"Orta Grup Mücadelesi Daha Çetin"

yazar:

kategori:

Mark Webber, Formula 1’de ön grubun arkasındaki mücadelenin, son yıllara göre şimdi daha çekişmeli olduğunu söyledi. Red Bull takımı sezona güçlü bri başlangıç yapmasına rağmen şu anda 7. sıraya kadar geriledi.

Avustralyalı pilot, ilk 8 yarışın 6sını ilk 7de tamamladı ama Red Bull; sezonun ikinci yarısında Renault, Toyota ve Toro Rosso tarafından geride bırakıldı.

Webber: "Performans açısından orta grubun yakınlığı inanılmaz. Uzun süre önlerinde yer aldık, sonrasında arkaya düştük ve iki aracıyla da güçlü sonuçlar alan takımlar tarafından geçildik."

"Jarno Trulli, Timo Glock ve açıkçası Fernando Alonso ve Nelson Piquet, nazı büyük puanlar aldılar. Skor tabelası asla yalan söylemez. David ve ben yeteri kadar puan alamadık"

"Honda, sürekli olarak temponun 1,5 saniye gerisindeyken bir kaç sene evvel takımlarda 4. oldu. Şimdi hemen hemen aynılar ve ortada yoklar. Formula 1’in şu anda ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor."

Webber, işlerin karmaşık bir hâl alması ve Toro Rosso karşısındaki 5 puan fazla almak için yağmur bekliyor.

Webber: "Yedinci sıradayız ve Williams’ın önünde kalmamız önemli. Toro Rosso’yu yakalarsak harika olacak. Ama pek öyle görünmüyor. Dürüst olmak gerekirse yağmur istiyorum. Karmaşık şartlarda, kuru zemine göre daha fazla şansımız var.Sıkıcı bir yarışta şanslıysak 1 veya 2 puan alabiliriz"

"Takımlar şampiyonasında bize yardım etemsi adına puanlar almak için farklı bir yarışa ihtiyacımız var"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir