Force India, Ferrari'ye Tazminat Ödemeye Hazır

yazar:

kategori:

Force India patronu Vijay Mallya, gelecek yıl müşteri motorlarının gelişiminde Ferrari’nin maruz kalacağı maliyetler için İtalyan takıma tazminat bedelini ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Şu anda Ferrari motorunu kullanan Force India’nın ortaklarından Mallya, 2009 için McLaren ve Mercedes ile bir teknik işbirliğine girme konusunda görüştüklerini saklamıyor.

Bu anlaşma, kurallara bağlı olarak bir müşteri aracı tipine kadar uzanabilir.

Ferrari’nin, Force India-McLaren görüşmelerinin ayrıntılarının farkında olduğunu söyleyen Mallya, eğer bir ayrılık olursa İtalyan takıma tazminat ödemeye hazır olduklarını ifade etti.

Force India patronu, Ferrari ile ,olursa şayet, dostane bir ayrılık olacağını belirtti.

Mallya: "Biz ve Ferrari .pl ama çok yakın arkadaşlarız. Mükemmel bir ilişkiye sahibiz. Ne istediğimiz onlara tam olarak söyledik. Görüşme halindeyiz"

"McLaren ile konuştuğumun farkındalar. Bu yüzden bizim açımızdan herşey tamamıyla şeffaf. Ve eğer hangi nedenden dolayı ayrılırsak ayrılalım, çok dostane bir ayrılık olacaktır. Bunda hemfikiriz"

"Eğer gelecek sene kapsamında bizim için bazı maliyetlere girmişlerse, bunu konuşacağız. Kesinlikle kötü niyetli olmayacağız. Eğer bizim adımıza bir maliyete girmişlerse, onlara ödeme yapmayı teklif etmemiz gerektiğini düşünüyorum"

"Bunun ötesinde her iki taraf için de çok olumlu ve arkadaşça ayrılık olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden herhangi bir terslik veya anlaşmayla ilgili inatçılık yapmayacaklarıdır"

Mallya, 2009’da Ferrari’nin Force India’ya bütün aktarma sistemini tekdarik edebileceklerinden emin olmadığını söyledi. Force India’nın istediği şey, bütün üniteyi alabilmek.

Mallya: "Potansiyel iki tedarikçiden bütün bir aktarma organı ve KERS pakedini istedim. Ferrari, bana bütün aktarma organını verebileceğinden emin değil. Adrian (Sutil), (Şangay’da) vites kutusu sorunu yaşadı"

"Sonuçta deneme niteliğinde olan harika bir motora, harika bir KERS sistemine ve bir vites kutusuna sahip olman ne almana gelir? Bu yüzden komple istiyorum, zirvedeki iki takımdan test edilmiş, onaylanmış iyi denenmiş bir paket. İşte bu benim aradığım şey"

Takım patronu Mallya, Force India’nın gelecek dışarıdan daha fazla parça alması durumunda çalışanlarının bazılarının işsiz kalabileceğini yönündeki düşünceleri de önemsemedi.

Mallya: "Bu şirketteki herkes, Ar-Ge ve iç gelişimin tek bir şey olduğunun farkında olmalı. Ama bu konuda düşünmemiz, büyük düşünmemiz gerek"

"Rekabetçi olmamız gerekiyor. Performansımızı geliştirmeliyiz. Düzenli olarak puan almalıyız. Arkamıza oturup insanların gelişmeye devam etmesine izin veremeyiz. F1’de maliyetlerin azaltılması için büyük adımlar atılıyor"

"Adamlarıma Silverstone’de şunu söyledim; sizden yararlanıyoruz, kabiliyetlerinizi ve yeteneklerinizi kesinlikle değerlendiriyoruz. Onları kullanacağız ama daha iyi bir takım ve daha iyi bir araca sahip olmamız için onları daha verimli kullanacağız. İşte bu yüzden aktarma organlarını tek bir tedarikçiden almak istiyorum. Bu da, adamlarımın bir şey yapmaması gerektiği anlamına gelmiyor"


Yorumlar

  1. Şuan için önümüzdeki sene nasıl bir değişiklik olacak ya da olacak mı tahmin etmek çok güç.

    En başta otomobillerin flapsız haldeki birbirlerine göre olan performanslarında nasıl bir değişiklik olacak bu da mühim bir konu. çünkü bazı otomobiller flapçıklarla kaplı iken Honda Force Indıa gibi otomobiller de daha çok karoserin geniş alanı ile idare ediyor vaziyetteler.

    Ve yine aynı şekilde mevcut ön ve arka kanatların yeni düzenlemeye girmesi de lastikleri ısıtma açısından takımlar arasında yeni bir fark oluşturacaktır. dolayısıyla tek başına kers ve şasi, önümüzdeki yıl için pozisyon garantisi olamaz. Kim bilir Honda neden bir çıkış yakalayamasın ?

  2. E böyle olursa seneye Fisi.. Alonsoya kim daha iyi bir pilotmuş dersini rahatlıkla verir yeterki altında biraz iyi bir araç olsun.

  3. Mallya daha önce dediğim gibi iki rakibi karşı karşıya getirip bundan avantaj sağlamaya çalışıyor.Bir takımdan tüm aksamı almak yasak değilmiydi.itiraz eden olunca mı yasak oluyor .forever PRODRIVE 🙂

  4. honda motorunun kers le hızlanacağını inandıysan. üzgünüm imkansız 🙁

  5. Hamza Fayiz avatarı

    bende 2009 honda kersli moturuna geçsinler eminim daha hızlı olurlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir