Glock "Aracı Sürmek Çok Zordu"

yazar:

kategori:

Timo Glock, son turda kuru zemin lastikleri ile çok zorlandığını ve Lewis Hamilton’un geçişini engelleyemediğini söyledi.

Toyota pilotu son gelen yağmur ile pite girmemeye karar verdi ve iyi gitti ancak son bölümde bir anda kendisini Vettel ve Hamilton’un gerisinde buldu.

Hamilton yarışı bu sayede 5. sırada tamamladı ve şampiyon olmayı başardı.

Hamilton "Oldukça şiddetli yağarken kuru zemin lastiklerindeydim ve son tur neredeyse imkansızdı. Çok fazla zorluyordum ancak aracı yolda tutmak çok zordu ve turum hemen sonunda pozisyonlar kaybettim."

"İlk 6’da bitirmek güzel bir sonuç çünkü ilk başlarda araçta zorlanıyordum ancak 4.lüğe yakın olduğum için üzüldüm."

"Toyota ile ilk sezonumu geride bıraktım ve genel olarak mutluyum. İlk başlarda benim için kolay olmadı ancak aracı çok gelişltirdik ve ben de kendimi sene içerisinde geliştirdim."

"Hockenheim’den beri durum benim için olumlu oldu; 20 puan hedefimi yendim ve podyuma da çıktım, bu iyi bir başarı. Artık gelecek sene için daha fazla çalışmalı ve 1 adım daha atmalıyız." dedi.

Trulli " Olay dolu bir yarıştı. İyi bir start aldık ve ilk turlar oldukça iyiydi, Felipe Massa’yı takip ediyordum. Pist kurumaya başladı ve kuru zemin lastikleri için pite girdik."

"Ne yazıkki benden çok daha yavaş olan Fisichella’nın arkasında takıldık. Onu geçmek için yeterli yüksek hıza sahip değildim ve bu bölümde çok zaman kaybettim. Onu geçer geçmez pistteki en hızlı isimlerden birisiydim. Oldukça iyi düzeliyordum ve önümdekiler ile farkı kapatıyordum ancak bu yeterli olmadı."

"Yağmur yağdığında kuru zemin lastiklerinde kalmayı seçtik ve bir puan aldık. 2. kalktığımız bir yarışta bir fırsatı kaçırdık ancak genel olarak iyi bir şampiyona oldu ve bundan dolayı oldukça mutluyum. Artık gelecek sene daha fazla gelişim umuyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    dostum şu yarışı hiç anlamayan birine izlet bakalım ne diyecek.onuda geçiyorum glock daha viraja gelmeden geçiliyor hamilton ve diğerlerine ve dikat et pistin yarış çizgisi denilen kısmı kuru yani yağmur bastırdı diyorsun ıslanması lazım oda yok şimdi nasıl oluyorda sen bana mantıktan bahsediyorsun söylermisin.

  2. Yaa arkadaşlar harbiden bu yazdıklarınızı mantıkla mı yazıyorsunuz yoksa fanatiklikle mi yazıyorsunuz bilmiyorum ama yazdıklarınıza inanamıyorum.Hamiltona yol verdiyse Kubicayada Vettelede yol verdi diyemeyecek kadar gözünüz kör şuanda.Adamda kuru zemin latikleri var ve etkisini artırmış yağmurda ıslak zemin lastikleriyle pistte olan pilotlara savunma yapsın diyorsunuz.Orda gördünüz mü bilmiyorum ama Hammynin arkasındaki Honda (sanırsam Button) bile çekişte geçti hatta start finis düzlüğüne 4 saniye önce geldi.Bırakın boş boş konuşmayıda keyfini sürelim şampiyonluğumuzun.

    Kendinizi Glock yol verdi diyede avutun devam devam 🙂 🙂

  3. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    şener komplo teorisi diye bir şey söz konusu değil.videoyu bir kez daha izledikten sonra gödüm ki glock hamiltona yol vermiş bu açık.buna karşı değilim olabilir.demekki hamilotnun sevmeyeni kadarda sevenide varmış.ama çıkıpta yolda tutunamadım derse buna kuşlar dahi güler siz mclarencilerde bunu desteklerseniz bende size gülerim.hatta dennis bile şaşrmış o ne diye şaşırdı ise.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarenin Toyota ile antlaşması yok fakat Mclarenin yakıt sağlayıcısı olan EXXONMOBİL Toyota takımınada yakıt sağlıyor bu bilgi hoşunuza gitmiştir umarım şayet bu bilgi ile yola çıkıp Hamiltonun şampiyonluğu ile ilgili spekülasyonlar veya komplo teorileri üretecekseniz karşılığı illaki olur ….

  5. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bütün mclarencilerin ve levis in şampiyonluğunu kutluyorum.hani bir atasözü vardır türklerde (deveye diken ………..)hamiltonun italyada glock a yaptığını burada harkes eleştşrmişti ama hak etmiş demekki.turulliye gelelim start düzlüğünün sonunda hamiltona gelde geç tarzı hareketi herkes gördü sanırım.muhtemelen toyotoyla bir anlaşma var . mclarenci arkadaşlara bihassa buraya yorum yazan arkadaşlara (allah rızası) için buraya herkesin ve kendi inandığınız şeyi yazın yani glockun lastiklerimi tutunmadı yoksa yolmu verdi.bana göre yolverdi saygılar.

  6. Arkadaşlar birbirinize sataşarak bir yere varamazsınız. Adam 5. ci olmasıyla şampiyonluğu garantiliyordu ve bu bana göre şampiyonluğu Massa'dan 5 sıra avantajla haketti demektir. Asıl Hamilton mücadeleci aracıyla 5. liğe oynayarak Massa'ya prim bile verdi.

    Duygusal olmaya gerek yok ama, geçen sene Kimi'nin şampiyon olmasından birşey anlamamıştım, sanki hala o 2007 şampiyonu değilmiş gibi geliyor, bu sene Massa olsaydı farklı olurdu ama 2 senedir üst üste şampiyonluğu hakeden kesinlikle Hamilton idi.

    Ferrari'nin sezon içinde bariz saç yoldurtan pitstop ve strateji hataları oldu, bunları irdelediğiniz zaman son yarış olayından kurtulacaksınız.

    ve Timo Glock o virajda arkasındakileri nasıl engelleyebilir ki ? hadi virajda engelledi diyelim düzlükte ne yapabilir di ? üstelik savunma yapmak ayrıdır engelleme yapmak ayrıdır. Engelleme ile direk sezondan diskalifiye edilirdi. Siz Glock'un yerinde olsaydınız şampiyonluk mücadelesinde engellemek gibi bir saçmalığa kalkışır mıydınız ?

  7. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    fernando alonso emin ol gerçek hayatta yüzyüze gelsek farklı olurdu bu kadar tahrik edici yorumlar nasıl yazabiliyosun ya.LEWIS HAMILTON EN GENÇ ŞAMPİYON ALONSONUN ÜNVANI BİTTİ .Bu kadar basit anlıyorum seni sindirmen zaman alıcak.

  8. hemilton ve mclarenci arkadaşlara..
    eğer şampiyonluk buysa hayırlı olsun.çok aciz kaldığınızın farkındasınızdır umarım.hani mclaren yağmurda çok üstündü gördük bunu. birde aynı olayı ferrari yapsaydı denilmeyen kalmazdı.siz ferrariyi yenemezsiniz zaten hayal bile edemiyorsunuz bunu eminim..helal olsun sana MASSA ..

  9. sen git minibus soforu ol..

  10. yagmur son turlarda etkisini daha fazla gösterdi bunu televizyon basından göremedin galiba glock un derdi neyse hamilton a yol ermişmiş zaten hamilton amcasını oglu cıkarımı var adamın

  11. McLAREN TEAM avatarı

    alons şampiyona mücadelesi verince konuşursun..

  12. McLAREN TEAM avatarı

    tekrar yazıyorum ilk 10 içerisinde tüm pilotlar1.26 civarın tur attılar yalnızca trulli 1.44 800 ve glock 1.44.200 yani bunu anlamamak için neyse!

  13. ıyıde ben reno tutmuyorumkı ben alonso fanıyım dıkkat edersen?

  14. McLAREN TEAM avatarı

    işte bence şampiyona içinde mücadele eden bir takım olursanız konuş!

  15. ben dogrudan yanayım dostum ortada boyle bır durum var aynısı massa ıcın olsa gene burda konusrum erkek gıbı soylıyeyım alonso ıcın olsa konusmazdım aynen sızın yaptıgınız gıbı

  16. McLAREN TEAM avatarı

    fernando alonso sana lewis bişeymi yaptı ve sen kimsinki?

  17. evet rakamlar gayet duygusal dostum ınanmazlar ama sunu 2 seyden bırını kabul etmelıler
    1-hamılton becerıksız kuru lastıklı bırıne 4 turda anca 5 sanıye yaklasabıldı ve gectı
    2-glock yol verdı

    HANGISI MCLARENCILER? 🙂

  18. levis pite girdiginde glock 20 saniye geride idi pit zamanı 25 saniye yani lewis pitten cıktıgında arada 5 saniye vardı 6 tur dündüler 5 saniye farkı son 400 metrede attı ben duygusalsam rakamlardamı duygusal

  19. 4 turda dıgerlerınden 20 sanıye gerıde ıse 4×20 den 80 dk = 1dk 20sanıye ee neden glocka kumardan dolayı tur bındırememısler son turdamı glock yavaslamıs resmen yol vermek bu ya

  20. ali sana katılıyorum doru söylemişsin yani oraya gelene kadar bir dünya zorlanacak viraj var hamiltonun hemen arkasından kökledi bastı ama son 500 metrede sattı işte yaa bu kadar bunun açıklaması bu

  21. acıkca yol verdi glock düzlükde ve yarış cizgisi neredeyse kuru olan bir yerde böyle gecililmez spa daki muhteşem yagmuru hatırlayın böyle bir geciş yoktu anlamsız gözüksede mutlaka bir anlamı olmalı

  22. kaan kaanhan avatarı

    @veyis, doğru söze ne denir.

  23. Hayatının gurur anı Lewis yanından geçerken yaşadığın andır sanırım.Tebrikler ne denebilir ki başka

  24. burak bocek avatarı

    yanlız vettel bana göre fantastik pilot arkadas sezon içerisinde ve bazı yarıslarda da söyledım bu adam bakalım neler yapıcak

  25. veyis keleş avatarı

    adam zaten kuru lastiklerde kalarak kumar oynadı ve kazandığı avantajlardan bazılarını koruyamadı. hamilton da yağmur lastiği takarak kendi kumarını oynadı ve son virajda da olsa istediğini aldı. bunu lewis in şampiyonluğunu gölgelemek için kullanan kişi sığ beyinlidir.

  26. kaan kaanhan avatarı

    vettele neden yol verdin glock, ayıp sana 😛 insan direnir biraz.. resmen durup yol verdin vettele :))

  27. Kaan TANYERİ avatarı
    Kaan TANYERİ

    Ya insan bari engellemeye çalışır ama hiç bişi yapmadı kenara cekildi adam puan alsan nolcak 5.cisin zaten ne uste cıkabilirsin ne alta inebilirdin massaya yazık oldu 🙂 ama glock napsın puan alması lazımdı kariyeri için 😀

  28. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    güzel bi renk kattın yarısa ferraricilerede bi heyecan acaba kaç kişi öldü

  29. o heyecanı yaşatmaz olaydı..

  30. Yine de teşekkürler Glock. En azından bize bu heyecanı yaşattın. Çok teşekkürler..

  31. Nefret ediyorum senden !

  32. Kıyameti kopardın be gözüm!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir