Rosberg'e Sadece Yeni Kurallar Umut Veriyor

yazar:

kategori:

F1’de önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan kural değişiklikleri Nico Rosberg’e gridin ön bölümüne tırmanma konusunda umut veriyor.

Alman Auto Motor und Sport gazetesine konuşan Rosberg, KERS, oluksuz lastikler ve aerodinamikler gibi değişikliklerin kendisini olumlu düşünmeye ittiğini söylüyo.

"Sadece kural değişiklikeri sayesinde. Yoksa inancımı uzun zaman öncesinde kaybetmiştim."

Eski grand prix yarışçılarından Alman Christian Danner da, "Benim gözümde Nico kazanabilecek birisi. Bu yüzden Williams’ta fazla zaman kaybetmesi fazlasıyla trajik." diyor. 

Rosberg, McLaren ya da BMW’ye transfer olacağı dedikoduları çıktığında dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak "Şu anda Frank ile geçerli bir anlaşmam var ve babamdan öğrendiğim kadarıyla sadakat çok büyük bir değer. Tabii ki, sıkıntılı bölümler var ve Formula 1’de onlardan şimdi ya da ileride yararlanmalısınız. Ama işaretler Williams’ın doğru seçenek olduğunu gösteriyor."

McLaren’de ikinci planda kalmayı kabul etmeyeceği düşünülen Rosberg, "Bir pilot olarak başta gelen iyi ve rekabetçi bir araca sahip olmak istemenizdir. Bu yüzden eğer sözleşmenizde bu mümkünse böyle bir takımdan gelen teklifi kabul etmek zorunda kalırsınız. Ama ikinci planda kalma tehlikesi vardı ve bu da sadece hız ile değil daha birçok şeyle karşı mücadele ettiğimiz için ideal değildi."diyor.


Yorumlar

  1. birak bu isleri rosberg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir