Button: “Monaco’nun Yeni Asfaltı Sürüşü Değiştirecek”

yazar:

kategori:

Jenson Button, Monte Carlo caddelerindeki asfalt yüzeyindeki önemli değişikliklerin sürücüler için durumu daha da zorlaştıracağını söyledi.

Bu sene yeni araçlar ve motorlarla birlikte sürücüler zaten sürüşün zor olmasını bekliyordu. Öyle görünüyor ki yeni asfalt yüzeyi bu durumu daha da zorlaştıracak.

Button “Massenet’ten çıkıştan tünele kadar yeni asfalt var. Oranın Austin’deki ilk seneye çok benzediğini söyleyebiliriz.”

“Yol tutuşu çok, çok düşük olacak. Orası nedeniyle lastikleri çalıştırmak herkes için zor olacak.”

“Yumuşak lastikleri çalıştırmak, özellikle ön lastikleri çalıştırmak zor olacak. Ancak süper yumuşaklar iyi olacak.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Monaco’nun Yeni Asfaltı Sürüşü Değiştirecek”” için 4 yanıt

  1. Magnussen tam bir hayal kırıklığı bence.

  2. Jenson Button yanlışlıkla pilot olmuş gibi. tam bir F1 yorumcusu ve analizleri %95 doğru çıkıyor. testlerden sonra şunu söylediğini hatırlıyorum, Red Bull bu sened çok hızlı Riccardo geçişin zor olduğu virajda beni tur bindirir gibi geçti çok şaşırdım açıkçası endişeliyim demişti doğru çıktı. Sene başında Mercedes bizden en az 1-1.5 saniye hızlı diye ilk antrenmanda söyledi doğru çıktı. Mercedes tüm yarışları kazanabilr demişti doğru çıkabilir. Magnussen aracın gelişmesine hiç yardımcı olmuyor demişti o da doğru çıktı. Jenson Button’un geliştirdiği araç sezonun ilk yarışı rekabetçi olduktan sonra geriledi. Zaten testlerde zannedersem Magnussen tam 2.5 gün piste çıkmadı iş yükü Buttona kaldı. Adam adının hakkını veriyor, Button gibi. Doğru zamanda doğru takımlar olabilseydi örneğin örneğin Red Bull’da Vettelin takım arkadaşı olsaydı muhtemelen en az 2 şampiyonluğunu çalardı vettelin. Duruma göre hepsini de alabilirdi. Button ne derse dikkate almak lazım. Emekli olunca onun analiz ve yorumları için milletin para verip makale okuyacağına eminim.

    1. Yoruma tamamen katılıyorum..Martin Brundle gibi ama ondan daha iyi pilot ve ondan daha isabetli konuşuyor..Bunu SKY kesinlikle değerlendirir.

  3. Bizim lastikler hiçbir koşulda çalışmıyo takma kafaya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir