Alonso "Lewis İyi Pozisyonda"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Lewis Hamilton’un yarışa 4. sıradan başlayacak olmasına rağmen şampiyonluğu kazanmada sorun yaşayacağını düşünmüyor.

İngiliz pilotun Felipe Massa’nın kazanması halinde en kötü 5. olması gerekiyor ancak Alonso durumunHamilton için çokda kötü olmadığını söyledi.

Alonso "4.lüğün kötü birpozisyon olduğunu düşünmüyorum. Grubun ortasında yer almıyor. Önünde sadece bir Toyota var ve o da Hamilton’dan çok hafiftir ve endişe edecek bir şey yok."

"Önünde 2 Ferrari var ve bu arkasında takım arkadaşının olması ile normal bir durum. Bu yüzden büyük sorun olacağını düşünmüyorum."

"İlk 5 içerisinde bitirmesi gerektiği sürece bunun kolay olacağını söyleyemem ancak ilk 5’te bitirmek çok zor."

"Yarış nasıl gelişecek göreceğiz. Massa polede olmayı istedi ve Lewis de azıyla ve fazlasıyla istediği yerde. Takım arkadaşı yanında ve ilk 4’te." dedi.

Alonso ayrıca, kendisinin Hamilton’a karşı bir tehdit olabileceği görüşlerini önemsemedi.

Alonso "Öncelikle iyi bir start almamız lazım. Mclaren’lerden daha kötü start aldığımızı biliyoruz. 2 hafta önce Çin’de gördük, 4.ydüm ve Kovalainen 5.ydi. Beni 100 metrede geçti."

"Mclaren’den kötü start aldığımız için pozisyon kazanmak zor olacak. Vettel ve arkasındakilere karşı pozisyonumu savunmaya çalışacağım." dedi.

Alonso ayrıca Ferrari ve Mclaren’ler ile mücadele beklemediğini söyledi.

Alonso "Belki ilk 5 belki de 6 olur. 6.lıktan başlıyorum ancak Mclaren ve Ferrari’lerin önünde çok fazla seçenek görmüyorum. Belki Trulli hedefimiz olabilir ancak o da 2. ve bizden uzakta. 6.lıktan onu yenmek güç olacak. Bu yüzden ilk 5 ya da 6 gerçekçi hedef olur."

"Ancak yarış içerisinde herşey olabilir. Daha önce söylediğim gibi lastikler bir endişe ve yağmur ihtimali var. Bu yüzden eğer iyi kararlar verip iyi lastik çağrıları yaparsak podyuma çıkabiliriz. Şu anda pes etmeyeceğiz." dedi.


Yorumlar

  1. Bu çocuk işi biliyor yahu!

  2. tolga soydan avatarı

    acaba brezilyada hava nasıl =)

  3. Alonso dan güzel bir yorum.

  4. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    renault elinden geleni sayande bu kadar yaptı ve 6.lığı aldı. gerisi yarış içerisinde sana düşüyor Alonso fırsat kollamak gerekecek ve bu işi gerçekten tecrübelerinle iyi yaptığını düşünüyorum. gönlüm hamiltonun önünde bitirmesinden yana, bu çok zor ama imkansız değil. özellikle ilk virajda kendine temiz bir yol bulursan bunu yaparsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir