Renault: “Mercedes’in Turbo Konsepti Fark Yaratmıyor”

Renault, Mercedes’in yeni turbo motorunun kendisine has konsepti sayesinde büyük avantaj elde ettiği yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Bu sene Mercedes’in, rakip üreticilere kıyasla motoru ve turboyu tasarlama şekliyle (kompresör ve türbinlerin motordan ayrılması) avantajlı olduğu söyleniyor. Bu tasarım sayesindeki turbo gecikmesinin minimuma indiği ve aerodinamik paketlemenin daha iyi olduğu iddia ediliyor.

Renault, benzer konsepti kendilerinin de düşündüklerini ancak daha sonradan kompresör ve türbinleri bir arada tutma kararı aldıklarını söyledi.

Rob White “Farklı farklı konumlandırmak, önemli derecede farklı bir yaklaşım.”

“Ancak bunun Mercedes için büyük fark yaratan bir şey olduğunu ya da bizim çok büyük dezavantajlı olduğumuzu düşünmüyorum.”

“O konsept düşünmediğimiz bir konsept değil. O tasarımı gördüğümüzde bunun iyi bir fikir olabileceğini düşündük.” dedi.

White, kendi motorlarında önemli bir sorunun olmadığını, ilk başlarda rakiplerini yakalama mücadelesi konusunda biraz zorlandıklarını söyledi.

White “Motorda baş edilemeyecek bir şey yok. Üzerinde çalıştığımız bazı önemli şeyler var ve kış döneminde motorlardaki gelişim yasağı kaldırıldığında dahil edeceğimiz önemli şeyler olacak.” dedi.


Yorumlar

“Renault: “Mercedes’in Turbo Konsepti Fark Yaratmıyor”” için 17 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Bu sene gitti diyorsun yani. Farkı yaratan bu değil diyorsan o zaman neyin yarattığını bul, adamlar 4. yarıştan sezonu bitirdi

  2. Titreşimler renault motorlarının genel sorunu. Binek otomobillerinde de aynı sıkıntı var. Halbuki mekanik titreşimler başlıbaşına bir disiplin, üniversitelerde okutulan bir ders, çözümlenmesi gereken en önemli konu ama renault pek önem vermiyor.

  3. helal olsun mersoma 4 yarış duble yaptı 2014 sampiyonu bellı 4 sene sampi olan ben rbr bılıyorum yoksa yanılıyormuyum

  4. Ferrari ne yapıyor? Henüz motoru görebilmiş değiliz. Ne durumda oldukları da belli değil.

    1. Bir şeyler saklıyoruz 😀

      1. Hız değildir inşallah 🙂

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Kim bilir Mercedes ne koyacak kışın motora mercedes high performance engine çok iyi bir iş çıkartıyor helal olsun..Renault’un çok çalışması lazım..

  6. Canın sağ olsun Renault’um adım gibi eminim ki her zaman elinizden geldiğinin en iyisini yapmak istiyorsunuz bizim için zor bir başlangıç oldu ama yapacak çok şey var. Son dört yılda kazandıklarımızın sarhoşuyuz bunu üzerimizden atmalıyız. Dört yılda birçok rekor kırdık dünya şampiyonu olduk V8 motor da en başarılı üreticiyiz. Avustralya da motor sesini kaydedip FIA ya şikâyet edenler oldu bunu görmek güzeldi. Şimdi tüm gücümüzü V6 motorumuza vermeli özellikle ERS ve yazılımı geliştirmeliyiz o zaman gerisi gelecektir.

    Kış testlerinde dalga geçenler kendiler alay konusu oldu. Mercedes’in turbo ve kompresör tasarımını Renault’un denediğini yaklaşık bir ay önce duymuştum ama titreşimlerin fazla olması ile sistemin askıya alındığı söylendi. İspanya da büyük bir adım attık Monoca da bunun devamı gelecek ve Kanada dananın kuyruğunun koptuğu yer olacak.

    1. Bu titreşimin sebebi ne olabilir? Turbo şaft yatakları? Malzeme esnemesi?

      1. Abi titreşimin en büyük nedeni V açının ortasında dönen bir şaft’ın dönme hızıyla ortaya çıkan titreşimler aynen senin dediğin gibi abi yani bunu engellemek çok zor Mercedesi bu konuda tebrik etmek gerek.

    2. kedi & ciğer misali ….

  7. O dilde demek o solenilenler avantaj saglamiyorsa.Avantajli okduklari kisim hala bulunamadi.buda bence iyi 🙂

  8. Motorunuzda dezavantaj yok, önemli bi sorun yok, çok büyük hatalar yok ama ne hikmetse sezon başında rakiplerinizi yakalama mücadelesi konusunda sıkıntı yaşadınız öyle mi ? Madem muntazam, şahane bi motorunuz vardı, niye sezon başında rakipleri yakalamanız gerekiyordu peki öyleyse ? Hadi yakalayamadınız rakipleri, motorlar büyük oranda donduruldu ve bu da sizi kısıtladı. Hepsini anlayışla karşılarım da. Tamamen sorunsuz mükemmel bi motorla, rakipleri niye yakalamak zorunda oluyorsunuz ? Onlarla aynı nokta olmanız gerekmiyor muydu zaten daha sezon başında peki ?

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Adamlar 4 üncü şampiyonluğu kovalarken diğer hepsi havlu atmıştı bırakta şimdi kovalasınlar. Mercedes 4 yıl boyunca ne yaptı işi gücü yoktu uğraştı yaptı Ferrari onuda yapamadı.

      1. mercedes red bull’ a istediği zaman 1 saniye fark atıyor… bunda motor gücü ers vs. tüm bileşenler etkili oluyor. Buradaki hız sadece motordan değil aracın tümüyle bir bütün olduğundan kaynaklanıyor..

    2. Motorlar dondurulmusken bunlara gelisim izni verilmediginden boyle.Birde hile yapamiyorlar.Olayin ozeti bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir