Dennis: "Takımla Gurur Duyuyorum"

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, bu hafta sonu Brezilya’da yapılacak yarıştan ne sonuç çıkarsa çıksın, takım üyelerinin bu sezon ortaya korduğu çalışmadan gurur duyacağını söyledi.

Dennis: "Şampiyonluğu kazanmamız durumunda bunun McLaren’de çalışan herkes için çok şey ifade ettiğini düşünüyorum"

"Ama birinci olsak da ikinci olsak hiç farketmez; herkes, bizi 12 ay önce olduğumuz yerden şu andaki yerimize, şampiyonluk mücadelesi veren yerimize getirerek zaten harika bir iş çıkarmış oldu."

"Bunu söylemekle birlikte, eğer kazanırsak nasıl hissedeceğimi hayal etme gibi bir lüksüm yok. Çünkü bunun bir anlamı yok. Ama birinci olsak da, ikinci olsak da, sakin ve disiplin içinde kalmam gerekiyor."

Dennis, tartışmalı bir sezonun ardından bu sene şampiyonluk mücadelesinde olmanın kilit noktasının, geçen senenin üzerinde takılıp kalmayan takımın tutumu olduğunu ifade etti.

Dennis: "Kişisel bakış açısından her bir McLaren çalışanı, önümüze bakmamız gerektiğinde hemfikirdi. Olumsuz duyguları yanımızda taşımaya devam etsek, bunun bize zarar vereceğini biliyorduk. Bu bile başlı başına performası düşürecekti"

"Her bir çalışan, gerçekten harika bir GP takımı olduğumuzu, olacağımızı biliyor. Ve şampiyonluğu kazansak da ikinci olsak da takımın bu seneki performansı, McLaren’i harika kılan takım içindeki dayanıklılığın altını açık bir şekilde çiziyor."

"Şampiyon da olsak ikinci de olsak takım bu sene pistte yine harika bir iş çıkardı".

"McLaren’deki insanlar, McLaren adına çalışmaktan büyük gurur duyuyor. McLaren, damarını kestiğinizde McLaren akacak insanlarla dolu"

Dennis ayrıca Hamilton’un F1’e girmesinden bu yana bir ukala haline geldiği yönündeki düşüncelerin abartılı olduğunu; rakiplerinin ve medyanın işleri karıştırdığını düşünüyor.

Dennis: "Toplumun her kesiminde eğer genç bir insan gelir ve birden bire başarılı olursa, onun rakipleri bunu kabul etmede sıkıntı yaşayabilir"

"Ne bekliyordunuz ki? Onlardan ne söylemesini bekliyordunuz? David Beckham için de söylediler. Diğerleri için de, sadece İngiltere’de de değil. Bu tip insanlar, anında başarılı olan genç insanlar, her zaan eleştirilir. Bu tamamiyle anlaşılır bir durum"

"Bu yüzden, zor bir işi çok iyi bir şekilde yapan muhabirlere saygı duymakla birlikte, Lewis’e şunu öneriyoruz: ‘Gazeteleri okuma, internette gezinme. Senin gazete okumanı veya internette gezinmeni durduramayız ama onlar senin konsantreni bozabilir, bu yüzden lütfen yapma’ "

Ron Dennis, Brezilya’da yenilgiye uğramaları durumunda kendisinin ve takımının yüzleşeceği eleştirilerin haksız olacağını da düşünüyor.

Dennis: "Eğer ikinci olursak bir kısım medyanın bizi eleştireceğini biliyorum. Onlar, bu sene bizi şampiyonluğu kazanacak potansiyele getiren olağan üstü iyileşmeye bakmayakalardır. "

"Ama bunu anlıyorum. Medya işini yapıyor. Profesyonel bir muhabirin zanaatı, farklı gölgelerde, tonlarda ve dokularda resim yapmak ve farklı perspektifler yaratmaktır. Bunu kabul ediyorum. Bunlar geşmişte beni hep üzmüştü ama şimdi üzmüyor"

"Şimdi muhabirlere şunu söylüyorum: ‘Hatamız için bize vurun tabi ama spora karşı bir düsütlük ve sadakat eksikliği için bize vurmayın. Çünkü, şampiyon da olsak ikinci de olsak, bu spora karşı muazzam bir sadakat ve dürüstlük gösterdiğimizi kanıtladık’ "


Yorumlar

  1. ferrari taraftarı olmama rağmen mclaren çok güzel bir ivmeyle gelişti bu sene ve ferrariyi yakaladı kimi zaman geçti de.. helal olsun adamlara insallah seneye ferrari yine bastırır:) kers işi bozuyor ama..

  2. veyis keleş avatarı

    "şampiyon olamasakta en iyi biziz, biz yarışmak için burdayız" tavrı, işte
    mclaren takımının bu yönünü seviyorum. bu sene bir şampiyonluk çok harika olacak. hem takım adına hem de lewis adına..

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    cok samimi güzel bir roportaj tsk RON emice senF1 e cok sey verdin bugünkü araclarin ilk adimini atan sensin ve cok sey katdin F1 tsk tsk tsk bu harika takimi bize sundugun icin…

  4. bilmiyoruz neden ödedik acaba fia ya sorun bakalım…

  5. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sadakat ve dürüstlük mü demiş kendileri.. Geçen sene 100 milyon dolar ödemeyi ne için yaptılar bunlar hatırlayan varmı arkadaşlar

  6. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bugün dünya mclaren günümü ya?? bu adam niye gevezeleşti bugün:)

  7. Seviyeli bir demeç, çok da bağlayıcı sanki roman gibi.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    açık ve güzel bir röportaj….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir