Schumacher: "Kimi Yardım İstemeli"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher; Raikkonen’e, rekabetçiliğinin düşmesinin üstesinden gelmesi için Ferrari’den yardım istemesini tavsiye etti.

Geçen sene dünya şampiyonluğunu elde ettiği Brezilya’ya bu sene takım arkadaşı Felipe Massa’ya yardımcılık görevi ile gelen Raikkonen, senenin ortasında büyük performans düşüklüğü yaşadı.

Şu anda Ferrari’ye danışmanlık görevini yürüten ve arada testlerde de yer alan efsane pilot, 29 yaşındaki Fin pilotun sorununun sadece teknik olduğuna inanıyor.

BBC’ye konuşan Schumacher: "Onu bir çok şekilde koruduğumuzu düşünüyorum. Çünkü sezonun ortasında araçta bazı gelişmeler gerçekleştirdik ama Kimi bunlarla uyuşamadı"

"Bu değişikliklerde geriye gittiğimiz zaman tekrar rekabetçi tur zamanları elde etmesini sağladık"

Ama Schumacher ayrıca, Fin pilotun hızına geri dönmede sıkıntı yaşamasında Raikkonen’in suskun karakterinin de etkisinin olduğunu kabul ediyor.

Ferrari’nin diğer pilotu Massa, Schumacher’in akıl hocalığını kullanıyor ama emekli Alman pilot, Raikkonen ile ilişkisinin çok farklı olduğunu belirtiyor.

Schumacher: "Bir şekilde çok odaklanmış bir vizyonu var ve bu onun gücü. Bazen bu belki de ona yardım etmiyor."

"Eğer isterse, belki de ona daha fazla yardım edebiliriz"


Yorumlar

  1. kimi başından beri schumacher in danışmanlığını kabul etmedi. kolay değil 5 sene rakip olarak yenmek istediği ve yeniştiği pilottan danışmanlık almak ve onu dinlemek istemiyor. raikkonen ferrarideki ilk yarışında galibiyet aldı. o anda schumacher telefonda arayıp podyum öncesinde konuşmak istedi ama kimi telefonu takım görevlisine verdi. o yüzden massa ile aralarındaki tutum farkı var. şampiyon biri olmak kendi kurallarını koyan olmaktır. kiminin de böyle bir tavrı var. schumacher den yeterince ferrari hakkında teknik bilgi almamış olabilir. schumi 10 yıl gibi bir süre aynı araçta yarıştı. aracın reaksiyonlarını kendisi daha iyi biliyor.
    ama gelecek sene biraz daha farklı olacaktır. kiminin yarış tarzına göre ve bu seneki teknik sorunların üstesinden gelecek bir takım bekliyorum. ferrari, mclaren gibi takımlar köklü takımlardır, bir anda büyük sıçrama yapacak potansiyelleri vardır. gelecek sene iyi bir rakabet ve güçlü bir ferrari aracı bekliyorum..

  2. NeverGiveUp avatarı

    kimi her basın toplantısından sonra lastikleri iyi ısıtamıyoruz lastikler yeteri performansı göstermiyo diye açıklamalar yaparken ferrari kulağını mı tıkıyodu o zaman ferrai de bu sorunu çözmek için uğraştı ama olmadı… sanki herşey kiminin susmasından kaynaklanıyomuş gibi bi açıklama yapmış soğuk mizaclı biriyse bu eksik yanları da görmezden geleceği anlamına gelmez

  3. Kimi'yle Alonso takası çok daha kolay.. Kim uğraşacak buz adamın buzlarını çözmeye. Ferrari zor pilot sevmez diye biliyorum..

  4. şu 2009 bi gelse artık..
    Kimi nası bi pilot bir kez daha anlıycaz beraber 🙂
    Tabiii gelecek sezon artık biraz şanslı olmasını umuyorum cünkü yaşadıklarının yarısı şanssızlığı yüzünden..

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evlilik yaramadi bu cocuga karisi evde dir dir ediyodur kesin :)))
    ama kimiyi severim seneye eminim kendini düzeltecektir

  6. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    2004 yılında evlendiğini biz de biliyoruz 31 temmuz hatta ben sadece evlenmeseydi dedim

  7. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    ama evlenmeseydi daha iyi olurdu ya:)))

  8. Şener SALİH, öyle bi dedin ki duyan Kimi bu sene evlendi sanır (: Haberden kısmen bi şey anlamadım. Çeviriden midir yoksa ben mi kıt anlayışlıyım bilmiyorum ama anlamsız geldi 😀 "Bir şekilde çok odaklanmış bir vizyonu var ve bunun gücü. Bazen belki de bu ona yardım etmiyor."
    "Eğer istersen belki de ona daha fazla yardım edebiliriz" ne demek şimdi bu 😀
    neyse anlayabildiğim kadarıyla sorun araçta yapılan değişikliklerin Kimi'ye uygun olmaması, e o zaman seneye daha rekabetçi bi Kimi görmememiz için hiç bi neden yok(sorunu bulduklarına göre) tabii ferrari çekilmezse.. 😀

  9. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    merak etmeyin geri dönecek

  10. burak bocek avatarı

    Sezon başında takım fırtıan gibiydi.aracı demekki iyi tanııyp adapte olmuşlardı ama demekki gelişme çalışmalarında kiminin stiline uymayan bazı durumlar oldu.kimide buna rağzı olup elinden geldiğiyle iyi sürmeye çalışmış olabilir.ancak arada geçen onca yarışta bazen zafer podyum veya puan alamadı.son 2yarışa gelinirken sorunları bulmaya yonelıcem demıstı ve ıse yaramıs gibi.onun ıcın aracı eskı aero pakede gore hazırlanıyor.dogru ayarlarını yenıden bulmus olsa gerekkı son 2yarısta ılk cızgı startı aldı yenıden.sevindirici umarım seneye eskı kımıyı goruruz.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Raikkonende bir bıkkınlık bir sıkılganlık var gibi umarım 2009 da tekrar eski günlerine döner ;belkide evlilik bu adama yaramadı ….

  12. Ve riske atılmaması gereken puanlardı.

  13. tijs_wervest avatarı

    Kiminin kubiyi bırakması kendinden degil lastiklerden dolayı aşınmıştı lastikleri

  14. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    kimide kontrollü hırs diye birşey kalmadı herhalde mclarendeyken daha hırslı gibiydi sanki.son japonya gp de kubica yı biraz zorladı baktı olmadı bıraktı.mclarende ki kimiolsa ne yapar ne eder kubica yı geçerdi diye düşünüyorum.yanlış düşünüyor olabilirim ama öyle.

  15. kaan kaanhan avatarı

    schumi kısaca,"ağlamayana meme vermezler" demiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir