Brezilya GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Singapur ve Japonya’daki zaferlerinin ardından Şangay’da güçlü bir dördüncülük aldın. Şampiyonanın Asya ayağı senin için büyük bir hediye oldu…

FA: Evet, kesinlikle. Singapur ve Fuji’deki zaferlerimiz harika birer sürprizdi ve Çin’deki dördüncülüğümüz de artık formumuza döndüğümüzü gösterdi. Açıkça üçüncü en güçlü takımdık ve Ferrariler’le aynı ivmeye sahiptik. Bu da takımdaki herkes için oldukça tatmin edici bir sonu. Hepimiz çok sıkı çalıştık ve hoş bir hediye oldu, özellikle de sezon başında kendimize hedef koyduğumuz şampiyonada dördüncülüğümüzü sağlamlaştırdık. Bu yüzden tamamlanmış bir görev oldu ve şimdi Brezilya’ya yaklaşımım sakin ve bgüçlü bir haftasonu daha geçirmeyi amaçlıyorum.

Brezilya’da muhtemelen güzel hatıraların var…

FA: Evet. Renault ile 2005 ve 2006 şampiyonluklarını kazandığım pist Interlagos’tu ve bu yüzden oraya geri dönmek her zaman harika hissettiriyor. Bu yıl, en hızlı üçüncü araç ile hedefimiz olan markalar şampiyonası dördüncülüğüne ulaştık. Bu yüzden bu yarışa daha az baskı ve daha rahat bir yaklaşımla gidebiliriz. Bu da bize durumdan avantaj sağlamamızda yardımcı olur. Singapur ve Fuji’nin ardından takım hiçbir eyin imkansız olmadığına inanıyor.

Takım arkadaşının evindeki yarış olduğundan Renault için çok fazla destek olacaktır…

FA: Evet.Nelson için mutluyum çünkü kendi taraftarların önnüde evinde araç kullanmak çok özel bir duygu. Bunun ona ekstra bir motivasyon vereceğine eminim. Genellikle Brezilya’daki atmosfer olağandışı olur. Taraftarlar bu spora oldukça tutkulu ve orası Formula 1 için özel bir yer. Bu yüzden harika bir haftasonu olacak.

Interlagos pistini nasıl tanımlarsın?

FA: Farklı mydan okumaları ve ayar gereksinmleri le ilginç bir pist. Saat yönünün tersine ve pist yüzeyi ldukça tümsekli. Ayrıca uzun düzlük olduğu kadar karışık virajlar va var. Etkili bir aero pakete ve iyi bir mekanik yol tutuşuna da ihtiyacınız oluyor.

Nelson Piquet

Nelson, Fuji’deki güçlü sürüşünden sadece bir hafta sonra Şangay’da yeniden puan aldın. Sezonun son bölümünden memnunu musun?

NP: Evet. Bunlar cesaret verici sonuçlar ama sahip olduğumuz hız ve elde ettiğimiz güçlü sonuçlarla daha da mutluyum. Araç şimdiye kadar çok fazla gelişti, srüş yapmak daha kolay ve aracın içinde daha rahat hissediyorum.Şimdi önceliğim sıralama performansımı geliştirmek ve Interlagos’ta konsantre olacağım nokta bu oalcak.

Evindeki yarış için hazırlanıyorsun. Bu konuyla ilgili sizhninde neler var?

NP: dürüst olmak gerekirse, bunun için sabızsızlanıyorum. Ülkemde ailemin ve arkadaşlarımın önünde sürüş yapmanın harika hissettireceğini biliyorum. Bu kesinlikle büyük bir motivasyon kaynağı ve bu haftasonundan en iyi verimi almak konusunda kararlıyım.  

Evindeki yarışa hangi umutlarla çıkacaksın?

NP: İyi bir yarış çıkartmaya kararlıyım, bunu söylemeye gerek yok. Ama üzerime çok baskı almayacağı çünkü bu Brezilya GP’si ve evimdeki yarış. Bunun yerine, bu yarışa sakin yaklaşacağım ve antrenman seanslarını en iyi ayarı tutturmak için sonuna kadar kullanacağım. Böylece sıralamalara ve yarışa en yii şekilde hazır olacağım.


Yorumlar

  1. Mclaren-mersedes. geçen sene 1 sn idi ya. hatırlamıyo musun? alonso tur başına ferrari den 1 sn yedi. bende bu sene neler olcak onu merak ediyorum

  2. arkadaşlar eski motor yeni motor ne farkedicek 1 saniye fark mı olucak sanıyorsunuz anlamadım en fazla 0.1sn fark eder hadi olsun 0.2 sn zaten McLaren yeni güncellemelerle gidicez bunun yarısını böylelikle kapatıcak..

  3. ben değişik bir strateji bekliyorum brezilyada alonso dan. hatta iki takım arkadaşıda hafif başlayarak startta eski motoruyla yarışan lewsi ın önünde başlayabilirler. bu yarışı sabırsızlıkla bekliyorum. eski motoruyla yarışan lewis ın yeni ve tek yarışlık motorlarla yarışacak olan ferrari ile arasındaki farkın tur başına ne olacağını cidden merak ediyorum.

  4. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ama iki senedir çok güçlü bir şekilde ferrari 1. bitiriyor 🙂

  5. "Etkili bir aero pakete ve iyi bir mekanik yol tutuşuna da ihtiyacınız oluyor."
    – McLaren'i tarif etmiş:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir