Hamilton: “Rosberg’e Üstünlük Kurmam Lazım”

Lewis Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg’e karşı galibiyetler kazanmasının yeterli olmadığını çünkü onun çok önünde olması gerektiğini söyledi.

Hamilton, bu sene katıldığı tüm yarışları kazandı ve böylece son 4 yarışta podyumun tepesinde yer aldı. Rosberg ise sadece Hamilton’un motor sorunuyla yarış dışı kaldığı Avustralya’da kazandı.

Hamilton “İspanya’da kazanmış olmam cesaret verici. Bahreyn’de olduğu gibi yarıştan sonra çok iyi hissettim ancak neye sahip olduğumu biliyorum ve o kadar yakın olmaması gerektiğini hissediyorum.”

“Bu yüzden daha da ilerlemek için çalışıyorum. Malezya ve Çin’deki gibi sonuçlar olmalı.”

“İspanya ve Bahreyn’de o benden hızlıydı. Ben önde bitirmeme ve baskı altında iyi iş çıkarabilmeme rağmen sonuç olarak o hızlıydı.”

“Negatif değilim. Sadece mükemmelci bir insanım. Bir çok kişi ‘Evet, yarışı kazandım’ diye düşünebilir ancak diğer araç hemen kuyruğumdaydı ve öyle kazandım.”

“Daha hızlı olmalıydım. O kadar zorlu olmamalıydı.”

“Dediğim gibi ben mükemmellik istiyorum. Mutsuz değilim. İspanya’da harika bir gün ve hafta sonu geçirdim. Ancak sıralamalarda zorlandım ve neredeyse kaybediyordum.”

“İyi bir tur çıkararak pole pozisyonunu kazandım. Bu gerçekten pozitif ancak riskli bir turdu.”

“Yarışta önde kalmayı başardım ve iyi iş çıkardım. Ancak daha iyi olmak istiyorum. Onun için çalışıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Rosberg’e Üstünlük Kurmam Lazım”” için 14 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    adamın rakibi rosberg sonuçta ve onunla ilgili konuşmuş. pistte başka rakibi mi var da onları konuşsun?

  2. Onur Gentas avatarı

    Hamilton kadar tüm pilotlar konuşuyor, Rosberg’de az açıklama yapmadı ama nedense Hamilton açıklama yapınca rahatsız oluyorsunuz. Diğer pilotlar farklı konularda konuşuyor olabilirler çünkü onların durumları farklı. Ağırlıklı olarak araçla ilgili konuşmak durumundalar.

  3. F-one-Driver avatarı

    Tamam arkadaş iyi pilotsun hatta gerçekten süper bir pilotsun lafımız yok da sürekli bu tarz açıklamaların mütevazilik maskesi altında kibirlenmek gibi gözükmekten öteye gitmiyor artık… Bırak şu tarz açıklamaları, işine bak, aracın gayet süper çalışıyor, yani habire bir sorun varedip galibiyetlerine değer katmaya mı çalışıyorsun yoksa rosberg ile hakkaten Button ın dediği gibi akıl oyunları mı oynuyorsun?! Zaten istikrarlı bir şekilde geldin ve beklendiği üzere liderliğe oturdun, şimdi de aynı çizgide devam ederek fark açmaya başlayacaksın, bundan doğal bişey yok, kasma bu kadar…

  4. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    ben ham yerinde olsam , sezon sonuna kadar rosberg’le ilgili tek kelime açıklama yapmazdım …

  5. nico’dan çok daha iyi olduğunu biliyor ve yarışları 1 saniye farkla defans yaparak değil de 15-20 saniye farklarla kazanmak istiyor. böyle düşünmekte de haklı. gerçi bahreynde güvenlik aracının yardımıyla o farkı kapattı rosberg. güvenlik araçsız o yarışta da fark 10 saniye civarı olurdu.

    araç hızlı diye ayar sorunu yaşayınca zorlanılmayacağını düşünmek ise ayrı bir kafa.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Her yorumunda bana laf sokma çabasına girmekten vazgeç. Bir cevabın varsa cevap ver butonu var.

      Benimle uğraşma dostum.

  6. Hamilton fazla değil üst üste iki yarış sorun yaşarsa dağılır, yarış içinde bile ufak şeyleri açırı büyütüyor, şampiyon olmabilmek için 10 galibiyet almayada gerek yok, bakınız sadece 3 puancık fark var.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Boş konuşuyor diyemem fakat kendisini yüceltme peşinde olduğunu söyleyebilirim. Elbette dünya klası pilotların hepsi en iyisi benim diye düşünür ve düşünmelidir de. Fakat Hamilton yıllardır sürekli medyaya “en iyisi benim” mesajı vermek için biraz kasıyor.

    Dolaylı konuşup durması canımı sıkıyor açıkçası. O zaman çık de ki direk “en hızlı pilot benim”.

    Diğerlerinden tur başına 2sn. hızlı otomobilde oturuyorken “çok zordu” demesi, otomobilden sürekli şikayet etmesi falan hoş olmuyor.

  8. OtonomAktor avatarı

    Bide şu boş konuşmaları olmasa olucak bu ham.

  9. Boş konuşuyor diyenler saçmalıyor . İnanılması güç bir sezondayız . Hami muhtmelen değil kesinlikle sezon sonu olacak 50 puandan korkuyor az buz bir şey değil bu . Sonuçta adamın gecen senelerde yaşadığı şansızlıkları herkes biliyor yani .

  10. Boş konuşuyor diyenler saçmalıyor . İnanılması güç bir sezondayız . Hami muhtmelen değil kesinlikle sezon sonu olacak 50 puandan korkuyor az buz bir şey değil bu . Sonuçta adamın gecen senelerde yaşadığı şansızlıkları herkes biliyor yani .

  11. Abartma HAM, pozisyonu koru yeter. Ama gene de zeytin gibi ezeyim diyorsun yani,

    Mamiltonun kafasında muhtemelen son yariştaki 50 puan var-eminim o kuraldan nefret ediyordur şimdi- , olmaz olmaz demeyelim şayet son yarışa yakın girerlerse Berlin’de bir yönetim kararı sonucu şampiyon berlirlerse şaşırımayacagım

  12. Aldığı maaşın hakkını vermesi gerekiyor. Almanlar bunu ister. Yoksa Rosberg’e dönerler. Ne de olsa ucundan Alman.

  13. Çok ve boş konuşuyorsun bir yerde patlayacaksın ama bakalım ne zaman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir