Vettel: “Asla Mercedes’inki Gibi Büyük Avantajımız Olmadı”

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel, Mercedes’in bu sene sahip olduğu gibi bir avantaja kariyerinde hiç bir zaman sahip olmadığını söyledi.

Mercedes, sezonun ilk 5 yarışının hepsini kazandı ve ilk yarış haricinde diğer yarışlarda duble zaferi aldı.

Vettel “Şu anda farklı bir durum var ancak ben hiç öyle bir pozisyonda olmadığımı düşünmüyorum.”

“Açıkçası geriye bakıp her şeyi domine ettiğimizi ve her şeyin kolay olduğunu söylemek kolay. Ancak ben farklı olduğunu hatırlıyorum.”

“Daha sezonun 5 yarışı geride kaldı. Takım olarak sezona 5 galibiyetle başladığımızı düşünmüyorum.”

“Açıkçası biz çok farklıydık ve geçen sene çok güçlü tamamladık. Ancak yarışlara, sonuçlara ve farklara bakarsanız bizden farklı bir boyuttalar.”

“Ve tekrar söylüyorum. Son senelerde zirvedeydik. Bunun nasıl bir duygu olduğunu ve nelerle baş edilmesi gerektiğini biliyoruz. Ve şimdi onlar benzer bir durumdalar. Ancak en iyi işi onlar çıkarttığı için bunu hak ettiklerini söylemek adil olur.” dedi.

Vettel, Monaco’da İspanya’da gösterdiği umut vaat edici performansı yineleyeceklerini umuyor.

Vettel “İspanya’da çok az antrenman ile attığımız adım iyiydi. Yarışta hız lastik kullanımı ve sonuçlar açısından iyiydik. Bunun bir açıklaması olduğunu düşünüyorum.”

“Bu yüzden burada ve Kanada’da o performansı doğrulamalıyız. Açıkçası Monaco pisti farklı ve gerçek bir yarış pisti değil.”

“Ancak geçmişten beri burası sürücü olarak ve araç olarak nerede olduğunuzu gösteren bir yer oldu. Sıralama açısından farklı bir pozisyonda değil.”

“Genel olarak Mercedes çok güçlü bir pakete sahip olduğu için saygı duymalıyız. Burada da çok güçlü olacaklarını düşünüyorum. Nico ve Lewis burada çok iyiler. Bu yüzden yenilmesi gereken kişiler onlar. Ancak belki daha yakın olabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Asla Mercedes’inki Gibi Büyük Avantajımız Olmadı”” için 18 yanıt

  1. Dostum bu Vettel bi harika…

  2. aslında haklı cünkü mercedes 40 saniye farkla yarıs bitiriyor kendisi 4 yıl boyunca 30 yada 35 saniye farkla bitirdi :D:D: D lan yürügit derer adama 😀 😀 sahtekar kendini nasılda kutsayıp mercedese karşı daha mağdur yapıyor 4 yıldır bir iki saniye hızlı araçla şampiyon olan kendisi değilmiş gibi soytarıya bak 😀

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bak şimdi baaaaak… Bak seeeen…

    Ulan şu gridde bir tane dürüst konuşan adam yok mu? (Kimi hariç)

    Saniye hesaplaması filan mı yapmamız lazım? Sonuçta bu sene dominant otomobil Lewis’in altında, geçtiğimiz 4 sene de senin altındaydı. O zaman hiç zırlamıyordun. Arkadaş yok bu herif adam olmayacak.

    Lewis için de aynısını söyledim. Vettel için de söylüyorum:

    Dolaylı konuşup durma. Kendine güveniyorsan “en iyi pilot” benim de. Daha çok saygı duymazsam adam değilim.

  4. Allahtan kork yav, yuh artık, 4 kere nasıl şampiyon olduğunu unutmuş adam!!!

  5. michael jackson 1/2 saniye önce drs açmak 275 km saat ile dönülen virajda istanbul park 8.virajından bahsediyorum en az 150 metre erken açmak demek sen bi gözlük alsan iyi olur hani

  6. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Katılıyorum. Red Bull bile bu kadar üstün değildi. Sezonun geri kalanında herhangi bir sebeple Mercedes dışında birinin zaferini hayal etmeye çalışıyorum da gerçekten zor.

  7. Sevmesem de Vettel haklı.Red bull en fazla 1 saniye fark atıyordu.Singapur istisnai bir olay.Mercedes ise 2 saniyeye yakın fark atabiliyor.

  8. Aras Tekiner avatarı

    Singapur da tur basina attigin 2-2.5 saniyeleri ne cabuk unuttun Seb ?

  9. yeme bizi gecen sene sezonun yarısından ıtıbaen ozellıkle 1-2 sn fark yapmadın mı hatta sıngapurda ucurdu arac nasıl bır cekıs gucu vardıysa monzada bıle yavas olacak dusunulurken arac ucuyordu resmen yanı 4 sampıyonlugu zorla almıs degılsın

  10. Küçük at da civcivler yesin

  11. ““Açıkçası biz çok farklıydık ve geçen sene çok güçlü tamamladık. Ancak yarışlara, sonuçlara ve farklara bakarsanız bizden farklı bir boyuttalar.”

    Bu açıklama ile Mercedesin bu farkı motor da değişiklik yapılamacağı için sezonu 10 dan fazla galibiyet alarak tarihin rekorunu kırabilir!!! 900 beygir üreten bir motor ve Ers sistemini nasıl yenebilirsiniz ki Vettel’in arka cebinden 0.4 sn si burada işlemiyor malesef açıkcası sezon içerisinde Motor değişiklik olsaydı motor da kurallar sınırsız olsaydı Ferrari 10 milyon dolar harcar en hızlı motoru yapardı para olarak örnek verdim sadece Ferrari az parayla anca bu kadar performans gösteriyor genel sınama bu şekilde Mercedes bu işi 2 yıl önce planlamış tıpkı 2009 da brawn gp nin olduğu gibi bu eser Brawn nın eseri Pady Lowe geldi takım liderlik mücadeles vermeye başladı bunlar bir tesadüf olamaz araçtaki emek kimin olduğu çok belli Ross Brawn Ferrari ile 2015 de anlaşma imzalarsa bak sen o zaman görün Ferrari yi Ferrari yapan insanlardır, bir tarihi teknik adam bu işin içinden çıkabilir dominik gitti daha çok kişi gider sezon sonuna kadar bombalara hazır olun…. Ferrari başta hata YAPTI ARACI ARALIK AYINDA HAZIRLARKEN YAPTIĞI MOTOR ERS SİSTEMİ GİBİ KONULARDA İŞLER İSTENİLEN GİBİ OLMADI BUDA SEZONA MAL OLDU GEÇMİŞ OLSUN… ASIL SORU ŞU BU FARK 2015 DE KAPANIRMI ? HONDA BU HIZA ULAŞABİLİR Mİ ? McLaren, Mervecedes, Redbull, ve Ferrarinin aynı hızda bir araca sahip olmasını ne kadar çok isterim ki ölümüne yarışları çok özledim ölümüne yarışan tek bir pilot gördüm oda Senna sen rahat uyu kalbimiz seninle.. FORMULA 1′ İ FORMULA 1 YAPAN İÇERİSİNDEKİ HEYECAN VE TUTUKUDUR BU SEZON TEK BİR TAKIMIN KAZANMASI HEYECAN VE HATTA İZLEYESİM BİLE GELMİYOR ÇÜNKÜ KAZANANI ÖNCEDEN BİLİYORUM NOKTA…

    1. Ben artık izlemiyorum.Önemli işlerimi hallediyorum.Eskiden olsa Formula 1’i ne olursa olsun izlerdim.Kaçırdığım yarış 0dı.Fakat bundan sonra artık eskisi kadar izlerken heyecan duyamıyorum.

  12. Hadi lan ordan! Singapurda güvenlik aracı çıktıktan sonra 2.8 saniye fark açıyordun tur başına geçen sene. İstanbul parkın 8. Virajında Drs açabilecek kadar iyi aracın vardı. İçine rambo kaçmış.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Yorumuna gülmedim desem yalan olur kahkaha attım çünkü.

      Yarışı at gözlüğüyle izlediğin belli.Mercedes’ler Bahreyn’de birbirini zorlarken bile tur başına nerdeyse 3 saniye açtılar ama Vettel’in o 2.8 saniyelik farkı sadece 1 turda oldu diğerlerinde 1.5-2.2 arasındaydı.O güvenlik aracından sonra Rosberg’in kanadına bir parça sıkışmış olduğunu takımı da açıkladı.. Ayrıca Vettel’de sıfır set süper yumuşak vardı Rosberg’de ise kullanılmış eski süpersoftlar vardı..

      İstanbul’un 8.virajını tamamiyle DRS ile dönmek imkansız Vettel orada sadece 2.dönemeçten sonra diğerlerinden 1-2 saniye önce DRS açıyordu o kadar. Sana önerim bir dahakine yarışı gözlüklerinle izlemen olabilir ancak.

      1. Onur Gentas avatarı

        3 saniye biraz insafsız olmuş. 11 turda 24 saniye fark attılar ki perezin lastikleri daha eskiydi bunuda hatırlatırım.

      2. tur başına 3 saniye? uçma istersen.. tur başına redbullarla fark en büyük bahreynde oldu ve o bile o kadar değildi.. ki bide diğer yarışları düşünün

      3. Marco amca sen misin ? Vettel en iyisi üzülme düzelir yakında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir