FIA ve McLaren, Hamilton Tacizlerini Ayıpladı

yazar:

kategori:

FIA ve McLaren, taraftarların bir İspanyol sitesinde Lewis Hamilton’un şampiyonluğuna karşı yaptığı yorumları ayıpladı.

Yazıların bulunduğu, pinchalaruedadehamilton olarak adlandırılan websitesi yaklaşık 20,000 yoruma ulaşmış durumda ve bunların birçoğu da McLaren pilotunu küçük düşürecek yorumlar.

FIA bugün bu yazıları ayıpladığını açıkladı. FIA sözcüsü, yapılan açıklamada, "FIA’nın pozisyonu oldukça açıktır. Ayrım ve ön yargının sporda ve toplumda yeri yoktur. Bu spordaki herkes bu ırkçı ve nefret dolu yorumları ayıplama konusunda bize katılacaktır." diye konuştu.

McLaren takımında bir sözcü de konu hakında yapılan açıklama, "McLaren, FIA’nın ‘Every Race’ kampanyasını en eski destekleyicilerinden birisidir ve bu kampanyayı desteklemeye devam ediyoruz. Bugün FIA’nın yaptığı açıklamayı gördük ve bu açıklamanın sonuna kadar arkasındayız." diye konuştu. 

Sitede, yapılan yorumlardan sitenin sorumlu olmadığı da not olarak düşülmüş.


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Irkçılar için ne önemi varki olayların. Onlar için hami nin siyah olması yeter. Hami ye karşı yapılan saldırıları Alonsoyla geçen seneki mücadelesine bağlamaya çalışmamalı kimse. Eğer hami beyaz olsaydı ispanyollar çoktan unutmuştu yaşananları ama adamlarda siyaha karşı aşırı nefret var haliyle adamın f1 deki varlığını bile kabullenemiyorlar. Bir sabah kalktığımızda dünyadaki tüm ırkçıların birden bire öldüğünü söyleseydiler Dünya temizlendi diye düşünürdüm.

  2. Evet siteye atılan yorumlar küfür ve ırkçılık dolu. Ama site flash içinde olduğu için. Arama motorları bunları göremicek ve atılan mesajlar site içinde kalıcak. Bu hernekadar iyi birşey olsada, Bir web sitesinin bu şekilde kullanılmasına karşıyım.. Herkes eleştirilebilir. bence bu websitesi sahibinin suçu isminden zaten hamiltona saldırı yapılsuın diye açıldığı belli. Bu sitenin sahibine rahatlıkla dava açılaiblir insanları bir kişiye karşı kışkırtmak ve hedef göstermekten.

  3. kaan kaanhan avatarı

    siteye atılan mesajlarda ırkçı yorumlarda azımsanmayacak düzeyde, haber kaynaklarının söylediklerine göre.

  4. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    şenerin dediği gibi alonsoyla alakalı bir durum ama bu alonsoya bile zarar verebilir.nede olsa alonso tarftarları sadece ispanyada değil her yerde .

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Irkçılıktanda çok Alonso dolayısıyla yapılan bir milliyetçilik var ortada herkes kendine göre haklıdır fakat kişilere hakaret boyutunda saldırılması akla ve mantığa sığacak birşey değil hakaret edilenin bizden biri olduğunu düşünemiyorum bile ve sonuçları nereye varırdı acaba ? ….

  6. Biz bugün bir site açsak bir günde 100bin yorum yaparız… 20bin yorum ne ki orda bir çok kişinin defalarca yorum yazdığını düşünürsek… Bu arada ırkçılıkla ilgili birşey göremedim yazıda?

  7. McLAREN TEAM avatarı

    yakında bu siteyide fianın ayıplamasıyla karşı karşıya getirecek holiganlara hep beraber engel olalım! bizdeki sayıda hiç az değil!

  8. forzaferrari avatarı

    bunların bu sporda yaşanması hiç hoş değil gerçi ırkıçılık hiç bir yerde, hiç bir boyutta hoş değil… pilotu istediğin kadar sevme istediğin kadar eleştir ama böyle birşey olması insanlık dışı, kimse renginden, milletinden, ırkından dolayı aşağılanamaz.geçen yılda aynı şeyler yaşandı.
    http://www.everyrace.net diye bir site kurulmuştu, mutlaka girin, tepkinizi belirtin bu siteyi fia da destekliyor(max mosleynin desteklemesini inandırıcı bulmadık tabii) umarım bu son olur…

  9. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Sadece Formula 1 deki ırkçıları değil; tüm dünyadaki ırkçıları kınıyorum.

  10. bunlar çok kötü şeyler. bi pilotu sevmeyebilirsiniz.bende lewis ı sevmem. ama bunun boyutu ırkçılığa varmamalı. hiç kimse bu dünyaya gelirken rengini seçmiyo. bizde siyah olabilirdik. o insanları sonuna kadar bende kınıyorum. ne diyim bunlara sebep olanlar utansın.

  11. Ertan Akkaş avatarı

    İyide kaan değişen ne her durumda bu ırkçılar F1'e zarar vermekten başka birşey yapmıyor.

  12. kaan kaanhan avatarı

    oysa yanlışı yapan kendi pilotları, McLaren tehditlere boyun eğip Alonsoyu 1. pilot yapsaydı kimsenin sesi çıkmıcaktı.

  13. Bu ne terbiyesizliktir yaw !!! Olacak iş degil artık bu ırkçılar sıkmaya başladı.

  14. bu onu ne kadar büyük olduğunun kanıtı olsa gerek .Kişiliksiz taraftarlar onun şampşiyonluğunu hazmedemedikleri için ten rengini suç gösterip saldırıyorlar.Tuttukları takımda olmamak güzel

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Bu kişiler spordan nasıl zevk alıyorlar anlamıyorum. Kendi pilotlarına yapılan bir yanlışı kendileri daha büyük bir yanlışla protesto edip, kendilerini küçük düşürüyorlar. Kim hangi takımı veya pilotu tutarsa tutsun başkalarına hakaret etmeye hakkı yoktur.

  16. kaan kaanhan avatarı

    ırkçılar heryerde malesef sayılarıda artıyor günden güne. fia ayıplamış :S "nazi" kıyafetleri içindeki mosley ve mosleyin babası ülkesinde ırkçı partinin kurucusu aklıma geldide, imam gaz çıkarırsa cemaate wc lazım hesabı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir