Alonso: Strateji Çok Önemli

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Monako’daki Perşembe antrenmanlarındaki sürüş eksikliğini işaret etti ve takımların stratejilerde doğaçlama kararlar alabileceklerini vurguladı.

İkinci antrenmanın başlangıcında yağışlı hava takımların sağlıklı sürüş yapmalarını engelledi. Alonso geçiş lastikleriyle başladı ve süper yumuşak lastiğe geçerek seansın en hızlı ismi oldu.

“Yağmurun ikinci seanstaki sürüş süresini kısıtlamasına rağmen programımızın çoğunu tamamladık. Turbo olsun veya olmasın, bu pistin karmaşıklığı halen aynı düzeyde. Bu yüzden sıralamalarda iyi iş çıkarmak hayati önemde olacak.”

“Son turlarda artan tutunma ile kullandığımız süper yumuşak lastikler Cumartesi için en uygun seçim olacaklarını kanıtladı, ancak yarış için öğrenecek çok şey var ve kimse henüz uzun turlar atmadı. Strateji gerektiğinde anlık kararlar almak zorunda kalabiliriz.”

Kimi Raikkonen ise F14 T’sindeki vites kutusu sorunu nedeniyle sadece dört tur atabildi.

“Sabah kuru pistte çok çeşitli ayar seçeneklerini denedik ve ön kısmın frenajdaki tutunma sorunu haricinde herhangi bir sorun yaşamadık.”

“Öğleden sonra ise aracın dengesini değiştirmek için biraz değişiklik yaptık ve piste çıkabilmek için neredeyse bir saat bekledik, ve vites kutusu sorunu seansı tamamlamamı engelledi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir