Kovalainen: "2009'da Daha Güçlü Olacağım"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, 2009 sezonunda daha güçlü bir pilot olmayı umduğunu ve McLaren’da geçirdiği ilk yıldan çok şey öğrendiğini söylüyor. Bu sezon takım arkadaşı Hamilton’ın gölgesinde kalmış olsa da Fin pilot olumlu yanları görmeye çalışıyor ve Formula1’deki ilk pole pozisyonu ve ilk zaferini elde ettiğini söylüyor.

"Bu takımda rahat hissediyorum. olumsuz olacak ya da utanacak hiçbir şeyim yok. İlk pol pozisyonumu kazandım, yarış kazandım ve bu yılla ilgili daha birçok olumlu şey var. Kış ayları boyunca, çalışacağız ve gelecek yıl için gelişmeye çalışacağız."

Kovalainen, McLaren adına yarışmanın kendisini bazı alanlarda geliştirdiğini söyledi ve bunun gelecek yıl Hamilton’ın yanında daah iyi bir seviyeye gelmesine yardımcı olmasını umuyor.

"Kesinlikle ilk yılda olduğumdan daha zindeyim. Aracın içinde ve tabii ki takımla birlikteyken de zihnen ve fiziksel olarak kendimi daha rahat hissediyorum. Burada çok rahatım ve sürüş tekniği açısından bakılırsa bu aracı kullanmayı, fren tekniğini, her şeyi… daha iyi öğrendim. Kış testlerinde odaklanmam gereken özel bir alan olduğunu düşünmüyorum. Sadece aynı işi yapmaya devam edeceğiz ve her alanda yavaş yavaş gelişeceğiz."

Kovalainen, 2009’da daha yukarılarda olmayı kendine hedef olarak belirlemiş.

"Yarışlara, gridde daha yukarılarda başlamak üstiyorum çünkü bu, dördüncülük, beşincilik veya altıncılıktan başlamaya oranla sonuç açısından çok büyük fark yaratıyor. Ayrıca, daha az yakıt yüküyle yukarılardan başlamak için daha fazla şansım olur."

"Bu sezon yukarıdaki bir takımla ilk yılımdı ve gelecek yıl bir adım daha atmamız gerekiyor. Bu kış aylarında konuşabileceğimiz bir şey. Birileri bana bu takımda mutsuz olduğum konusunda söylentilerin olduğunu iletti. Ama bunları önemsemiyorum. Mutsuz olmak için bir sebebim yok, en iyi aracım içerisindeyim ve buradaki potansiyel zafer için mücadel etmek."


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    evet seneye daha güçlü olacak: 2 yarış kazanacak, bu sene yapamadığından daha fazla hamilton'a yol verecek vs. kısacası hamilton mclaren de olduğu müddetçe kova.da burada olacak.

  2. ecrin deniz avatarı

    2009,2010,2011,2012…….
    böle sürer gider bu:) 🙂

  3. ferrari kimi avatarı

    Bir Hamliton a bakıyom bir de bu KOVA ya… Bu adamdan ne köy olur nede kasaba… 🙂

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    He2 inşallah önümüzdeki yıl bu yıldan iyi olur buna senden çok Mclarenin ihtiyacı var ;kendi adına en iyileri yaparak takımına daha fazla faydan olacağı kanısındayım ….

  5. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    bu sene bana pek iyi gelmedi gelecek senedende umutlu degilim açıkçası bence mclarende son sezonu olabilir gelecek sene çok iyi işler basarmalı diye düsünüyorum

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    he heiki he.

  7. şaşırmak istiyorum ama çok zor sadece hız değilki sorun geçiş yapmak bu oyunun en güzel şeyi ve sen onu rezil edebiliyorsun.Bir araç geçeyim derken 2kez geçilmek unutmam zor üzgünüm

  8. kaan kaanhan avatarı

    umarım dediğin gibi olur Kovycim deilse markalar şampiyonluğu hep hayal olur bize.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir