Dennis "Daha İyi Hazırlanamazdık"

yazar:

kategori:

Mclaren takım patronu Ron Dennis, bugün yapılacak olan Brezilya GP’ye daha da iyi hazırlanamayacaklarını söyledi.

Dennis "Tüm bu sürede, karşılaşabileceğimiz her bir senaryoya hazır olmaya çalıştık. Aynı zamanda ortaya çıkabilecek tüm sorunları belirledik ve bunların nedenlerini saptadık."

"Buruna zarar verebilir miyiz? Durabilir miyiz? Burunu değiştirip yine 5. olabilir miyiz? Bu şekilde tüm senaryoları düşündük."

"Gerçek zamanlı analizlerdeki yoğunluğu da arttırdık böylece herhangibir farklılaşma ya da lastik basınçlarını 2-3 sn içerisinde göreceğiz ve eğer pit alanından çok uzakta olmassa onu hemen içeriye alabiliriz."

"Araç üzerindeki her bir parça tekrar analiz edildi. Geçen seneki her parçanın dayanıklılık tarihlerine baktık ve endişe verebilecekleri inceledik."

"Bunun gerçekleşmesini istemiyoruz ancak eğer aracımız sorun yaşarsa ve sonuç ne olursa olsun ‘elimizden gelen başka bir şey yoktu’ diyebilirim." dedi.

Dennis ayrıca Mclaren’in Brezilya için arka kanat dahil yeni parçalar getirmesinin takımın ne kadar zorladığının bir kanıtı olduğunu da söyledi.

Dennis "Sadece elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz ve eğer yeteri kadar iyi olmazsa geri dönüp ‘nerede daha iyi yapabilirdik?’ diye sorarsınız. Ve şu anda daha fazlasını yapamayacağımızı söyleyebilirim." dedi.

Dennis ayrıca şampiyonluk mücadelesinin sonucunda Alonso’nun bir etkisinin bulunmamasını umuyor.

Alonso’nundaha önce Mclaren hakkında yaptığı yorumlr hakkında konuşan Dennis "Öncelikle ben orada değildim. Eğer tam olarak Fernando’dan alıntı yapıp onun Mclaren’den başka herkesin şampiyon olmasını istediğini söylerseniz, bu çok kolay olur ve geriye dönüp onun karakterinin zayıflığı ve yarışlara yaklaşımı hakkında konuşabiliriz. Ancak ben bunu yapmayacağım."

"Bunu sadece ondan değil, tüm pilotlardan umuyorum. Herkes şampiyonun belirleneceği son yarışa gelmemizin iyi olduğunu anlamalı ve bu iki pilotun birbirlerini yenmesine fırsat verilmeli."

"Umarım tüm pilotlar temiz olur ve rollerinin bu pilotlara adil şekilde mücadele etmesi için izin verir ve Heikki ile Kimi dahil herkes mücadeleyi rahatsız etmez."

"Ben böyle umuyorum ve kim şampiyon olursa olsun bir başka pilotun hareketinden etkilenmez." dedi.


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    bu sene hamilton alonso'nun üzerine çıkmıştı, bu sefer de alonso arkada ve aynısını yapabilir.

  2. bence dennis bayagı bir tırsmış 😀 herkesi sukunete davet ediyor, bırakın iki genç yarıssın diyor:D

  3. McLAREN TEAM avatarı

    alonsoya lafı çaktırmadan koymuş!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir