Theissen KERS'in Ertelenmemesinden Memnun

yazar:

kategori:

BMW motorspor direktörü Mario Theissen, Alman araç üreticisinin doğru yolda olduğunu ve Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi’nin sezon yetiştirilmesi konusunda bir ertelemenin olmayacağına inanıyor.

Takım başkanları Çin Grand Prix’inde maliyetlerin düşürülmesi konusundaki toplantıda 2010 sezonunun startına kadar KERS fikrinin ertelenmesini tartışmışlardı.

Theissen, otomobil firmasının danışmanlarıyla teklifin ertelenme konusunu konuştu ve takımın çalışmalarından vazgeçmeyeceğini ve gelecek sezon için KERS’i hazır hale getirecekleri görüşünün hakim olduğunu öğrendi.

Bazı takımların ertelenmenin gerçekleşmemesinden dolayı mutsuz olduğu anlaşılsa da Theissen ertelemenin gerçekleşmesi halinde bundan ufakta olsa yarar sağlanacağı konusunda ısrarcı.

autosport.com’un Brezilya’da durum ile ilgili sorduğu soruya Theissen şu şekilde cevapladı: " Çeşitli sebeplerden dolayı ertelemeyi kabul edemezdik – yapılan yatırımın en büyük parçasından biri oldu. Eğer KERS’i çıkarırsak aracı yeniden tasarlamamız gerecekti bu da ekstra maliyet demek ve bunlar rekabete dayalı sonuçlar."

" Bunun üstünde, KERS’in iyi birşey olduğu konusunda ikna olmuş durumdayız, yalnızca BMW için değil F1 adına da ve hiçbir teknik proje sistemin spora girişinin ertelenmesinden daha ucuz olamaz. Pist üzerinde göstermeden yalnızca geliştirmeye devam edeceksiniz."

BMW, bu sene KERS’i pist üzerinde çalıştıran başlıca takımlardan biriydi ve test pilotu Christian Klien bu hafta başlarında yaptığı açıklamada takımın diğer rakiplerinden teknoloji anlamında daha ileri seviyede olduğuna inandığını söyledi.

Klien’in BMW Sauber’in diğer takımlardan daha iyi hazırlandığı inancı hatırlatıldığında Theissen şunları söyledi: " Herhangi bir fikrim yok. Bunu nasıl söylediğini bilmiyorum, yalnızca bizim durumumuzu biliyorum. Fakat programımız üzerinde çalışıyoruz ve orta sviyedeki hedeflerimize ulaşıyoruz."


Yorumlar

  1. KERS ertelenseydi hazırlıklarına erken başlayan takımlar bütün planlarını, tasarımlarını çöpe atmak zorunda kalacaklardı. Yeniden araç hazırlamakta zaten maliyetleri uçururdu. Mario'nun bahsettiği ertelenmemesinden mutsuz olan takımlar kimler acaba? 😀

  2. Theissen yine kendi kişiliğini göstermiş."yalnızca bizim durumumuzu biliyorum" sözü doğru kimin ne durumda olduğunu kimse bilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir