Raikkonen: "Massa'nın Şansa İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, takımm arkadaşı Felipe Massa’nın Brezilya’da şampiyonluğu elde etmesi için şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Massa, sezonun son yarışına girilirken Lewis Hamilton’un 7 puan gerisinde ve İngiliz pilot’un sezonu zirvede tamamlaması için 5. olması yeterli.

Geçen sene aynı konumda son yarışa gidip şampiyonluğa ulaşan Raikkonen, Ferrari’nin bütün yapabileceğinin ilk iki sırayı almak olduğuna inanıyor.

Raikkonen: Sonuçta bu bize bağlı değil. Sadece ilk iki sırada yer almaya çalışabiliriz ve sonrasında üçüncü olmaları McLaren’e bağlı. Yapabileceğimiz bir şey yok"

"İlk amaç, ilk iki olup daha sonrasında neler olacağına bakmak. Bir parça da şansa ihtiyaç var ama nerede bitireceğimizi göreceğiz"

Şampiyonluk yarışında sona yaklaşılırken Hamilton ve McLaren’in kaybedecekleri daha fazla görünüyor.

Raikkonen: "Sonuçta Felipe’nin kaybedecek bir şeyi yok. İlk iki sırada yer alsak bile artık sonrası bize bağlı değil. McLaren’in hatalar yapması gerekiyor ve onların 5.liğe ihtiyacı var."

"Sonuçta onların kaybedecekleri bizden fazla, üzerlerinde daha fazla baskı var ama biraz şansa ihtiyacımız var. Eğer çok kötü bir hafta sonu geçirirlerse (bizim için) çok zor olmayacak. Onları bu sene aşağı yukarı oralarda, ilk 5in 4ü içinde, gördük. Zor olacak ama asla bilemezsiniz"

Zorlu geçen 2008 sezonunda Raikkonen, sadece 2 yarış kazandığı mücadelede şampiyonluk savaşında yer almıyor. Fin pilot, kendisinin ve takımının bu senenin hatalarından derslet çıkardıklarını ve 2009’da tekrar güçlü olacaklarını ifade etti.

Raikkonen: "Şüphesiz bu sene yaptığımız küçük hatalardan dersler çıkardık. Çok şey denedik ve gelecek sene bir kaç şeyi daha iyi anlıyor olacağız. Bu bize kesinlikle yardım edecektir."

"Bize nasıl yardım edeceğini söylemek için çok erken ama gelecek senemizin çok güçlü olmasını bekliyorum. Bu sezon çok kötü anlar yaşadık ve şampiyonluğu kazanamamızın nedeni de bu. Ama önceden güzel şeyler yaşadık. Gelecek seneden endişe etmiyorum"


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu gun sıteye eklenen bır cok haber var.massa hamılton kubıca alonso haberlerı.altlarına baktım yorumları okudum.ama su saat ıtıbarı ıle en cok yorum kımı nın bu haberı uzerıne yazılmıs.neden?
    cunkı bu adam bır fonomen .cunkı adam dogruları konusuyor.
    ben soyledıklerınde artısılacak bırsey gormedım.demekkı tartısmayı provake eden bırılerı var.buda kımıyı kabullenemeyen hazmedemeyenlerın oldugunu gosterıyor.o kısılere gore kımı ıyı meyve veren bır agac ve taslıyorlar.ne alıp veremedıgınız var bu adamla anlamıyorum.
    elestırın.su yarısta bunu yaptı su hatayı yaptı deyın eyvallah.herkes herkesı elestırıyor.ancak hakaret etmek cok ayıp oluyor.gecen sene en cok galıbıyet alan pılota balına samp oldu demek bana gore art nıyetlılıktır.kımı nın gecen senekı tek sansı son yarısta oldu.son yarısta sanslı olması tum sezon sanslı oldugu anlamına gelmıyor.zıra ıkı yarısta yarıs dısı kaldı.japonyada massa ıle bırlıkte son lardan basladı.29 puan ferıdeyken bıle pes etmem dedı.samp oldu.bır arkadasım kımı sezon basında hamılton sezon sonunda sorun yasadı dedı bu cok dogru.bu onları esıtlemıyormu?bana gore kımı nın sampıyonlugunda zerre kadar sans vebal yoktur.gerısı teferruat zaten.
    oysa kımı mc lerende havaı fısek gıbı ard arda patlayan motorlar lıder gıderken kopan arka kanatlar.son turda kopan lastıkler.kokpıt ıcıne dusun aynalar.sureklı yasanan hıdrolık sorunları vs vs vs.tum bunların suclusu mc larenken bazı gafıl mc larencıler sucu hep kımı raıkkonen de gordu ve bu gunlere geldık.oysa kımı ferrarıde sadece 1 kez motor ıflası yuzunden yarıs dısı kaldı.bıraz ınsaf:

  2. Rai nin Ferrariye gelmesini kim engellemiş anlamadım.Herşeyde McLaren şuçlu az konuşun biraz.

  3. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    burak haklı olsanda haksız duruma düşüyorsun bence konuyu kapatın burada ok kardeşim;)

  4. Burak arkadaşım çabuk sinirlenmemi 🙂
    Teo'ya bu kadar sabretmişsin helal olsun bu arada bi tebrik de kendime 🙂 bende bugün patladım gerçi teo'ya sabretmek için peygamber sabrı olması lazım insanda oda bizde yok 🙂

  5. burak bocek avatarı

    Ben mclaren taraftarlaıryla cok oturdum sohbet ettim yemek yedım.en yakın arkadaşlarımdan birisinin abisi mclaren fanı ünide benı Allah ragzı olsun evıme defalarca bırakan arkadaşta mclaren fanıydı ve hiçbir problemımız olmadı.ben ıst parkta mclaren ve diğer takım fanlarıylada beraber yarısı ızledım.zaman zaman sıtede taskınlık yaptım yorumları yanlıs okudum sevıye bozdum ama cogunda bu tarz sataşmalara maruz kaldımdan yada ferrari fanlarına saygısızlık yapıldıgından.zaten kotu yaptıgım zamanlarda arkadaslar banada cevap verdı eleştirdi.ancak tekrar ediyorum asla ne pılotları ne takımları nede taraftarlarını kucumseme onlarla aly etme sureklı aşagılar tarzda yorum yazmadım.ilk başlarda cok daha duyarlı ıken artık sabrım kalmadı.demekki ya bende problem var ya karsıda.cabuk gaza gelıp ofkemı kontrol edemıyor olabılırım ama hatanın buyugunu ınan kendımde aramıyorum.

  6. Yavuz Balcı avatarı

    yapmaya çalışıyorum değil yapmaya çalış olacak orası.özür dilerim :)))

  7. Yavuz Balcı avatarı

    burak kardeşim sana demedim zaten onu.senide yargılamadım.olması gerekenleri söylüyorsun fakat kendinde yap veya yapmaya çalışıyorum diyorum güzel kardeşim benim.yarışlarda renault,ferrari veya mCLaren taraftarlarını yanyana izlemiyormuyuz.şurdaki gibi olsalar inanın 3. dünya savaşı çıkar.bende dahil olmak üzere duyarlı olmak zorundayız bunu anlatmaya çalışıyorum ben.hatalarımız yokmu var insanız olacakta.ama hoşgörülü olalım işte.neyse arkadaşlar iyi akşamlar size.

  8. Yavuz Balcı avatarı

    beyler ikinizede söylüyorum sizinki tebiyesizliğe gitti.açıkcası ben ikinizede yakıştıramıyorum.lütfen biraz daha anlayışlı olun.sadece siz veya ben veya iki kişi yok ne kadar insan okuyor burayı yapmayın işte.

  9. burak bocek avatarı

    evet yavuz ancak unutmakı ben dırek sıteye ılk yorumlarımı yazdıgımda durum cok farklıydı ve ben okduugm zaman kesın bır tahrık edıcı yorum gormesem o yorumları yazmazdım burda sınır bozucu ve benıde kaganıın ıcıne ceken yorumlar sayesnde bnde sevıyemı bozmak zorunda kaldım sımdı yıne oldu ama kımseye genel olarak catmıyorum sımdı sadece sorunum teomanla ona cvp yazıyorum.ben dedım mı bırgun mclaren genel olark boyle taraftarı soyle lewıs cırkef dıye demedıgım sylerle benı yargılamayın.

  10. Yavuz Balcı avatarı

    teoman kardeşim ben seni biliyorum ve burda bize yapılanları aynı şekilde onlara göstermeye çalıştığınıda biliyorum.naçizane bir tavsiyem lütfen yapma.

  11. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    tamam arkadaşlar sakin olun biz bir takımız yaşasın Ferrari!!!

  12. Yavuz Balcı avatarı

    çok afedersin burak ama inan bunları söyleyen adam olarak genelde söylediklerinin tersini yapıyorsun.burda tüm McLarencilere çirkef diyenler bile çıktı. o zaman nerdeydin.cevap basit ben öyle yorum görmedim.ya diğerleri.cevap yine basit onlarda görmedi.fuji yarışı sonrasında yarış sonrası yorumlarında gülhan ertürk isimli arkadaş lewis zaten çirkef savunanlar ne olacakki diye yazdı.üstüne basa basa belirttim ama kimsenin sesi çıkmadı. bakın arkadaşlar ne olursa olsun herkes istediğini yazar tabi ölçülerinde.yalnız burak kardeşim teoyu eleştirecek en son insanlardan birisi sensin.hatırla o kadar celallendin yazıp çizdin en sonunda benim hava almam gerekiyor deyip çıktın.hatırla o gün ne hale sokmuştun siteyi.

  13. Teoman ben asla kendimi bilgili olarak görmedim. Ama seninde bilgili olduğundan şüphem var. Ha dersin ki yok arkadaşım ben burda saçma sapan şeyler yazmak için varım o zaman söyleyecek bişeyim olmaz. Benim görmediğim varsa bir tane F1 le ilgisi olan yorumun onu söyle biz devamlı onu okuyalım.

  14. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bütün mclaren'ciler böyle mi? zaten hazzetmezdim sayende nefret etmeye başladım ne insanlar var ya…:( üzüldüm valla

  15. Yavuz sorun da bu zaten. Bak sende ne güzel düşünceni yazmışsın bir çok mclarenci arkadaş gibi. Burda haberin altına yorum yazıp düşüncesini belirmek değil tartıştığımız.

    Düşüncesini onunla bununla alay ederek (gerek pilotlar gerekse burada yorum yazan kişilerle) doğru değil.

    Tekrar söylüyorum burada amacımız yani benim amacım ve yorumlarından izlediğim kadarı ile Burak arkadaşımızın amacı kişilere doğru bilgi verip saygı çerçevesinde tartışmak. Burak arkadaşımızın yerinde başak bir ferrarici olsa tıpkı teoman gibi davranan (örnek Binnur) kesinlikle arkasında olmam. Hatta karşı çıkarım.

  16. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    ya teoman arkadaşım senin fikirlerin hala b,tmedi yorumunu söyledin kavga etmek için mi bekliyorsun tamam senin yorumun bu kabul ettik ama lütfen daha fazla kavga çıkartma ya seni korumaya çalışıyorum ama sen de az değilsin yani

  17. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar burda adam düşüncesini söylemiş bir arkadaş McLarencilerin çekemediğini yazmış kiminin şampiyonluğu için. ben McLarenciyim ve şu an yarışan pilotlar içinde McLaren pilotlarından sonra Kiminin şampiyon olmasını isterim ferraride dahi olsa.ve benim düşüncelerimi bilen bilir McLarende görmek istediğim ikili lewis ve kimidir.bazı yorumları genellemeyelim lütfen.bu arada geçen sene en az sizin kadar sevindim kiminin şampiyonluğuna.ona şampiyon olacağı arabayı veremeyen McLarendir olay basit.çok hızlı ama dayanıksızdı araç.inanın şu an McLarende olsa biz lewis kimi mücadelesi izliyor olacaktık ve aynı zamanda takımlar şampiyonluğu garantiydi.iyi akşamlar herkese.

  18. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    ama napalım onun yorumu tamam bence de mantıklı değil ama sonuçta yorum yani kendine özgü bence kapatın bu konuyu

  19. Genelde bu tip yorumlarda bulunmam. Fakat burak arkadaşım kesinlikle haklı. Ona sonuna kadar destek veriyorum.

    Teoman ilk olarak kimsenin adı veya soyadı ile dalga geçerek yorum yapamazsın. İkincisi her teoman isimli yorumda alakasız saçma sapan şeyler yazıyor. Üstelik tüm haberlerin altında.

    Senin gibi bir mclarenci arkadaş daha var. Sayın EREN.. Tüm söylediklerine cevap verdim ama bir tanesine bile yorum yazmadı. Sende öylesin. İş teknik yorumlara gelince hemen kaçıyorsunuz. Ama ona buna laf sokmak, birilerini kötülemek sen ve senin gibi bir kaç kişinin işi.

  20. burak bocek avatarı

    ben birgun yorumlarında dırek hakaret yada asagılamada bulunmadım.sulu yorumlarda yapmadım hadı o onun mızah anlayısı olsun yorum tarzı olsun eyvallah.ancak asla ne lewisi ne mclareni ne baska takımı kucumsedım dalga geçtım laf soktum.burası laf sokma sıtesıde degıl.ben buranın karalama defterı olamdıgını yazılacaksa mantık ve ahlak cercevısınde yazılması gerektıgını hep soyledım.ama bu tıp adamlar espırı yaptıklarını sanıyor.bır tane yorumunda dedıgım gıbı mantık yok sokaktan adamı getırsen bunun kadar dandırık yorumu yazar

  21. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    burak arkadaşım tamam sinirlendin de bu kadar ileri gitme istersen bu biraz aşıyor teoman arkadaş da fikrini belirtmiş katılmıyoruz tabi ama gereksiz adamsın isminde hayır yok filan ayıp olmuş yani

  22. Ha ben Mclaren`i sevmiyormuyum? Mclaren`e dusmanmiyim? Hayir cok seviyorum, gecen seneye ragmen helal olsun diyorum, cok iyi takim ruhu yarattilar diyorum, takdir ediyorum, yeri geldiginde tebrigimide asla eksik etmem..

  23. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    arkadaşım Kimi zaten oraya kadar gelmişti hatta onlar kadar da yarış kazanmıştı sanki herkese birşey oldu ve gümm Kimi şampiyon böyle olmadı işte!!son yarışta Kimi olağanüstü bişey yapmadı ki Hamilton olağan bir şeyi yapamadı hepsi bu bu da Kİmi'nin balı değil Lewis'in …. 'dir yani(boşluğu kafanıza göre doldurun)

  24. Adam 5 sene ugrasti Mclaren icin, Yolda dumduz giderken arka kanadi koptu uctu ya dusunebiliyomusunuz 🙂 Ama o 1 kere bile cikip bisey demedi, direksiyonu firlatmadi, ben olsam Mclaren Technoloji Center`i baslarina yikardim 🙂 Ona motor dayanmaz tank yapmak lazim dediler 2 sezonda sadece 1 kere motoru patladi onunda nedeni belli Massa`nin ki de ayni sekilde patladi, Yillardir Misir gibi patlayan Mercedes motoru 5 sene boyunca sampiyonlugunu engelledi Rai`nin, Ha 5 sene sonra ne oldu? Ferrari`ye gecti birinci yilinda sampiyon oldu, Mclaren`cilerin cekemedikleri bu iste, baska bisey degil..

  25. zorla insanı konuşturuyosunuz.neyin tartışması yapılıyo ki burdaa halaa.Kimi dünyaa şampiyonuuu tamam mı bir kez daha hatırlatalımm eze eze aldıı hemdee o şampiyonluğu ! yetti ya..

  26. Kiminin 2003-2004-2005 sezonlarından 1 tanesini hatırlatsam zaten bunları söyleyecek yüzün kalmazdı teoman sizin kadar lanetini görmedim ya yüzsüzsünüz işte hala adama çamur atıyosunuz.Adam sizi okadar taşıdı kötü arabaya rağmen ama şimdi ballı oldu öyle oldu böyle oldu bu adam ne yaparsa yapsın saygı duymanız lazım çünkü sizin en kötü döneminizde açıklarınızı mükemmel korudu ve bu adam mclarenin kurtarıcısıdır bunu kimse unutmasın.

    Kimi'ye derler hiç araç geliştirmedi.
    El insaf geçen seneki aracı görmedi kimse sanırım dayanıklı-hızlı daha ne olsun?
    1 senede bukadar şey değişmiş olamaz kesinlikle bunun bi tarafında bu adam var.
    Hamiltonda arabaya konmuş oldu ne diyelim hayırlı olsun 🙂

  27. Sonra kimi motor patlatınca kimi patlattı olur motor dayanmıyor napalım zten hami naparsa iyidir güzeldir.
    Adamın ömrünü yediniz lannn.
    O sorunu çözmk mclarenin işi pilotun değil adamı resmen harcadınız şimdide arkasından konuşursunuz ne yaparsın ron amca tayfası 🙂

  28. Ertan Akkaş avatarı

    Kardeşim sizin söylemlerinize göre HAmilton'da bu sene şansıyla kazanmış olmayacak mı? Kimi ve Hamilton'u sakın karşılaştırmayın çünkü Hamilton'un bu konuda üstüne yoktur.

    Ama benim söylemlerime göre bazı arkadaşların şampiyonluklarını haketmediğini düşünen Schumi derki '' Her insan kendi şansını kendisi yaratır.'' Ama siz konuşursunuz hala farkında olmadan kendi pilotunuzu laf dokunduruyorsunuz ama neyse…

  29. evet gecensenenin BAL li sampiyonlugundan bir adet daha istiyo kimi massa icin :))
    ama yok öyle kedi herzaman bal yemez …:=)))

    Yarası olan gocunur.
    Anlaşılan senin yaran büyük tabi son 2 yarışta aptallıklar zincirini süper bir şekilde tamamlayıp sonra şampiyonluğu kaybedip. millete bal derseniz olacağı budur.
    Ne oldu hamilton yoldamı kaldı ya bırakın fia'nın geçen sene hamiltona yaptığı kıyağı kimse unutmadı siz istediğiniz şeyi unutup istemediğiniz şeyi unutmayanlardansınız.
    Yok araba çıkartmalar filan ne çabuk unuttunuz bunları.

  30. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bazıları "enayilik "yapınca Kimi sadece yapabileceklerinden bir perde sergiledi buna ballılık diyorsanız sizin sözcük dağarcığınız çok dar demektir

  31. evet hala Kimi'nin şampiyon olmasını çekemeyen arkadaslar var aramızda..
    ama 1 sene oldu artık alışmanız lazımm !!
    Kimi bir dünya şampiyonuuu eğer şansla aldıysaa bu şampiyonluğu hamilton da çaylaklığıyla kaybetti!

  32. birileri şanssız olan kişinin her daim "Kimi" olmasını istiyor anlaşılan 🙂 haklısınız ama başka türlü adamla baş edilmiyo 🙂

  33. teoman la kaan siz formulayı nasıl seyrediyosunuz merak ediyorum şans nedir sizce
    gecen sene 2 yarışta yolda kaldı raikkonen ikisindede 3. sıra garantiydi
    sizin çaylak çinde lastikelrini aşırı zorladı lastikleri bitmesine rağmen pistte kalmaya devam etti ve kendi hatasıyla çin gpsini bitiremedi
    brezilyada kötü start aldı ardından saçma bi atak yaptı en sonunda vitesi seçemedi (japonyada fianın size yaptığı lastik kıyağını hiç konuşmuyorum bile)
    ve size gör bu kiminin sansıydı öylemi?
    hamiltonın o puana gelmesi şanstı bence
    daha iyi olan kazandı geçen sene

  34. tolga soydan avatarı

    geçen senenin acısı içinize iyice oturmuş anlaşılan

  35. burak bocek avatarı

    şans veya değil bu adam f1de şampiyon oldu mu?gerisi hikaye kardeşim…sanki lewis şuan 7puan farkla neyin sayesinde önde.massa'nın yaşadıgı sorunlar onun şansı değil mi?ona şans olarak dönmedi mi bu takımın veya aracın sorunları?geçen sene siz sorunlarla uğraşırken kimi aradan sıyrıldı ve aldı şampiyonlugu ne diyecekti yaa bu bana yakışmaz şans aldım memnun olmayan taraftarlar var falan mı?şansta olucak tabi işin içinde hangi şampiyon şanssız kazanmış.birileri sorun yaşarsa öbürüne yarar bu işin parçası.bir anda yarışı kazanma umıdınız yokken kendınızı bırıncı bulurusnuz bakınız maceristan yada en buyuk rakıbınız almıs basını gıdıyor pompası cıkmaz… bunlar size cok degerlı puanlar getırır.bu rakıbınızın şanssızlıgı ve takımın hatalarıdır.geçen sene kimi raikkonen 6zafer aldı yarışların yuzde 88ini tamamladı 2.yarıda herkes gordu nasıl yarısılr bırakında bırazda şansı olsun

  36. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ona bakarsan massanın 2 tane 10 puanı gitti şansızlıklarla…. şimdi hamilton şampiyon olsa ballı mı diyecez… çıkıp tebrik etmesini biliriz… ama siz hala geçen seneye çamur atıyorsunuz…

  37. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    geçen sene şampiyonluğu birazda şansla kazandığı doğru ama bu adil bir şekilde kazanmadığı anlamına gelmiyor… herkesten fazla yarış kazanmıştı geçen sene… kimi başlarda şansızlık yaşamıştı hamilton da sonlara doğru… tüm bunlar kimiyi ballı şampiyon yapamaz…

  38. Mustafa Beksel avatarı
    Mustafa Beksel

    hala zorunuza gidiyo di mi kiminin kazandığı şampiyonluk tabi zor o olayı kaldırabilmek size de hak veriyorum son yarışta şampiyonluğu kybetmesi adama koyar

  39. Mustafa Beksel avatarı
    Mustafa Beksel

    hala zorunuza gidiyo di mi kiminin kazandığı şampiyonluk tabi zor o olayı kaldırabilmek size de hak veriyorum son yarışta şampiyonluğu kybetmesi adama koyar

  40. kaan kaanhan avatarı

    nasıl bi şans? senin geçen seneki balın gibi mi? :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir