Renault'tan Politik Bir Girişim

yazar:

kategori:

Renault  takımı, gelecek sene için kabul edilen test kuralına karşı çıkarak rakiplerini şaşırttı.

2 hafta önce Formula 1’de yer alan 10 takım, 2009’da test limitinin 30.000 km’den 20.000’e düşürülmesi kararını almışlardı.

Ancak Auto Motor Und Sport’un haberine göre Flavio  Briatore, takım menajeri Steve Nielsen’a bu limitin 15.000’e düşürülmesi için görüşlerini bildirmesi talimatını verdiğini iddia etti.

Takımın bu girişimi bir çok kesimi şaşırttı.

Eğer takımlar harcamaları kısıtlama konusunda anlaşmaya varamazlarsa, FIA Başkanı Max Mosley standart motor gibi kendi önerilerini hayata geçirecek.

Mecachrome’un Briatore ve Renault ile sıkı bağları var ve standart motor kuralının hayata geçmesi halinde potansiyel tedarikçiliği isteyenlerden birisi olacağına inanılıyor.

 


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Renault standart motor ihalesi peşinde olabilir,Gp2 de renault motorları kullanlıyor ve biçok organizasyona motor sağlıyor bu konuda ki tecrübesi tartışılmaz..

  2. bu haberde renault 15.000 i istiyor havası verılmıs renault 15.000 km teste karsı cıkmıs orjınalı bu sekılde dergıde takımlar 15.000 km de anlasmıs renault buna karsı cıkmıs

  3. arkadaşım mantıklıysa anlarım.Sen kuvvetle muhtemel demişsin bende neden dedim?
    gp2 da ferrari motorumu var
    en ucuza ferrari mi motor sağlıyor
    bu tarz birşey söylersin bende merakımı gidermiş olurum.

  4. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Mc Laren arkadaşım,sana hangi cevabı verirsem vereyim biliyorum seni tatmin etmeyecek onun için senin istediğin cevabı veriyorum FIA=Ferrari :)))

  5. neden dolayı merak ettik:) fia yla rası iyi cevabından başka mantıklı bir cevap gelcekmi bekliyoruz

  6. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bence Mecachrome hiç heveslenmesin,umarım standart motora geçilmez; ama geçilirlerse de Ferraririnin ihaleyi alması kuvvetle muhtemel.

  7. haberi okuyunca Flavio Briatore ile alonso nun birbirlerine uyduklarını tekrar anladım:) Briatore yine birşeyler peşinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir