Berger: “Vettel’in Sorunu Yorgunluk”

yazar:

kategori:

Eski McLaren ve Ferrari sürücüsü Gerhard Berger’e göre, arka arkaya dört şampiyonluk kazanan Vettel’in yaşadığı sorunlarda yorgunluk büyük bir faktör.

Vettel sezonun ilk dört yarışında yeni takım arkadaşı Ricciardo’ya oranla geride kalmıştı.

Gerhard Berger, Vettel’in yaşadığı sorunların başında yorgunluğun geldiğini dile getirdi.

“Ricciardo’yu tebrik etmek gerekiyor. O mükemmel bir iş yapıyor. Daha şimdiden beklentileri aştı”

Berger buna rağmen Ricciardo’nun ön plana çıkmasında Vettel’in performansının da büyük bir rol oynadığını düşünüyor.

“Vettel’in üst üste dört dünya şampiyonluğunu kazandığını unutmayalım. Büyük baskı altın kazandığı dört dünya şampiyonluğunun ardından belli bir yorgunluk yaşıyor”

“Dört yıl boyunca neredeyse herşeyi kazandı. Ve sonra motor performansı nedeniyle yavaş olan bir aracın içerisine geçti. Bu gerçekten zor bir durum”

“Ricciardo bir podyum ile memnun olabilir. Ancak Vettel üçüncü sıra ile ilgilenmiyor. O dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyor”

“Mercedes yıllardır olduğu gibi güçlü bir motora sahip. Ama Red Bull, Vettel ve aerodinamik performans ile bu açığı kapatabilir”

“Renault Mercedes’i yakalamak istiyorsa bütçesini ve personel sayısını arttırması gerekiyor. Mercedes’in sahip olduğu kaynaklar gerçekten çok yüksek”


Yorumlar

“Berger: “Vettel’in Sorunu Yorgunluk”” için 5 yanıt

  1. adama haklı bir bruçuk saniyeye yakın yavaş araçlada olsa arkasında alonsonun kırmızsısı vardı bu bile baskı yapmıştır vettel’e ::D:D:D: 😀 😀

    1. peh pehh, övündüğünüz şeye bak, sonuçta ne oldu, gönüllerin şampiyonu Alonso gönül şampiyonluklarına 4 tane daha ekledi 🙂

  2. Onur Gentas avatarı

    Gerhard Berger tam anlamıyla fiyasko bir açıklama yapmış. Baskı altında 4 şampiyonluk almış demek. O baskıyı nedense biz göremedik. Ayrıca daha sene başında ne yorgunluğundan bahsediyorsun? Bütün pilotlar aynı durumdalar Vettelle. Ayrıca Ricciardo bütün hırsıyla yarışıyor ve güzel sonuçlar alıyor fakat kimsenin takdir ettiği yok. Vettelin düşük performası sayesinde Ricciardo başarılı görünüyor demiş.

    1. Üstelik dört sene herşeyi kazandı açıklamasını yaparken aracın adeta rakipsiz olduğundan bahsetmeyip, bu sezon Mercedes’in arkasına düşüldüğünde yavaş motoru suçlamak..
      Not: Vettel çok iyi bir sürücüdür..

  3. Tarafsız Taraftar avatarı
    Tarafsız Taraftar

    Ya arkadaş açık , açık belli değilmi? Vettel Arkası daha toplu bir araçla daha iyi bir sürüş yakalıyor ama Ricciardo Alışkın arkası dağınık araçlara bu sebeple Vettel geride kalıyor. Ama Vettel alışınca eminimki Ricciardoyu geride bırakır Toro Rosso’da 2008 Italya cidden unutulmaz bi zafer…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir