamayoru

  3. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rüzgar tüneli de neymiş.Pist üstü testler varken tünel de ne oluyormuş.Onun bunun tüneliyle idare eder testlerle işi götürürüz..Biz Ferrariyiz.Hiçbir şey Ferrarinin üstünde değildir.Bizim mugello ve fiorino test pistlerimiz var…..Yatsı ezanına kadar test yaparız.(rubens barichello)

    Sonra test yasağı icat edilir ve mutlu son.:(

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      Bu Ferrari biz “Türk”oğluna çok benziyor: Geleneksel yöntemleri teknolojiden üstün tutuyor, sonra her bir teknolojiyi kaçırmış olup peşine düşüyor ama yakalaması zor bence. Bir şampiyonluğu bırak belki yarış kazandığını gören son nesil olmaktan korkuyorum 🙂 🙂 🙂

      İlk paragrafı okurken “Sen bu dediğine inandın mı?” diye sorasım gelmişti ama neyse ki. 😉

  4. Ferrari motor ile Mercedes motor arasındaki farkı herkes biliyor. Williams ın rüzgar tüneli o kadar iyi ise o zaman teknik adamlarında sorun var. Ferrari nin rüzgar tüneli hala sorunluyken neden sizden hızlı ??

  5. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari nin özeti budur

  6. Olabilir, olmayabilir; sanane bilader ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir