Red Bull – Ferrari Ortaklığı 2009'da Gerçekleşebilir mi?

yazar:

kategori:

McLaren Mercedes ve Force India arasında yapılan ancak henüz açıklanmayan anlaşmanın ardından 2009 sezonu ile ilgili bir başka takım hakkında spekülasyonlar ortaya çıktı.

Şu anda Renault motoru kullanan Red Bull Racing takımı Toro Rosso ile aynı şasiyi kullanıyor olmasına rağmen Ferrari motorlu kardeş takımın daha iyi performans gösterdiği sır değil ve bu durum Red Bull cephesinin gözlerini açmasını sağladı.

Force India’nın Mercedes motoruna geçiş yapacak ve muhtemelen McLaren şasisi kullanacak olması ile birlikte Ferrari motoru kullanma konusunda 2009 yılında Red Bull’ın Maranello gücünden faydalanma ihtimali olası olabilir.

Red Bull ve Toro Rosso şasileri özellike aynı tasarıma sahip olmasına rağmen farklı arka bölüm ve motor kullanımı istiyor, herşeyi tek bir çizgide biraraya getirince her iki takıma da birçok şekilde yarar sağlayabilir."

İtalya Grand Prix’inin galibi Sebastian Vettel’in Toro Rosso’su Red Bull’dan daha iyi bir performans sergilediği açıkça görüldü özellikle sezonun ikinci yarısından sonra Red Bull pilotu Mark Webber tarafından aşağılayıcı yorumlar gelmiş sonrasında iki motor hakkındaki farklılıklar konusunda sözünü geri almıştı.

Gelecek yıl Mark Webber ve Sebastian Vettel ile yarışacak olan Red Bull hala Renault ile kontratının devam ediyor olmasına rağmen Force India ve Ferrari arasında yaşanan benzer anlaşma göz önüne alınırsa ufak bir finansal tazminatla Red Bull – Ferrari ikilisi bir araya gelebilir.


Yorumlar

  1. şasi ve motor uyumu cok onemlı mclarenın başına bir çok olay geldi bu yüzden.

  2. Evet arkadasa katılıyorum.Ferrari motoru ve Newey tasarımı bir şase çok güçlü bir araç ortaya çıkarabilir.

  3. neyle bitiyo merak ettik.Motoru ferrariden alıcaklarsa geri kalanı newey yapıyor zaten

  4. McLAREN TEAM avatarı

    ferrarriyle anlaşırsa şampiyonada iddalı bir takım daha doğar! newey şuan dünyanın en iyi tasarımcısı…

  5. Hamza Fayiz avatarı

    bencede…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir