Hill "Hamilton Artık Durdurulamaz"

yazar:

kategori:

İngiltere’nin son dünya şampiyonu olma ünvanını Lewis Hamilton’a kaptıran Damon Hill, sporun en genç şampiyonu Lewis Hamilton’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Hill "Lewis inanılmaz bir yetenek ve İngiltere motor sporlarının harika bir elçisi, ülkenin gelmiş geçmiş en iyi yarışçılarından birisi."

"Artık bir dünya şampiyonluğu var ve artık onu durdurmak zor olacak." dedi.

Son dakikalar hakkında konuşan Hill "Son iki tur umutsuzluk doluydu. İzlediklerimize inanamıyorduk çünkü yarışın bu devresinde nasıl hata olduğunu düşünüyorduk ve ardından son virajda Glock geçildi ve tekrar çerçeveye girdik."

"Zavallı Felipe ve Ferrari inişler ve çıkışlar yaşadı ve herkes yaşadı, inanılmaz derecede heyecanlı bir yarıştı."

"Son andaki yağmur Glock’u inanılmaz şekilde attı. Lewis 1 puan ile kaybedebilirdi ancak hatayı yapan Glock oldu."

"Lewis’e, Lewis’in ailesine ve Mclaren’e  tebriklerimi iletiyorum.  Bir İngiliz’in dünya şampiyonluğunu kutlamak çok güzel." dedi.


Yorumlar

  1. Evren o dediğin schumi olayında ferrarinin ses hızına ulaşan bir hızı yoktu. Üstelik istanbul parktan bahsediyorsun. Yarışı canlı izleyenler arasındaydım. Schumi her geçiş denemesinde resmen araçla savaşıyordu. Biliyorsun ki aracın arkasında 1 sn daha yakınsan oluşan türbülanstan dolayı aracın yere basması azaldığından geçiş çok zordur. Ve özellikle yarıştığın yer istanbul, ispanya gibi pistlerse. Hatırlarsan schumi 2 kez pist dışına çıkmıştı. Sırf yol tutuşunu kaybettiği için. (Alonsonun çanakkale geçilmez savunmasını da unutmamak gerek)

    Bunu sana muhalefet olmak için yazmadım. Sadece o olaya açıklık getirmek istedim. Ama dediğin olaya kesinlikle katılıyorum. Pilotaj çok büyük önem taşıyor. Ve ben iddia ediyorum bu durumda schumi yarışıyor olsaydı açık ara şampiyon olurdu.

  2. evren ayaoku avatarı

    Murat Levent eski yarışları izle Ferrarinin adeta ses hızına ulaşan jet uçakları gibi olduğu zaman şumi nin alonsonun arkasında 16 tur kaldığını ve birinciliğide alamadığını biliyoruz.Kİ o sene alonso da şampiyon olmuştu.Yok daha net bilgi istiyor isen cnn de yarış başlamadan önce en iyi geçişler diye bir bölüm var kimin ne arabalar ile kimleri egale ettiğini ve önüne geçtiğini görebilirsin.Senin dediğin benim babamın gençlik dönemlerinde idi şimdi araçların tur zamanlarında ki farkları çok az araçlar birbirine yakın hızlarda gidiyor.0,6 saniyenin yorumlarını tartışmalarını yapıyoruz 10 yada 15 saniyenin değil.Artık pilotaj formula da çok önemli umarım bu dediklerimi okuma fırsatın olur.

  3. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Ham haketti hemde sonuna kadar bu kadar tecrübesiz olupta bunu yapan yanına yaklaşan yok ne ilk sezonunda massa gibi kazalar yaptı nede ferrarinin koruması altındaydı.Yılın en etkili sollamalarınıda o yaptı tebrikler.

  4. murat levent avatarı

    Ya bırakın mükemmel laflarını, mükemmel olan mclaren, ver hamiltonu force india ya bakalım görelim ne kadar mükemmelmiş.

    Bu F1 de arabası iyi olan başa oynar, olmayan isterse azınlan kuş tutsun bişey yapamaz. Bu kadar basit, fanatikliğe gerek yok, hamilton un oturduğu koltukta, alonsa, kimi, massa, vetel, kubika… birisi otursaysı 2 senedir onlarda şampiyondu şimdi.

  5. Forever Kimster avatarı
    Forever Kimster

    serkan baykan

    "şampiyonluğu kazandı lewis ama gerçekten çok acı bir şekilde oldu onun için çünkü şampiyonluğu kazanmak için birilerinin hata yapmasını beklemek çok kötü bir durumdur herhalde ben olsam çok sevinmezdim bence gönüllerin şampiyonu massadır."

    aynen katılıyorum!
    ırkçılıkla bir alakası yok, aksine ben ırkçılığa karşıyım zaten mantıksız bi olay ırkçılık. ilk sezon hoşuma gitmişti hatta hamilton, konuşkan biri değildi ya şimdi….

  6. recep ivedik avatarı

    nası durdurulamaz. fireni mi patlamış ne olmuşta durdurulamaz.

  7. gurcan hezer avatarı

    Massa bu yarışta kimin hata yapmasını bekledi ,ayrıca glock da hata yapmadı ,o lastiklerle herkese geçildi…

  8. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    AYAKTA ALKIŞLAYIN AYAKTA….EN GENÇ DÜNYA ŞAMPİYONU…

  9. McLAREN TEAM avatarı

    tüm hakemlere rağmen! takım arkadaşsız tek başına! ırkcılara karşı!alonsoya karşı!pistde bir çok pilota karşı! tek bir ŞAMPİYON var LEWİS HAMİLTON!

  10. Tekrar tebrikler Lewis`e, Su ilginc ayrinti aklima geldi, Lewis 5 yaris kazandi Massa 6, daha az yaris kazanan bir sampiyonumuz oldu, hayirli olsun 🙂

  11. şampiyonluğu kazandı lewis ama gerçekten çok acı bir şekilde oldu onun için çünkü şampiyonluğu kazanmak için birilerinin hata yapmasını beklemek çok kötü bir durumdur herhalde ben olsam çok sevinmezdim bence gönüllerin şampiyonu massadır.

  12. massada hata yaptı bu sezon lewis de ama bu kez şanssızlıgımızı kırıp aldıkkk şampiyonlugu ve çokkkkkkkk mutluyuzz 1 numaralı araç artık bizim….

  13. ya hala bırılerı fıa ferrarı demıyomu sen son yırmı sanıyede ne halledeyın kardes yıne gıttı dıyordun sampıyonluk dımı

  14. sanki lewis hatasız başarı dolu bi sezon geçirip sezon ortasında şampiyonluğu ilan etti..
    neyini abartırlar ki bu kadar anlamıyorm..

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Sondan ikinci virajda şampiyonluğu kaptıran adam. Adlı film izledik dün 🙂 işte Belçikada finişten iki saat sonra birinciliğini aldınız (fia=ferrari), ama hamilton masa finişi geçtikten 20 saniye sonra aldı intikamını buda fia ve ferrariye attığı şamar olsun.

  16. Evet Hamilton gerçekten çok özel bir pilot fakat durdurulamaz değil ve kesinlikle söyleceğim bir şey var ki eğer Max Mosley ve şebekleri formula1 in şarap çanağına s.çmazlarsa gelecek yıllarda vettelle yeniden 80lerdeki formula1 in ruhuna döndürebilirler.

  17. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Beril adam kimi ve alonso lu sezonda 1 puanla şampiyonluğu kaçırmıştı hem de ilk sezonunda bu sene izlemeye mi başladın f1 i 🙂
    Şaka bi yana hami dediği kadar harika bi pilot kim ne derse desin.

  18. Alonosyla Kimi yarışmadı mı bu sene tühhh.iddaa ya varım bu yorumları yazanlar 18altı

  19. kaner talay avatarı

    glock un yol verdiğini sanmıyorum.bence yağmurda piste tutunamadı

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    nie yavv ????

  21. ne kadar cok abartlıyor yaw.. yok durdurulamazmıs, mukemmelmıs.. adam, suminin, alonsonun, kiminin olmadıgı bir sezonda rahat bir sampiyonluk aldı..

    madem o kadar mukemmel, vettelin arkasında nasıl takıldıgını da gorduk.. glock yol vermeseydi, son turda sampıyonlugu kacıracaktı.. bu mu mukemmellik??

    ayrıca, babasından sonra bi de kız arkadasının sevinc gosterilerini izlemek zorunda kaldık ;))

    massaya da cok uzuldumm.. nasıl agladı ya aracın icinde..

  22. ogun savaş avatarı

    Artık alonun tüm rekorları tarihe gömüldü.Tek bir gerçek var Şampiyon ve en genç olan Lewis Hamilton. aloculara saygılar!!!

  23. bu habere güldüm 😀 çok realistikmiş vallaha

  24. senna guven avatarı

    Hepimiz Lewis Hamilton dönemini yaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir