Şampiyonu Belirleyebilecek Sezon İçindeki Hatalar

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonluğuna ulaşmak için yarışlar kazanmanız gereiyor ve bu sezon şimdiye kadr Lewis Hamilton ve Felipe Massa bunu 5 kere gerçekleştirdi. Kazanmanın dışında bu yarışlarda hatasız olmalı, en azından en az hata ile bitirebilmelisiniz. Genelde, şampiyonluğa uzanmak için bir pilotun bir hatadan fazlasını yapmaması gerekir.

Ama bu sene durum biraz farklı. Her iki şampiyona adayı bir çok hata yaptı ve Brezilya’daki son yarışa, sezon içinde yapılan bu hataların kendilerine belki de bir 2008’in zirvesine mâl olabileceğini düşünerek geldi. Bize de yapılan bu hataları derlemek kaldı…

Avustralya:
Massa’nın 2008 sezonuna girişi herhalde Albert Park’ın açılış turundaki spin atmasından daha kötü bir şekilde başlayamazdı. Brezilyalı pilot daha sonra yarış içinde ilk viraja gidilirken David Coulthard’ı geçme çabasında çarpışma yaşadı.

Malezya:
Sepang’da işler Massa için daha kötüye gitti. Ferrari pilotu burada ilk cepten kalkmasına rağmen yarışın içinde bir başka spin ile çakıl alana saplandı ve o noktada ikinci yarışında da puan alamadığı kesinleşti.

Bahreyn:
Burada ise Hamilton, yarışın kalkışında yanlış prosedürü seçti ve aracının motor durmasını engelleyen mekanizmasını yanlış zamanda çalıştırdı. Grubun gerisine düşen McLaren pilotu, Fernando Alonso’nun arkasındayken hataları devam etti ve sadece 13. olabildi.

Monako:
Monako’da lastiği patlayan Hamilton şanslı bir şekilde bundan kurtuldu, pite çok yakındı. Takım ise bu olayın ardından İngiliz pilota tek pit stratejisini uygulattı ve sonuçta bu kendisine büyük fayda sağladı.

Kanada:
Montreal ise Hamilton için zirveden dibe düşüş gibiydi. Yarışın başlarında güvenlik aracının girdiği süreçte herkes pite girdi ve çıkışta Hamilton, kırmızı ışıkta duran Raikkonen’in aracına çarparak yarış dışı kaldı. Bu kaza nedeniyle McLaren pilotu, bir sonraki yarış için de 10 sıra grid cezası almıştı.

Fransa:
Kanada’dan aldığı grid cezasının yanı sıra Hamilton, yarışta Vettel’i geçmeye çalışırken şikanı es geçmesi nedeniyle bir başka ceza aldı. Yarışın sonunda 10. olarak klasmana girebildi.

İngiltere:
Hem Massa hem de lastikleri, yağmurlu Silverstone pistinde tutunma elde etmekte zorluklar yaşadı. Bir çok spin atan Brezilyalı pilot yarışı ancak 13. tamamlayabildi.

Belçika:
Hamnilton için bir başka şikan cezası da Spa’da geldi. Yarışın sonlarına doğru yağmurun gelmesiyle sıkıntı yaşayan Raikkonen’e yaklaşan Hamilton, Fin pilotu geçmek isterken şikanı es geçti ama kısa sürede yerini verdi. Yarış hakemleri ise bu yer verişi, avantajın iadesi olarak görmedi ve yarış sonrasında 25 saniye cezası aldı. Bu da onu 3. sıraya düşürürken Massa’nın 1.liğe yükselmesini sağladı.

İtalya:
Monza’da sıralamaların ikinci seansında Hamilton, standart yağmur lastikleriyle kumar oynadı ama yağmurun artması işleri tersine çevirdi ve 15.sırada yer aldı. Yarışta bu durumu telafi etmeye çalışsa da ancak 7. olabildi.

Japonya:
İlk cepte yer alan Hamilton, ilk viraja girilirken Raikkonen’i dışa itti. Bunun sonucunda pitten geçme cezası aldı. Diğer şampiyonluk adayı Massa ise, Hamilton’un geçiş hamlesine karşılık vermek isterken ona çarptı ve pitten geçme cezası aldı.

Kısaca bakacak olursak Massa’nın daha az hatası var gibi görünüyorken Hamilton lider konumda. Bunun nedenleri arasında Ferrari takımı ve F2008 yer alıyor. Massa’nın motoru Avustralya ve Macaristan’da sorun yaşatırken Hamilton’un herhangi bir mekanik sorunu olmadı. Tabii ki Singapur’da Massa’nın pitte yaşadıkları da çok önemliydi.

Bu hafta sonu yapılacak olan yarışta yine kritik bir hata yapılacak mı? Massa’nın şampiyon olması için Hamilton’dan bu yönde beklentisi olacak.


Yorumlar

  1. Burda yazanlara göre Massa şampiyonluğu galiba daha çok hakediyor.

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Herşey bir yana Alonso bile o Renault ile dereceye giriyor ya..Yazıklar olsun McLaren ile Ferrari' ye.

  3. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bundan sonra mclaren ve benzeri nick kullanan arkadaşlar bundan sonra isterseniz yorum kutusuna mclaren yazın boş bırakın biz anlarız yine fia ya laf attığınızı.
    Ferrari mekanik sorunlar yüzünden kimi yi de aslında şampiyona dışına attı. daha sonra da kimi nin performansı düşmeye başladı. Bir araç bir pilot yani
    Mclaren pilotları bu yüzden daha şanslı. Ama onlarda -özellikle hami -bireysel hataları nedeniyle aranın açılmasını sağlayamadı.
    Bence durum bu.

  4. burak bocek avatarı

    Massa hem geçen seneye hemde sezon başına oranla çok geliştirmiş gözüküyor kendisini.Artık o eski hataları yapmıyor.Buda haberdeki gibi daha az pilotaj hatası yapmasından belli.tek eksiği takımın iyi çalışma çıkartamamsı oldu neyse hayırlısı olsun bu yarışı kazanıp öyle bitirmesini ve kariyerinin en iyi sezonunu geçirmesini istiyorum.şampiyon olamasada çok güçlü göründü bu sezon ve umarım ferrari seneye geri kalmaz araç rekabetçi olur ve hatalardan ders alınırsa yine başa güreşebilir felipe massa

  5. R.SCHUMACHER  avatarı

    2007 cin gpsinde pit girişini unutmayalım eğer hamilton telaş ederse yani yarışın her notkasında kontrol dışı hız yapmaya devam ederse şayet hata beklerim ve hamiltonu hataya sürüklemek isteyecek pilotlarda mevcut massa – kimi – alonso – kubica – nick bide trulli yarışırsa onun arkasına düşmeye görsün trulli treninde vagon olur kalır..

  6. yazık olcak massa ya.

  7. mekanik soruna gerek yokki fia tek başına puanları değiştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir