Whitmarsh Temkinli Ancak Emin

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Brezilya GP öncesinde dayanıklılık probleminin Lewis Hamilton’un şampiyonluğunu etkilemesinden endişelendiklerini kabul etti.

Whitmarsh "Eğer herhangi birimiz dayanıklılıktan endişe etmediğimizi söylerse gerçeği konuşmuyor olur çünkü bunu düşünüyoruz. Bu bir endişe. Ancak ne olursa olsun pazar akşamı kendimize bakmak ve elimizden gelen herşeyi yaptığımızı söylemek istiyoruz. Ve umuyorum doğru sonucu alırız." dedi.

Whitmarsh ayrıca dayanıklılık sorunu ile karşılaşmamak için fabrikada mümkün olan her işi yaptıklarını belirtti.

"Her yarış öncesinde toplantı yaparız. Riskli olduğumuzu düşündüğümüz her alanı gözden geçirdik ve bileşenleri, hidrolik sistemini ve bunun gibi bölümleri toplarken çok büyük çalışma gerçekleştirdik."

"En yüksek seviyede gerçekleştirildi herşey. Çok yüksek tansiyon var ancak iyi bir dayanıklılık ile oldukça düz bir yarış olmasını umuyoruz. Ve bunun için çok fazla çabaladık."

"Aynı zamanda aracı da geliştirmek için çalıştık, bu yüzden oturup zorlamaktan vazgeçmedik.  Çok rekabetçi bir sezon olduğu için gelişimi sürdürmeliyiz."

"Ancak sürücüler şampiyonluğunu kazanmak için yarışı kazanmamız gerekmiyor. Burada bir çok şey olabilir. Heyecanlı 1 ve 2. virajlar var ve hava koşulları çok önemli rol oynayabilir. Bu yüzden herkes için -Ferrari ve Mclaren garajlarındaki herkesdahil- tansiyonlu bir pazar öğleden sonrası olmasını bekliyorum." dedi.

Ancak Mclaren dayanıklılık konusunda endişeli olan tek taraf değil. Gelen haberler, Ferrari’nin çarşamba günü Massa’nın aracının defransiyelinin sağ tarafını değiştirmek için kırdığı yönünde.  Ancak bu teknik kurallar çerçevesinde gerçekleştirildi ve ceza verilmeyecek.


Yorumlar

  1. İnşallah bir sorun çıkarmaz araba.Lewisinde dengeli bir yarış çıkartıp kendine yetecek puanı alacağını düşünüyorum.İnşallah yağmur yağmaz her ne kadar daha iyi olsakta.Arkadan kimin vuracağı lastiğin patlayacağı belli olmaz.

  2. Bende motordan sorun yaşamayacağımıza eminim benim tek korkum vites kutusu(sanırım 3. yarışında) eğer yağmur yağacaksa ve güvenlik aracıyla başlıyacaklarsa bence vites kutusunu değiştirip 5 sıra geriden başlama cezasına çarptırılmak en mantıklısı..Tabi en iyisini mühendisler bilir.Bunlar bizim bileceğimiz işler değil..:):)

  3. Motor sorunu olmayacağına EMİNİM. lastik sorunu bir ihtimal.(fazla zorlamadan olmayacak başka bir neden) ilk pitlerden sonra gerisi kolay bana görede.
    Ama bana göre zevksiz bir yarış olucak son dk ya kadar.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sakınılan göze çöp batar derler inşallah yüzüp yüzüp kuyruğuna gelinen şampiyonlukta bir aksilik olmazda umutlar boşa çıkmaz ….

  5. kaan kaanhan avatarı

    yarışın gidişatına göre belkide ilk pitlerden sonra risk almamak için motor devrini 18500 e düşürebilirler belki sonlara doğru 18000e, tabi yarış nasıl gelişir ona bağlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir