Ferrari F1'den Çekilebilir!

yazar:

kategori:

Ferrari, FIA’nın standart motor teklifine karşı şok edici bir açıklama yaptı ve Formula 1’den çekilebileceğini belirtti.

FIA’nın standart motorlar için zorlayacağını duyurduğu bir günde Ferrari sporu bırakabileceğini belriten 2. takım oldu.

Maranello’dan yapılan açıklamada takım standart motorların F1 için doğru olmadığını belirtti.

Bu açıklamada Toyota’dan gelen açıklamanın ardından basın bülteninde yayınlandı.

FIA, 2010 ve 2012 yılları arasında tek motor tedarikçiliği için ihaleyi açtı ve yönetim kurulu bir çok üreticinin tedarikçilik için istekli olduğunu söyledi.

Standart motor önerilerinin ardından üreticilerin çekilebileceği söylenmiş olsada, Ferrari takımı ilk kez böylesine bir tehditte bulundu.

Ferrari’den yapılan açıklamada “Ferrari Spa yöneticileri bugün Başkan Luca Di Montezemolo eşliğinde sonuçların 3 çeyreğini değerlendirmek için toplantı.Yönetim kurulu aynı zamanda mevcut ekonomik kriz çerçevesinde Formula 1’de yapılması önerilen kural değişikliklerini de değerlendirdi.”

“Ferrari Formula 1’de harcamaları düşürmenin gerekliliğini kabul edip destekliyor olsa da, yönetim kurulu motorları standartlaştırma önerileri karşısında güçlü endişelerini dile getirdi.” sözlerine yer verildi.

Toyota’dan John Howett yaptığı açıklamada “Genel olarak en azından 2012’ye kadar burada olacağımızı düşünüyoruz. Tutkumuz kazanmak ve katkıya devam etmek. Ancak sorun bizim standart motor istemememiz.”

“Eğer bu zorlanırsa bırakma kararını biz burada almayacağız, bu Japonya’daki kurulda kararlaştırılacak ancak onlar takımlar arasında farklılıklar istiyor.” 

“Ben hiçbir üreticinin standartlaştırılmış motor isteyeceğini düşünmüyorum.” demişti. 


Yorumlar

  1. bende sana karsı yazmadım zaten ona cevap nıyetınde senın tezınden yararlanarak yazdım 🙂

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Fernando Alonso arkadaşım

    "Alonso haketmedi" görkem yılmaz!'' demişsin.

    Yazdığımı tekrar oku onu ben Eren Turan'ın mantığıyla kendisine cevap verdim. yoksa ben Alonso şampiyonluğu haketmedi demiyorum.

  3. Eren birşey söylemediğine göre, schuminin kazandığı şampiyonlukların haklı olduğunu anladın sanırım. Ama sen yine de iyice bir bak. Belki aklında hala soru işareti kalmıştır.

  4. Eren senin için bir kaç bilgi veriyim schumi ile ilgili. Bakta nasıl takım emirleri ile şampiyon olunurmuş gör.

    1983 yılından schumi gelene kadar ferrari Şampiyonluk için yarıştığı bir kaç sezon dışında ilk üçe girmekte bile zorluk çeken bir takımdı. 12 yılda takım olarak 711 puan. Schuminin ferraride 8 yılda tek başına aldığı puan (735), ferrarinin 12 yılda aldığı puandan daha yüksek. sakatlıklarını ve 2003 den sonraki puanlarını hariç. 2006 yılına kadar yani emekli olana kadar topladığı puan sadece ve sadece 1066.

    Şimdi bak en ilginç olanı 96-06 yılları arasında senin takımın olan Mclarenin aldığı puan 1244. Yani 178 puan daha az. Sakatlıklarını ve yaşadığı sorunları düşünürsek neredeyse eşit. Renaultun 02-06 yılları arasında aldığı puan 613, schuminin tek başına aldığı 568… Bütçe şampiyonu (yaklaşık 400 milyon USD) toyotanın 02-06 yılları arası takım puanı 150 schumininki neredeyse onun 4 katı(568)…. F1 en köklü takımlarından Williamsın 96-06 yılları arası puanı 888, schuminin yine tek başına 1068…..

    Olayı abartıyorum ve işi pilotlara getiriyorum. Kimi 01-06 yılları arası aldığı puan 346 schuminin aynı yıllarda aldığı puan iki katı neredeyse sadece 691… Rubens 97-06 yılları arası aldığı paun 473 schuminin neredeyse 2.5 katı 945… Alonso 03-06 yılları arası aldığı puan 381 schumi 424… Devam ediyoruz Montoya 01-06 yılları arası aldığı puan 307 schumi iki katından fazla 691….Massa 04-06 arası 103 schumi 3 katı 331…. Villeneuve 96-06 arası 235 schuminin neredeyse 4.5 katı 1066…. Ve can alıcı nokta Mclaren efsanesi (bana göre en iyi pilotuydu) MİKA.. Mclaren kariyeri boyunca 93-01 yılları arası toplam puan 407, Schuminin Ferraride ilk 9 sezon yani 96-04 arası puanı 883 yani 2 katından fazla. Schuminin F1 kariyerinin ilk 9 sezonu bunun içerisine sakatlık ve ilk yarım sezonu da dahil 570…

    Daha ne söyleyebilirim ki… Yeter mi? İstersen biraz daha yazıyım. Varmı istediğin bir pilot yada takım karşılaştırmamı istediğin. Şimdi senin hesabına gelelim. Bu 1066 puanın neresinden takım emirlerini, arkadaşından çaldığı puanları çıkarırsak 0 kalır? Unutma biz efsaneyi kulaktan dolma bilgilerle değil, araştırarak görerek, izleyerek seviyoruz….

  5. ''Eren Turan''

    Benden sana bir öneri bence artık agzını açma rezil oluyorsun çünkü!

  6. bir BMW taraftarı olarak ferrarinin spordan çekilmesini hiç istemem ne yani motoru kötü olan takımlarda öndeki aracın motorunu kullanarak onlarla rekabet etmesimi sağlanacak, bu deli saçması.ferrari mercedes ve BMW iyi motor ürettiyse bu suçmu diğer takımlarda çalışsın daha iyi ve daha dayanıklı motor üretsinler.FİA'yı şiddetle kınıyorum ve tabiki max mosleyide.

  7. "Alonso haketmedi" görkem yılmaz!

    oy oy at bakayım yavrum eğer alonso haketmedıyse bu sene hamıltonda haketmedı ne olsa motoru ve aero dınamıgı herkesten ıyı o zaman gecen sene raıkonende haketmedı ? alonso haketmedıyse schumi hiç haketmedi hakkinen de haketmedi motor ustunlugu her zaman olacak bız neden standart motorlara karsıyız? iyi arabayla herkes birşeyler yapabilir onemlı olan pılotajını gostermek bunuda alonso schmi yaptı 2 sıde kotu takımlardan yukseldı belkı raıkonende oyle ama kazandıkları takımlara bakarsak schumide ne ferrarı alonsoda ne mclaren veya baskası yoktu o yuzden bana gore 2 gercek sampıyon varsa
    1-schumacher
    2-Alonso

  8. ayaha herkes kendıne bır pay cıkarmış ıster ferrarı gıtsın ıster mclaren ısterse ıkısı bırden gıtsın hıc farketmez f1 her zaman en ıyısıdır 1 ferrarı gıder 1000 ferrarı gelır kendınızı bu kadar buyuk gormeyın arkada bmw reno toyota gıbı koklu takımlar var

  9. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    bu yorumun üstüne de bişiler yazmak istedim bravo arkadaşım en güzel yorum bu oldu neyse okurken yorumları şok oldum eren isimli arkadaşımızı vay be schumi kim ki insan 7 tane şampiyonluk kazanır da bari birisini hak eder ya:))) bu ne arkadaşım sen nie rekabet edemeyen araçlara karşı yarışıosun ki bak sana ne zavallı hallerdeydi onlar ama bazıları KÖR MÜ??? sen geldiğinde ferrarinin halini göremicek kadar!!! sen geldikten sonra ferrarinin amblemine yakışır şekilde şahlandığını bunları hiç görmedin dimi schumi sen o bilgileri, dataları takımına toplatırken, kazandırıken hiç utanmadın mı diğer takımları böle aciz hallere düşürmekten ayıptırrr ya:)))…sen efsane msin be? 7 TANE ŞAMPİYONLUK KAZANMIŞ OLSAN BİLEEEEEEE!!!:))) (böle yorumlarla ancak dalga geçilir kusura bakmayın)))

  10. Helal kardeşim süper yazmışsın yaa bi laf ancak bu kadar güzel sölenir derler lafı gediğine oturtmuşsun öle yane 🙂

  11. Ferrarici arkadaşlarım siz neyi tartışıyorsunuz. Adam dengesiz bunu hala anlayamadınız mı? Niye o güzel ellerinizi yoruyorsunuz.

    Schuminin 7 şapiyonluğunun tamamına adam takım emirleri diyor. Takım arkadaşlarından aldığı puanlar diyor. Vay be ne takım emirleriymiş bunlar.

    Ayrıca siz erenin o muhteşem F1 bilgisi hakkında nasıl konuşuyorsunuz? Ne demiş EREN arkadaşımız. "Bikere Damon hill'e kasıtlı bielrek çarptığı yarış var bunu kimse inkar edemez. Körler dışında… "
    Siz körmüsünüz? Gitti Hillin Arrows'una kasıtlı olarak çarpmadı mı? Tur bindirirken aman ne turu şampiyonluk için yarışırken:))) Eğer orda Hille çarpmasa Hill 7 puanla ilk şampiyon olan pilot olup tarihe geçecekti.

    Alonsoya 2 yıl geçildiğini siz görmüyormusunuz. O kadar mı körsünüz. 2004 yılında 13-12 yapan bir kişi (Montoya SC içerdeyken çarpmasa 13 yapacak) nasıl oluyorda 2005 de yok oluyor. Bunun sebebinin F1 izleyici kapasitesinin düşmesi, her yıl schuminin şampiyon olması, Biletli kişi sayısının %50 oranında azalması ve sayın F1 patronumuzun yeni önlemler arayıp V8 motorlara geçerek ferrariyi durdurmak istemesi olduğunu, aman yine yanlış söyledim schumiyi desteklediğini nasıl görmüyorsunuz:)))

    Bak eren sana 2004 yılında senin gibi F1 den zerre kadar anlamayan bir arkadaşımın sözünü söyleyim. "Bunlar niye yarışıyor ki, boştan yere benzin harcıyorlar. Schumi zaten hep birinci oluyor, O birinci olsun diğerleri de zar atsın 2.lik 3.lük için"

  12. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    EReN TuRaN ne biliyosunda konuşuyosun…Alonsonun çıktığı ilk sene FeRRaRi'ye getirilen yasakları biliyormusunda konuşuyorsun adamlar her sene şampiyon oluyor diye sezon başlamadan daha motor yasağı geldi…Hakkinen zamanı Hakkineni 2 sene yenemedi ama geri kalan tum sezonlarda yendi 😉 bilip bilmeden konuşmayın gelmiş geçmiş en iyi sürücü SeNNa 2.si ise SCHUMACHER'dır. hakkedilmiş zaferler 0 diyo Alonsoyla 2.senesindede şampiyonluğu alacaktı JAponyada motoru iflas etmişti tamamen şans işi bunun neresinde Şimdi altlarında hepsinin 2006 Sezonundan daha iyi araçlar var ama hangisi pist rekorunu kırabiliyor hangisi soylesene bana????

  13. forzaferrari avatarı

    eren turan hakedilmemiş şampiyonluk nasıl oluyor?yazdığın şeylerin gerçekle alakası yok, nasıl hakedilmemiş şampiyonluk olabilir? şans dediğiniz şey arabanın dayanıklılığı, f1 bir takım sporu nasıl pilotu takımdan bağımsız olarak düşünüp, rekabetçi araçlara karşı yarışmadı dersin aklım almıyor, o zaman rakip takımlarda üretseydi rekabetçi araç tutanmı vardı?her şampiyonluk hakedilmiştir, pilot bir sezon boyunca sürekli mekanik arıza yaşıyorsa, araç yolda kalıyorsa bu şans değildir aracanın dayanıksızlığıdır…ben senin kadar eski bir f1 izleyicisi olmadığım için bilemiyorum ama o bahsettiğin zamanlarda takım emirleriyle ilgili bir kural yoktu böyle şeyler serbestti(etik veya değil ondan bahsetmiyorum sadece serbestti diye biliyorum yani bu açığı ferrari istismar ettiyse aynısını diğer takımlarda yapabilirdi bu takım emirleri yasak değildi sanırım sen SCHUMACHER'in DAMON HİLL'e çarptığına dair 150 sayfa makale yazabilcek kadar eski bir f1 izleyicisi olduğuna göre daha iyi biliyorsundur bu kuralı) sözün özü şu: takım da pilot ta şansı, fırsatları kendisi yaratır, schumi çok yetenekli çok çalışkan bir pilottu hatta bence büyük oranla takımı o toparlayıp, motive ediyordu, doğru zamanda, doğru takımda, doğru şeyler yaparsan şampiyon olursun, altından başka birşey aramaya gerek yok..

  14. Gerçi biz neyi tartışıyoruz, F1'i öyle domine ettiki tarihte ilk kez bir pilot yüzünden kurallar değişti. FIA'nın sırf Schumacher'i durdurmak için çıkardığı kurallar olmasaydı 7 şampiyonlukta kalacağını düşünmekte hayal görmek olur.

  15. Eren, ara bul 2000 sezonunu seyret. Gelip burada McLaren Ferrari'den daha yavaştı diyebilecekmisin bakalım. 1998 sezonunu seyret veya. Schumacher'in olmadığı yarışlarda Ferrari'nin nasıl sıradan bir orta sıra takımına dönüştüğünü gör. Schumcher F1in gördüğü en başarılı pilottur, aldığı şampiyonlukların hepsini sonuna kadar haketmiştir. Aynen diğer şampiyonlar gibi.

  16. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hay Eren Turan kardeş.. valla sana kızmıyorum ben.. Ama atmanında bir sınırı var be kardeşim.. bir araştır veya sor birine bişey yazarken.. Neden kendini komik durumlara sokuyorsun ki.. Damon Hill ile Villeneuve' karıştırıyor olmayasın sakın; hani birde 150 sayfalık makale falan yazarsın yanlış biri hakkında…

  17. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Eren efendi bunun hakedip etmemekle alakası yok. ferrari'nin rakipleri dayanıklı araç yapsaydı o zaman!!!

    ''Rekabetçi araç ve pilota karşı hiç kazanamadı. Bir ALONSOYA iki sene üst üste kaybetti.. Hakkinen'E iki sene üst üste kaybetti''

    evet Alonso'ya 2 kez yenildi.ozaman senin deyiminle Ferrari iyi değildi Alonso haketmedi. 98-99 Hakkinen'e 2 kez yenildi. yalnız 99'da Michael kaza yaptı ayağı kırıldı yarışamadı öyleyse Hakkinen'de haketmedi. 99'dan sonra ne oldu peki? 2000 sezonunda McLaren rekabetçi değilmiydi. O sezon kıran kırana mücadele oldu sonunda Michael kazandı.

    Arkadaşım sen işine gelenleri seçip yazıyorsun. bende senin mantığınla bunları yazdım. nasıl beğendin mi?

  18. Arkadaşlar bunların hiçbirisi senaryo değil yaşanmış şeyler. Ben hala schumaerin hakketiği şampiyonlukların sıfır olduğunu düşünüyorum… Rekabetçi araç ve pilota karşı hiç kazanamadı. Bir ALONSOYA iki sene üst üste kaybetti.. Hakkinen'E iki sene üst üste kaybetti. Artık mercedes'in döküldğü yarışlarda bile.. PUan farklarını ve takım arkadaşlarından aldığı paunları düşersek.. Birde takım arkdaşlarına karşı hiç yarışmadı. Daha ilk yarışta takım emirleri uygulandı. Bikere Damon hill'e kasıtlı bielrek çarptığı yarış var bunu kimse inkar edemez. Körler dışında… Ben bunun hakkında araştırmayla 150 sayfalık makale yazarım. Ama kim uğraşır kim günlerini harcar o ayrı :D…

  19. mehmet ceviz avatarı

    bence ferrari f1 le özdeşleştiği için f1 siz yapamaz.ama mercedes bmw renault honda toyota değişikliğe(f1 den ayrılmaya) uyum sağlar.mclaren de motor üreticisi olmadığı için yeni motorla devam edebilir.ama bunlar,hem fıa nın yaptığı hemde ferrari nin yaptığı blöf ikisi de bunu göze alamaz.f1 den ayrılmak f1 den çok ferrari ye zarar verir.saygılar

  20. tuğba aycan avatarı

    inşallah blöf yapıyodur yaa o zaman mclaren kiminle rekabet edecek ferrari formula dan çekilirse ben bir daha f1 izlemem açıkcası…

  21. Bence 2010'a kadar da beklemesin

  22. böyle birşey olamazz olmamalıı !!
    Mclaren-Mercedes arkadaşımızında dediği gibi ne ferrarisiz ne de mclarensiz f1 olur !!

  23. Ertan Akkaş avatarı

    Tamam ya zaten sizin teknolojiniz daha gelişmişse direk FİA=Ferrari demeye hakkınız var ksusra bakma hata edip takımımızı savunduk… Allah allah

  24. burak bocek sizin geçen sene beleşten aldığınız gibi dimi. teknolojimiz sizden gelişmişse bizim suçumuzmu, siz daha iyisini yapın sizinki kullanılsın

  25. oncelikle sitedeki herkese selamlar ben yeni uye oldum bu siteyi de abdullah celikten duydum ve cok guzel bir site olduguna inanıp sıteye uye oldum

  26. Schumi "0" diyen eren arkadaşımızmıydı. Ya kusura bakma eren bende seni ciddiye alıp yorumlarına karşılık veriyorum. Özür dilerim. Mekan senin takıl kafana göre..

  27. demek ki motor standartlaştırılmıycak, belli oldu 🙂

  28. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Eren Turan arkadaş zaten Michael Schumacher'in hakkettiği şampiyonluğa ''0'' demiş birisi :)) ne kadar objektif olduğuda belli ciddiye almayın ve hakkaten çok güzel komplo teorileri yazmış. LOST dizisine senaryo yaz sen Eren. 5.sezon'a senaryo lazımmış :)))

  29. sadece ferrari değil bmw toyota renault mercedes te cekılır williams redbull force ındıa yarısırlar artık

  30. burak bocek avatarı

    fia=ferrari demeden önce herkes bir düşünsün bu sproda hangi milletin egemenliği daha yaygın,araçlarda kullanılan ecu 'yu kim çıkardı?bu kime fayda sağlayacaktı?ve şimdi kers denilen sistemı mclaren geliştirdiyse bu f1de kullanılıyorsa kimin yararına ve kım bu ıste daha avantajlı olucak?f1de son 2sezondur mclarenın buldugu sıstemler unıteler veya ıcatlar kullanılıyor adıda fia ferrari oluyor

  31. burak bocek avatarı

    Ferrari giderse sevinir tabi bazı mclaren taraftarı arkadaşlarımız.altta yorumlara baktımda.herhalde ferrariyi yenmek zor oluyor o yuzden kımse ıle rekabet etmeden direk bırıncılık almak ıstıyorlar.bencede ferrari çekilsin sizde beleş şampiyonlukları alın.öbür türlü bir 9-10sene daha bekleyecek gibi duruyorsunuz:)

  32. Eren kers olayında ne demek istediğini anlamadım. Türkçe konuşursan sana yardımcı olmaya çalışırım.

  33. burak bocek avatarı

    Altta olay fia ferrari iş birliği demiş üstte iş birliği değil demiş.her söylediğin kendisiyle tezat çelişkide.birşeyler biliyorsan söyle elinde deliller varsa.her işni içine ferrariyi sokmakta üstlerine yok.sen uzulme sevınırısın kına falan yakarsın zaten.böyle taraftar malesef f1in yuz karasıdır.he bırde sanada gule gule demk dusermıs ya bunuda bır dusun acaba sana mı duser veya soylesen ferrariye gule gule dıe ne kadar ciddiye alınır

  34. burak bocek avatarı

    eren turan güzel komplo teroileri ayzıyorsun belgesel falan çevir kardeşim sen

  35. Olayı mantıklıca düşünelim.. BMw, Merdeces, Toyota, Honda, Renault, Ferrari, Gibi büyük motor üreticilerini kim kaybetmek ister. Olay Ferrari=fia işbiliği değil. Her sene abuk sabuk spekilasyonlar yaratma ortalığı karıştırmak için sölenmiş şeyler. AMA olursa diye sölüyorum. Bu gibi durumlarda ilk tepkiyi ferrari gösteriri ve ilk döneklik yapanlarda kendileri olur… Tarhi kendini yine tekerürü eder.. Ferrari kers olayına gelince… Senin hiç bişeyden haberin yok. Ben mclaernini geliştirdiği 10 dünya çapında devrim yapacak bütün araçlarda kullanılacak… (Yol araçlarında bile… ) İcat sölim.. Sen bana neden yasaklanmış söle soru cevap okemi?

  36. Evet buda açıkça FiA=Ferrari işbirliği.(not alttaki yazımı okuyun lütfen).. Geçmişte ferrari çekiliyorum dediğinde benzer bir olayı yapmıştı. Burda uzun uzun yazmayacam ama F1 'i takip edenler Bernard Charles Bernie Ecclestone Bankaları nasıl kazıkladığını hatırlicaklardır. Olayın içinde Ferrari vardı… Aynı olayı iki kez heralde kimseye yediremezler… BEn ferrari çeilse hiç üzelmem şahsen.. Rekabetse diğer takımlarında rekabetçi olabileceiğine inaıyorum. ÇOk gitmek istiyolarsa bize güle güle demek düşer.

  37. Mithat Can Güçlü avatarı
    Mithat Can Güçlü

    formula 1 i bitirdiler valla ya yazıklar olsun ne diyim

  38. Bazı mclarenci arkadaşlar ferrarinin çekileceğini belirtmesinde bile sözüm ona fia=ferrari işbirliğini dile getirmiş. O arkadaşlara şunu sormak istiyorum aynı açıklamayı mclaren yapsaydı ve sırf bu yüzden standat motor olayından vazgeçilseydi o zaman mclaren=fia işbirliği mi olacaktı?

    Peki o fia=ferrari işbirliği neden kers de günyüzüne çıkmıyor. Nasıl olsa fia bizim için çalışıyor ve ferrarinin kers de çok da iyi olmadığı malum. O halde fia kersi de iptal edebilir… Ya da daha önceki yıllarda olduğu gibi hala v10 motorları kullanıyor olurduk… Amaç ferrariyi şampiyon yapmak değil mi?

    Lütfen bırakın bu saçmalıkları arkadaşlar. Aynı açıklamayı mc laren de yapsa en nefret ettiğim takım olan renaultda yapsa ben yine arkasında durup bunun altında art niyet aramam. Çünkü standart motor f1 in adına leke sürecek bir projedir. Buna kim karşı çıkarsa çıksın ben ondan yana olurum.

    f1=rekabettir. F1 i F1 yapan budur.

  39. arkadaşlar biraz sakin lütfen..McLaren ve Ferrari F1'in iki en büyük ve başarılı takımı Fenerbahçe-Galatasaray gibi ne Ferrarisiz F1 olur ne de McLarensiz F1 bu yüzden birbirimizi yemenin anlamı yok eminim bu 2 takımdan biri giderse iki takımın taraftarları bir gün bunu daha iyi anlar alıcakları zevklerden çünkü sürekli kazanıcaklar ama bu kazanmak bir süre sonra kabak tadı vericek ve monotonlaşıcak hatırlayın Ferrarinin 2004deki dominasyonunu veya McLaren 1988deki dominasyonunu eminim o dönemlerde takımların kendi taraftarları bile sıkılmışlardır rakip olmadan işin zevki olmuyor ben açıkçası FErrari'nin sdemeçlerini gerçekçi bulmuyorum FIA'nında olmayacak bir şeyi istemesi kasıtlı bir şey takımların gözünü korkutup diğer istediklerini yaptırmak amaç zaten Serhan Acar da söyledi bunu Çin Gpsinde..

  40. Erhan Zambak avatarı

    Sadece Ferrari değil Toyota ve Renault'un da böyle düşünceleri var bildiğim kadarıyla.

  41. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mosley in isteklerinin bitme noktasının olmadığı bir kez daha belli oldu ve bu istekler Ferrariyi bile delirtti ve oyunun bir perdesi daha başladı ve bu perdenin sonunda Mosley ninmi yoksa dünya devlerinin mi daha büyük olduklarını göreceğiz ya Mosley diretip böyle olacak diyecek ve F1 in içi boşaltılıp FİA dan bağımsız bir seri kurulacak yada Mosley artık köşesine çekilecek ;evet bu bir blöf fakat bu kez rakibinizin eli çok sağlam bir tarafta FİA diğer tarafta Ferrari ,Toyota ,Mercedes ,Honda bakalım Mosley blöfü görecek mi? ….

  42. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Umarım doğrudur.. Birileri bu saçmalığa bir son vermeli. Kamçılı adam canı istedikçe tasarruf adı altında böyle saçma sapan işlerle uğraşıyor
    Ferrari hep kendi motoruyla yarıştı ve biz onu bir bütün olarak sevdik. Kendi markasını yarattı, kendi karizmasını..
    Ama diğer takımlar için bu farketmezdi tabi,, Ha arkasında Mercedes motoru olmuş veya bir başkası. Bu sene bununla; olmadı seneye başka motorla.. Bizim için Ferrarinin aslı motorudur..
    Çatlasada patlasada o bir Ferraridir

  43. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Türlü dedikodular varken bu çok komik geldi bana.Ben Ferrari yüzünden kırmızı rengini bile sevmeyen bir insanım ama belden aşağıda olsa rekabet iyidir.Ferrari olmazsa biz kime sinirleneceğiz.

  44. Adamlar RB, Force İndia'yı kurtaracaz diye ( Williams ve Mclaren zaten demirbaş paraları var aslında RB de çok fakir değil … ) Honda Ferrari Toyota Reno BMW Mercedes gibi üreticilerin seriden çekilmesini göze almışlar, inanılır gibi değil… Motorsporlarının zirvesi diyoruz adı üstünde "motor" işin özü bu şasiyi bile standartlaştırırsın diyelim ama "motor"a dokunursan işin rengi değişir. Ha bence zaten böyle bir değişime gidemezdi FİA sadece diğer değişiklikler için pazarlık unsuru olarak kullanıcaktı ama Ferrari'nin hamlesiyle bu da artık zora girdi. Keşke şu motor gelişiminin durdurulması saçmalığı da kaldırılsa …

  45. Öncelikle GÜLE GÜLE.. Yok be ferrarinin herzaman yaptığı şey..Bir ara hatırlarsanız formula 1'den takımlar ayrılıp yeni bir sistem kuracaklardı ele başıda ferriydi.. Ama bir baktıkki ferrari 180 derce dönüp tüm takımları sattı. Formula birde bişey oluyosa bu ferrarinin istemediği bişey olamaz. Şöyle yapıyor olabilirler.. Bence ferrari yine ele başı olup f1 den ayrılabileceiğini duyurcak tabi bir kaç takımda Ferrariyi izleyecektir. E f1den takımlar ayrılıyor… vs vs yüzünden izleme oranları düşücek gibi şeylerden ihaleden bir çok üretici firma çekilecek ve ihalenin değeri azalacaktır. Ferrari bu sırada parayı koyup ihaleyi alacak. BİZDE YEDİK.. Bir tek kendileri akıllı. Böyle bir üç kağıtçılık anca ferrariden beklenir.

  46. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    ferraride giderse bizi zorlayacak kimse kalmayacak rekabetsiz bir f1 istemiyoruzz

  47. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    Haber biraz abartılı değil mi?
    "güçlü endişelerini dile getirmek" ferrari f1 den ayrılıyor mu demek?

  48. mike shinoda avatarı

    (Macca'cı arkadaşlar kusura bakmayın)

    Teoman arkadaşım McLAren'in olduğu yerde dürüstlükten bahsedemezsin 🙂

  49. Bu arada yanlış anlamayın, dürüstçe ve adil bir F1 için hadi inşallah diyorum yoksa rekabet olmazsa olmaz bir faktör =)

  50. Hadi inşallah… Çok bariz bir blöf kimse yemez ama standart motor saçmalığına vurulmuş iyi bir darbe..

  51. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    öylemi teoman efendi!! ferrari sayesinde fia geri adım atarsa siz mclarenci dostlar ne diyeceksiniz peki? ferrari F1'i standart motordan kurtarmış olacak. ferrari'ye şükran duyacakmısınız? :))) ferrari gitse bile oyunun dürüstçe oynanacağını sanmıyorum. madem gelirler takım taraftarlarının çokluğuna bağlı ferrari giderse kendisinden sonra mclaren geliyor merak etme :)) sizin deyiminizle fia=mclaren ortaklığı başlar. diğer takımları ezersiniz doya doya 🙂

  52. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bir iki yorum okudum ferrariciler ferrari giderse falan filan diye yazmis cizmisler bence ferrari giderse bu oanun cok dürüstce oynanir
    ama nerde keske gitse diycem ama gitmez nereye gidecek FIA+ferrari zaten ortak :)))

  53. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Ha bide bu olaydan sonra FIA Geri adim atarsa FIA+Ferrari ortakligi belgelenecek
    ve ferrarici dostlar siz o zaman ne diyceksiniz merak ediyorum

  54. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bence takimlar aklini kulanir birlik olurlarsa FIA toyota-mercedes-reno-ferrariyi kaybetmek istemez cünki F1 afia ICIN BÜYÜK GELIR KAPISI
    hadi takimlar yeni F1 serisine dogru gidiyor FIA ve sacma kuralari olmadan .

  55. umarım böyle birşey olmaz. aynı açıklamayı mclaren ve bmw den de bekliorum çünkü göz korkutma gibigeldi ve inşallah ta öledir…

  56. Ahmet  Keleş avatarı

    yanlış anladın galiba ferrari ve mclaren olmazsa olmaz manasında demiştim yani rekabet açısından.

  57. formula 1 dunyasının yarısı ferrari taraftarıdır, formula 1 de ferrari nin yeri daha da ayrıdır. bunu diger takımları küçümsemek için söylemiyorum fakat ferrari we diger takımlar sonuna kadar haklı standart motor diye birşeyin formula da olması formula1 i bitirdik kalan kalsın giden gitsin demektir bu teklifi kaale almak bile başlı başına saçmalıktır… ferrari nin bu resti işe yarayacak gibi görünüyor. bernie yi düşünün bi de… nasıl tutuşmuştur simdi:D

  58. mike shinoda avatarı

    ahmet keleş Ferrari McLaren olmaz mı ? ben sana birşey soyleyeyimmi Diğre takımlardan gelmiştir boyle tehdit talebi eğer siz soylerseniz kabul edilmez diye…

  59. kaan kaanhan avatarı

    "saygıdeğer" mosleye, güven oylamasında sadakatinizi bildiren, ewet oyunu vermeden önce düşünecektiniz onu, şimdi çıkıpta "göstermelik" tehditler savurmakla olmuyor malesef.

  60. Aslında gitmesi gereken Max gibi adamlar. Herif sapıklık yapacak kadar kolay para kazanacak bir yol bulmuş, kırbacı yedikçe aklına yeni bişeyler düşüyor taki değirmen dönmeye devam etsin sonra sapıklığa devam, para-fetiş-fikir-para-fetiş.. zincirleme.. Bi aralar bikaç takım FIA'dan ayrılıp başka bir oluşum içinde kendi klüplerini kuracaklardı, sonra ikna edildiler. Herhalde korkutuldular. Keşke şimdi öyle olsa. Ayrılsınlar, yoksa bu sapıklardan kurtuluş yok.. Yeni bir oluşum; düşünsenize esnek kanatlar, elektronik destekler, aşırı beslemeler, süper-slick lastikler v.s. Adam gibi bir yarış seyredelim yahu.. Ferrari isterse bişeyler yapar; bakalım trene kimler katılacak..

  61. kimse bir yere gitmiyor .toyota giderim dedikten sonra kim kalır.ne ferrari ne mercedes ne honda.
    en kolayı mosley in gitmesi.yakında bir yatakta ölüsünü bulurlar gaylerle felan:D

  62. Ferrari demek formula 1 demek, ferrarinin sahası formula 1, ben tehdidi çok gerçekçi bulmuyorum ama bir ultimatomdur FİA'ya. Enzo Ferrarinin sözü aklıma geldi bu haberden sonra; "Diğerleri otomobil satabilmek için yarışır, biz yarışabilmek için otomobiller satarız" : ) Ama Standart motor konusunu duysa eminim Enzo Ferrari bile çekilirdi

  63. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Olsada fia=farrari olmasada:D Durdurabilene aşk olsun bu zihniyettekileri:)

  64. hayır apocan dostum bana söylüyor.

  65. bir haberi de bir ferrarici mundar etsin bakalım. sıra bekliyordum günlerdir bir mclarenciden önce bir haberi mundar edebilir miyim diye, o kadar tecrübeli değilim ama birşeyler yazdık işte.

  66. senna güven o mesajın bana mı?

  67. senna guven avatarı

    bir haberi mundar etmek için 5-6 dakikayı dahi çok görüyoruz!
    habere gelince, tabiki gözdağı..
    ferrari böyle bir çıkış yaptıysa bir bildiği veya B planı vardır..standartlaşmaya hayır!

  68. forzaferrari avatarı

    ferrarisiz de mclarensiz de f1 olmaz bence, ancak ferrari taraftarlarının sayısının daha çok olduğu açık.bence motor sabitleme işi olmaz, ferrari de çekilmez, zaten motor sabitleme işi formula1 in doğasına aykırı, birçoğumuz şu aerodinamik parçalara bile karşıtız, motor işi diyoruz(enzo ferrari:P) şimdi bu motor sabitleme işi olmazsa yine fia=ferrari derler yalnız=)

  69. bana göre de her iki takım olmadan olmaz. peki şimdi fia bu teklifinden geri dönerse fia = ferrari mi olacak 😛

  70. bir mclarenci olarak ferrarisiz f1 düşünemiyorum…ama max mosley'siz f1 çok cazip geliyor…

  71. çin yarışından bu yana mclareni 14 tekerli 5 motorlu 8 kanatlı bir uzay aracıymış gibi görüp aklı sıra hava atanları da uyaralım ahmet arkadaşım o zaman. ben bir laf etmişim çok mu? kendini bu dünyadan saymayanlar bir takım mclaren taraftarları.

  72. Ahmet  Keleş avatarı

    fazla abartı omlmuş massathebest Mclaren çıkarsa ferrari napıcak pist kenarında mantar toplar artık ferrari mclaren olmadan olmaz desek daha iyi değilmi 🙂

  73. ferrari böyle dediyse hayatta standart motor teklifi gerçek olmaz. ferrari çekilsin fia dükkanı kapatsın pistleri oyun parkına çevirsinler. ferrari olmadan f1 olur mu? bu sporun 1 numarası ve vazgeçilmezi sadece ferrari'dir. herkes gidebilir, ama hiçbirinin etkisi ferrari kadar büyük olmaz. diğerleri ancak şampiyonaya renk katar..

  74. Ahmet  Keleş avatarı

    oha mclaren cıyım ama bunu hayatta istemem rekabet diye birşey kalmaz ortada =( göz dağı filan veriyorlardır belki FIA'ya (inşallah)

  75. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    yok artık….!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir