Vettel, Hamilton'u Zorladığı İçin Pişman Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Brezilya yarışının son bölümünde Lewis Hamilton’u zorladığı ve hatta bir süre şampiyonluk potasının dışına ittiği için pişman olmadığını söyledi.

Vettel "Mümkün olduğu kadar zorlamaya ve araç geçmeye çalışıyordum. Pitlerin ardından nerede olduğuma dair bir fikrim yoktu. Lewis’in arkasında sağlam 5. gittiğimi bilene kadar onu geçmeye çalıştım ancak başarılı olamadım."

"Pitlerin ardından bir çok tur yemiş araç vardı ortalıklarda. Yağmurun şiddetini arttırması ile durum oldukça karıştı. Zordu ancak yine de bitime bir tur kala Lewis’i geçmeyi başardım. Ve son turda Timo’yu geçerek 4. oldum." dedi.

Yarıştan önce de Hamilton ile mücadeleden kaçınmayacağını söyleyen Vettel "Sonuç olarak Hamilton’a karşı yarışıyordum. Başlarda da bir süre Felipe’ye karşı yarıştım. Eğer o şansı bulsayım Felipe’yi de geçebilirdim. Kendi yarışımı çıkardım ve kendimi önemsiyordum."

"Hamilton’un şampiyonluğunu önemsemiyorum. Kendi yarışımı çıkarıyordum ve kendime bakıyordum. Dürüst olmak gerekirse gerçekten nerede olduğumu ya da hangi pozisyonda olduğumu bilmiyordum." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir neden bu kadar battı ki sana vettelin hamiltonu geçmesi. hamiltonu tutuyo olabilirsin, yani vettel onu geçti diye öfkelenmiş olabilirsin ama ne biliyim. kendi halinde iyi biri vettel ve iyide bir sürücü olduğunu pek çok yarışta belli etti. altındaki araçla zaten daha iyisini yapması mümkün değil. adam eline geçen bütün fırsatları değerlendiriyor, bundan daha doğal ne olabilir. önümdeki adam şampiyon olamıycak ben geçersem onu. benim kaybedeceğim bişey yok, iyisi geçmiyim mi demesi lazımdı yani? yorumlarına cidden anlam veremedim. "O sevmediğiniz Hamilton ağlata ağlata şampiyon oldu" ve bu kadar kaba bi cümle daha görmemiştim ben. hamiltonu sevenler ya da sevmeyenler olabilir, bu olağan bi şey. ancak bi insanın ağlaması.. bu seni çok mu mutlu etti? ben massayı tutmuyorum, hiç işimde olmaz ama yinede onun adına üzüldüm. gerçekten o kadar umut ettikten sonra kaybetmek çok büyük bi yıkım.. ben birilerinin bundan zevk alabileceğini hiç düşünmemiştim..

  2. burak bocek avatarı

    f1de 4pilot var o sana göre olanlar.frank williams bu adam geleceğin şampiyonu demişti lewisin en buyuk rakıbı olucak demıstı neye dayanarak soyledı bunları.aynı sekılde mıchael schumacherde oyle ve bu adam kısa sure once gelecekte schumı olur mu dıye haber edıldı.oda bunların kustahlık oldugu onun ceyregını basarmayı gurur saydıgını soyledı.yanı f1de onun degerını senden cok daha ıyı gorenler var

  3. burak bocek avatarı

    Gökhan Demir,araç F1de çok önemlidir hatta evet rekabetçi bir araç yoksa altında şansında olmaz sen bunu halen anlayamadın mı?Kaç kişi günümüz f1inde aracın önemini vurgulayacak.Biz vetteldeki olası potansiyelden bahsediyoruz ve çok basit bir şekilde düşünürsen gridin orta sırasındaki bu arabayla yaptıklarını Mclaren ve Ferrari gibi takımların arabasında kat kat fazlasını yapabilir.Ayrıca sebastian vettel ferrari kullanmıyor toro rosso kullanıyor.sadece motor ferrari.force ındıada ferrari motoru kullanıyor rekabetçi mi?hayır demekki vettel ferraride ise 3sürücüsü var sana göre ferrari'nin

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kendince kahramanlık yaptı.Bakın ben şampiyon adayını geçiyorum.Hangi sıralamada geçmiş Hamilton' u söylermisiniz.Veya geçmişsede kaç defa.F1' de 4 iyi pilot var, gerisi boş bence.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben kötü bir şey söylemedim dikkat edin Vettel' e.Bir kelimedir sakız olmuş herkesin ağzına " rekabetçi bir araç ile şampiyon olurdu " yahu aracı o muhteşem Ferrari değil mi ? ben yanlış biliyorum.Daha ne rekabetçisi olacak araç.Bu arkadaş bazı pilotlar bir şekilde devre dışı kaldıklarında iyi sonuçlar alıyor.Onun dışında Bourdeis' den farkı yok.İnceleyin kaç yarışta bugüne kadar HAmilton'u geçmiş.Şimdi yeni trendte bu Vettel.Bu kadar büyütmeyin gözünüzde.Hamilton o pozizyon altında olmasa Vettel biraz zor geçerdi.Risk almama zamanıydı o.O kadar.Ve artık boşuna konuşuyoruz.O sevmediğiniz Hamilton ağlata ağlata şampiyon oldu.Önemli olan bu bence.

  6. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Yağmurda iyi olduğu tabiki bir yarışta anlaşılmaz o yüzden zaten gönül rahatlığıyla Vettel yağmur altında iyi diyebiliyorum:) ( Bundanda alınmayın Vettel iyi dedim sadece, Vettel Hamilton dan daha iyi gibi kesin bir yargı belirtmedim)

    Hamilton şampiyonluğu haketmedi gibi bir yazımda hiç olmadı, şampiyonluğu kaybedince yok öyle yok Fia gibi muhabbetlere girenlerden değilim:) .

    Massa neden utansın hamilton utanıyor mu yani şimdi geçildi diye bunlar bu sporda olan şeyler her geçilen utanmalıysa grid kırmızı tenli olmalıydı şimdiye.

  7. Vettel ileride Ferrariye veya güçlü farklı bir takıma geçerse Hamiltona çok acı çektirecek.Hatta dün bile en büyük acılardan birini çektirmek üzereydi gerçekten çok büyük bir yetenek.

  8. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    vettel kesnlkle geleceğn şampynu hamiltnn elndn alcktr o en genç şampynluu

  9. Yağmurda iyi olduğunu tüüm yağmurlu yarışlara bakınca anlarsın.Kimse 1 yarışla dünya şampiyonu olmadı.Vettel geçebilecekse geçer.Hamilton yenildimi demek bu Massa yı kaç kere geçti bak massa utanmıyor:))

  10. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    siz mclarenciler bir şeyide kabul edin be .adam daha yarış başlamadan söylemiş hamiltona karşı yarışmaktan çekinmiyorum diye.

  11. mehmet ali bildirici avatarı
    mehmet ali bildirici

    lewis bir yana diğerleri bir yana gerçek şampiyon gerçek pilot

  12. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Monzoda geçiş yaparken yağmurun kralı ilan ettiğiniz pilotunuzu yağmur altında mağlup etti bumu suçu? sizler değilmiydiniz sezon içinde hamilton geçiş yapıyor yarışlara renk katıyor diyenler. Şimdi neden bir geçişe bu kadar tepki vriyorsunuz renk kattı işte yarışa:)

  13. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    "Başlarda da bir süre Felipe'ye karşı yarıştım. Eğer o şansı bulsayım Felipe'yi de geçebilirdim. Kendi yarışımı çıkardım ve kendimi önemsiyordum" daha ne demesi gerekiyor.

  14. burak bocek avatarı

    Gürcan Hezer,sen eğer burda böyle kehanetlerde veya teorilerde bulunursan başkasıda çıkar glock'a hile yaptın der bu kadar basit.iş size gelince mantıklı karşı tarafa gelince mantıksız olmuyor benim demek istediğim bu.evet vettel 4.oldugu için sevindim desede kimse itiraz edemez bize sorucak değil ya atak yaparken sevinirken bu adam.ferraride yarışmak istemesi çok doğal ayrıca

  15. gurcan hezer avatarı

    Finish cizgisini geçerken sergilediği sevinç tablosu 4. lül için miydi , yoksa gelecekteki olası ferrari koltuğunu iyice sağlamlaştırmak ce Massayı şampiyon yapmak için hamiltonu geçmesinden mi kaynaklıydı…

  16. McLAREN TEAM avatarı

    vettelin muhteşem bir pilot olduğunu söylemeye gerek yok yarışta yapması gerekeni yaptı glock için zaten hamiltonu sevmezdi ama o da elinden geleni yaptı sonuç ortada 1 tane şampiyon var!
    vettelin aracı bu yıl zaten en iyi şase ve en iyi motorla yarıştı onarda eksik olan takım kadrosu!

  17. burak bocek avatarı

    Bu kadar taraflı olmayalım ayrıca dün vettele sövmeyen mclaren fanı kalammıstır ama burda ferrari fanları glock'u suclayınca tabi hemen itiraz geliyor.neden?tabiki yarısın kaderini değiştirdi bir şekilde yaptıkları plan tutmadı lastikler bitti gitti her neyse.ama dun yorumları okudumda vettele nasılda atıp tutmus bazı mclaren fanları.o düşmanıymıs lewisin herkes lewis ile uğraşmış o zaman arkadaşım ferrari fanları glocka öfkelenirken sen neden karısıyorsun aynı şey değil mi?vettel mclarenın planlarını alt ust ettı glock yada toyotada ferrari'nin.yani burda glocku savunuyorsunuz eyvallah haklıda olabilirsiniz ama vettele aynısnı goremıyorum sizi zora soktu diye mi

  18. burak bocek avatarı

    Vettel'i küçümseyen zihniyeti anlamak mümkün değil.Bu adam daha ne yapsın zaten şampiyonluk dışıdnaki en genç rekorlarını elinde bulunduruyor.yarışa katılma,pole ve zafer ve 2yıl içerisinde rekabetçi bir araca oturup neler yapabileceğini kimse tahmin edemez.he ama zoruna giden arkadaşlarımız olabilir çünkü lewis hamilton'dan başkasının hakkı yok gençken birşeyleri başarmaya ve gökhan arkadaşım sana kesinlikle vettel ile ilgili görüşlerinde katılmıyorum.İki dakikada olayı çözmüşsün vettel ile ilgili.o asla sadece şansı oldugunda öne çıkabilecek bir pilot değil eğer toro rosso ile bugun bunları başardıysa çok daha iyi bir araçla tabiki çok daha fazlasını başarabilir.bunu bir çok f1 efsaneside söylüyor.onda ileride şampiyonluk potansiyeli oldugunu herkes biliyor

  19. herkes bir şekilde bir yerden şans bulup kumaşı da iyise güzel işler yapabilir…genc vettel de böyle bir pilot. bu adamın atıp tutulacak bir yanını görmüyorum. hamiltonu gectigi icin yanık olanlar, "Eğer o şansı bulsayım Felipe'yi de geçebilirdim. Kendi yarışımı çıkardım ve kendimi önemsiyordum". lafı her şeyi net bir şekilde açıklıyor….

  20. gokhan demır kardesıme sordugu sorunun cevabını vereyım ferrarı ona para ve pılotluk onerdı oada bunu kabul ettı tamammı yanı rusvet teklıf ettı kardesım onun ıcın kendını bu kadar yorma.

  21. sana katılıyorum yasin yalnız sebastian da çok ii bi pilot bence seneye redbulda bakalım neler yapacak red bull da ferrari motoruna geçerse podyum için yarışmasını izlemek isterim şahsen f 1 i renklendiren bir pilot

  22. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    wettel bnce geleceğin şampiyonu helal olsun hemde bide Alman M.Shumacher gibi bi adam gelio galiba 😀

  23. eski ferrari motoru ile bunları yapıyorsa yeni ferrari motor ve şasi ile kesin şampiyon ;))

  24. recep altın avatarı

    Gerçekten harikaydı!

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarışta en büyük hata Mclarenin yarış başlamadan çok fazla ihtiyatlı ve çok aşırı tedbirci davranıp yarışı sadece 5.nci sırada Lewise tamamlatmak istemesi idi ve bundan sonra oluşan olaylarda zincirleme olarak gerçekleşti eeee sen dünya şampiyonu olacağım diye 5.nciliğe razı olarak sürersen tüm f1 severlere son turdaki hop oturup hop kalkmaları anlık sevinçleri ve üzüntüleri yaşatırsın ve sezonda neler yaptığına bakılmaksızın eleştiri oklarına hedef olursun haaa Mclarenin yaptığı yanlışmıydı yoo aslında doğruydu fakat tek sorun hedef olarak 5.ncilik yerine 4.ncülük seçilseydi daha iyi olurdu ….

  26. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    Vettele söylemediğini bırakmayanlar neden hiç zorluk çıkarmadan yol veren Glock'a laf söylemiyorsunuz ? peki son 2 tur kala o salakça hatayı yapan Hamilton'a bişey demiyorsunuz ? Bence bir Şampiyon böle hata yapamaz.Hala baskı altında bocalıyor.

  27. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Eğerki Mercedes-Benz bu adamı ileride takım için düşünüyorsa Mercedes' e de yazıklar olsun.

  28. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Vettel geleceğin şampiyonu falan değil şans olduğunda ortaya çıkan vasat bir pilot sadece.Ortamdaki eksikleri iyi değerlendiren birisi.Tıpkı Alonso gibi.Ya birileri temkinli davranacak, ya birileri kaza yapacak yada başka bir problem olacakki Vettel gibileri bir yerelere gelebilsin.

  29. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu kadar saçma bir açıklama daha görmedim.O zorlama için kimden ne vaad aldı acaba.

  30. helal olsun sebastien süper mücadelydi

  31. Yarışı normal vaktinde izleyemediğim için hiçbir yeri açmadan izlemeye çalışıyodum ve gerçekten vetteli de izledim ve ne hikmet vettelin hamiltonu geçebileceğini fakat yine de bir şekilde hamiltonun şampiyonluğu alacağını hissettim.offfffff evet şampiyonluk 10 15 sn de gitti geldi ama neden vetteli tuttuğumu bana gösterdi yanlış anlaşılmasın lewisi geçtiği için değil-aslında ona da sevindim-ama asıl sevincim dürüstçe elinde ne varsa ortaya koydu ne olursa olsun zorladı.İşte benim pilotum..Umarım formula1 kendini bozmaz ve Vettel ide çok uzun seneler izleriz benim tahminim en azından dileğim 17 18 sene …

  32. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    alonso ferrariyle uyum sağlayamaz ferrarinin aracı ile çok zıt bir sürüşü war alonsonun eğer ferrari alonsoyu takıma getirmeyi göze alıyorsa en az 1 senesini çöpe atmak zorundadır….vettele gelince umarım ilerde aynı duyguları oda yaşar ama hangi anlamda Lewisi zor durumda bırakma anlamında !!!

  33. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Gel de glocka inanma. O da pğozisyonunu bilmiyormuş zavallı

  34. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    seneye redbulla şampiyon olabilirse en genç şampiyonluğa ortak olabilir:)

    sanırım 22 yaşında vettell dimi??

  35. vettel en genç şamp. unvanını alıcakmış. 5 sene sonramı:)) 18 yaşında değil.Seneye ferrariye geçsin belki kırar:D

  36. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    Bu çocuk altındaki araca göre harikalar yaratıyor. Ferrari de görmeyi çok isterim.

  37. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    greaatttt!!!!!

  38. ogun savaş avatarı

    Vettel gelecek de sadece ferraride şampiyon olablir artık. Mclaren asla bunu almaz bu geçişi yaptığı yaptığı için 😛 Şaka bi yana lewis atağa cevap bile vermedi riske girmeyerek cidden glock u rakip görüolarmş 😀

  39. senna guven avatarı

    vettel helal olsun…bir gün en genç şampiyon ünvanını alacaksın
    bir gün senden de alacaklar..arkadaşlar hep bi genç gelip geçer..sırf ünvan için söylemiorum bu böyledir…hepinize helal olsun süper bi sezon izlettiniz

  40. daha dur bora alonso ferrarı ye gecsın hamılton o zaman gorur bakalım

  41. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sen umarım birgün Ferraride olursun Vettel.. Bu sene yaptığın işler harikaydı

  42. vettel schumacherın velıahdı olan alonsonun velıahdıdır!

  43. cok sevinme lewis.. vettel de senin elinden en genc sampiyon unvanını alacaktır..

  44. vettel, geleceğin şampiyonu 🙂 bekleyin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir