Piquet, Koltuğu Konusunda Grosjean'dan Çekiniyor

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, takımın 2009’da bir Fransız pilotu direksiyonu geçirme konusunda baskı altında olduğu için Renault koltuğunu kaybetmekten çekiniyor.

Brezilyalı çaylak pilot, gelişmiş R28 ile sezonun sonlarına doğru daha iyi bir form ortaya koydu ama genelinde zor geçen 2008 sezonu onun adına takımdan ayrılma nedeni olabilir.

Reuters’e konuşşan Piquet: "Renault’un ihtayaç içinde olduğunu düşünüyorum. Bir Fransız pilot sahip olmalarından bu yana bir kaç sene yıl geçti.

Renault’un test pilotluğu yanı sıra GP2’De de yarışan Romain Grosjean, İsviçre’de doğru ama Fransız yarış lisansı ile mücadele ediyor.

Söylentiler arasında yeni destekçi Petrobras’ın 2009’da bir Brezilyalı pilot için zorladığı Honda’da gelecek sene Piquet görülebilir, tabii Renault’tan ayrılırsa.

Piquet: "Her zaman görüşmeler olur"

"Padok pek büyük değil. Herkes kimin ne yaptığını bilir. Herker, bir diğerinin kararını bekliyor"

Piquet, ilk ve önemlisi olarak gelecek sezon Fernando Alonso’nun kalması yönünde zorlayan Renault’un kararını bekliyor.

Associated Press’e konuşan Piquet: "Neler oluyor bilmiyorum"

"(Renault) bir karar verecek, belki de çoktan karar verdiler. Ama bana henüz bir şey söylenmedi."

Brezilyalı pilot, kendi evinde harika bir performans bile ortaya koysa, sonucun değişmeyeceğine inanıyor.

Piquet: "Bir fark yaratracağını düşünmüyorum. Zaten 17 yarışı geride bırakmış durumdayız"

"Bu sene beklediğim gibi değildi ama çok şey öğrendim"


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    Romain çok iyi ama ben Tv den sürekli Gp 2 yarışlarını takip ettim çok yetenekli ve hızlı cesur ataklarda yapıyor ama bir okadar da saçma hatalarla yarış dışı kalıyor.Ama bende grosjean ı başından beri destekliyorum Ve F1 de olmasını istiyorum tabi oda piguet gibi hata yapmaza iyi olur yoksa piquet de kötü pilot değil.Şuan F1 de olması gereken gerçekten hızlı bi kaç genç bekliyor.Romain e ek olarak Formula master daki Van der Drift Ve DTM den Paul Dİ Resta inşallah en kısa zamnda bu pilorlarıda yarışırken görürüz.Çok çekişmeli şampiyonalar bizi bekliyor olacak

  2. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26; Piquet mutlaka gönderilmeli çok basiretsiz bir pilot.Romain için hep iyi şeyler duyuyorum fakat ne olacağı belli olmaz sonuçta adı üstünde çaylak.Fakat gerçek yetenekler ilk sezonlarında dahi olsa kendini hissettirir.Örneğin,hamilton , minardi ve renault daki ilk sezonlarında fernando alonso gibi..

  3. grosjean alonso rüya takım bence grosjeani herkes görecek alonsodan sonra yeni alonso o olacak cok yetenklı sezon basından beri dıyorum halada dıyorum grosjean e koltuk verme alınablck en mukemmel karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir