BMW, Gelişim Sorunlarını Çözeceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

BMW motorsporları direktörü Mario Theissen, takımının bu yıl Ferrari ve McLaren ile mücadele etmesine engel olan gelişim seviyesinin üstesinden geleceğine inanıyor.

F1.08’in sezonun ilk yarısındaki hızı Robert Kubica’nın, Kanada’da BMW ve kendisi adına ilk yarışını kazanmasını sağlamıştı. Ancak, araçlarındaki gelişime devam edemeyen takım ikinci yarıda rakiplerinin gerisine düştü.

Bu konu, BMW’nin gelecek yıl dünya şampiyonluğu için yarışabilmesi adına kilit nokta olarak görülüyor ve Theissen gelişim sorunu konusunda, "Şu an, bunu analiz etme sürecindeyiz. Bu senenin başında yaptığımızın aynısını yapacağız. Hızlı bir gelişim hareketi ile yine yukarıda olacağımıza eminim. Geçen yıl, sezon içi gelişimleri açısından iyiydi, bu yüzden neden yeniden güçlü olamadığımız konusunda bir bahane olamaz." diyor.

Theissen, takımın 2009 aracında yaptığı erken çalışmaların, bu seneki gelişim konusunda kendilerini sınırlandırdığına inanmadığını da söylüyor.

"Hayır. Kesinlikle hayır. Her iki programı da paralel bir şekilde yürüttük ve anahtar nokta özellikle simülasyonda avantaj sağlayan bazı projelerin, rüzgar tünelinin pist üzerinde avantaj sağlamaması gibi, avantaj sağlayamamasıydı. İncelememiz gereken nokta bu."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir