Scheckter "Büyük Diktatörlük"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Jody Scheckter, günümüz Formula 1’inin geçmiştekine oranla çok değiştiğini belirtti.

58 yaşındaki Güney Afrikalı sürücü Formula 1’i "büyük diktatörlük" olarak nitelendirdi.

Ferrari ile şampiyonluk yaşayan Scheckter "Formula 1’in ilerleyiş yönünü sevmiyorum." dedi.

Scheckter, spordaki en büyük sorunun FIA Başkanı Max Mosley olduğunu söyledi ve sporun yenilenmesi gereğine neden olarak ise geçen sene Mclaren’e verilen cezayı gösterdi.

Scheckter "Adil bir şekilde yönetmiyorlar. F1 her zaman üst düzey teknolojik mücadelelere ve takımların birbirlerine karşı mücadelelerine sahne oldu. Ancak bunu her zaman yok ediyorlar."

"Spor öncelere göre çok yumuşak oldu, teknik olarak ise daha kolay." dedi.

Scheckter ayrıca bu sene Hamilton’a verilen cezaların saçma olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. Olay hamiltona verilen cezalar.. Eskiden bu kadar sürtüşmeye hiç bir ceza verilmezdi o yüzden f1 yumuşadı… Diyor.. nernizle okuyorusunz acaba… Birde bu röpartajın inglizcesi baya farklı onu da diyim.

  2. aracında kullanmışmı ne zaman gördün haydi söyle söyle :))
    Belgelerin bulunması ceza nedeniyse renaulta ne ceza verdiler.

  3. Emir Çolak avatarı

    McLaren belgeleri almamış, aracında kullanmamış demissin, belli oluyor kaan arkadasım. neyse uzatmayalim gecmiste kalmis, scheckter dogru soylemis mosley gibi bi baskanla olmaz.

  4. forzaferrari benim yorumum ters psikoloji (buna başka birşey deniyordu ama) mantığıyla yazıldı.:)

  5. kaan kaanhan avatarı

    "McLaren bidaha böyle yapmasın, ucuz kurtuldu" diyorsunuz hala anlama sıkıntısı yaşıyorsunuz, McLaren belgeleri almamış, aracında kullanmamış,belgeyi veren belli alan belli.ceza alonso sayesinde geldi "kendi düşüncesi çerçevesinde" McLarendan öcünü aldı. Alonsonun söylediği asıl cezaya sebep olan şeylerin aslında F1 hep varolan şeyler olduğu ve bunlardan McLarena ceza vermenin geçmişte diğer takımlarıda şüphe altında bıraktığı söylendi. burdaki esas olay bu durumu çok iyi değerlendiren saygıdeğer mosley olmuştur, yıllardır süren Ron Dennise olan düşmanlığı nihayetinde "işte ben Galip geldim" dercesine ortaya çıkarmasıdır. herneyse olayları 1 milyonuncu kez yazmak neye yarar, zaten ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ ve mosleyin safında kalmaya devam edin.

  6. forzaferrari avatarı

    işte ya desteklemiş ''bu sene Hamilton'a verilen cezaların saçma olduğunu söylemiş''

  7. anlamıyorum. hep mclaren taraftarları destekliyor hamiltonu. hep eskiden mclaren la şampiyon olmuş isimler,bir tane mi ferrari şampiyonu desteklemez hamiltonu . aa pardon mika vardı.birtek o destekledi..:))
    keşke bizim insanlarımızda objektif olabilse diyecem ama olmayacak dua:s

  8. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bencede Mclarene verilen ceza adil değildi.Aslında pilotlara da ceza vermeleri gerekirdi ki, Mclaren bi daha böyle yapmasın.Ucuz kurtuldu Mclaren.

  9. ewet şu fia başkanı değişse ne iyi olur araba sollarsan pit cezası bu ne ya yarışmı izleyelim yoksa cezamı birileri dur desin bırakalım pilotlar geçiş yapsın bizde heycanlanalım değilmi yani yoksa tren geçse ona baksak daha çok zevk alırız

  10. kaan kaanhan avatarı

    Scheckter ferrari eski pilotu ve şampiyonu bu gibi kişler F1 içindeki insanlar, neyin ne olduğunu zaten çok iyi biliyorlar, McLaren a verilen cezanın adil olmadığını,hamiltona verilen "bazı" cezaların art niyetle verildiğini hep söyledik. burda Jody Amca, bizimde hep dile getirdiğimiz ama kimsenin anlamak istemediği çünkü işine gelmediği şeyleri gayet net şekilde söylemiş ama anlayana sivrisinek saz meselesi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir