Glock, Çok Önemli Konumda Olduğunun Farkında Değilmiş

yazar:

kategori:

Timo Glock, Brezilya GP’sinin son turlarında şampiyonanın sonucunu etkileyecek bir pozisyonda olduğunun farkında olmadığını söyledi.

Glock "Kendi yarışıma odaklanmıştım. Şampiyonada sihirli bir konumda olduğumu bilmiyordum ve sonunda buna bakmadım."

"Ben sadece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ve bu bir poker oyunuydu. Kuru zemin lastiklerinde kaldık ve son turda çok yağmur vardı. Şanssız değildik ancak poker oyunu bizim için tutmadı."

"Gerçekten Lewis’in beni nerede geçtiğini bilmiyorum çünkü sağımdan ve solumdan beni 4 araç geçti. Ben sadece aracı pistte tutmaya çalışıyordum. Bu tek yoldu."

"Massa’ya ya da Lewis’e yardım etmek mi amacımdı? Hayır. Böylesine yarış koşullarında önceden plan yapamazsınız ve kesinlikle böyle düşünceler olmadı."

"Tur zamanlarına bakarsanız, bir tur önce 1.28 yaptım ve son turda 1.48 yaptım. Sadece artık daha sürülmüyordu." dedi.

Toyota pilotu ayrıca Felipe Massa için üzgün olduğunu söyledi.

Glock "Onun, beni anlayabilecek en iyi kişi olduğunu düşünüyorum. Onun için üzgünüm ancak sonuçta son yarış şampiyonluğun belirlendiği yer oldu."

"Ancak temel nokta bundan 17 yarış önce Felipe’nin biraz şanssız yarışlar geçirdiği ve teknik sorun nedeniyle puan kazanamaması. Ancak sonunda şampiyonluğu son turda kaybetmek zordur. Ben elimden gelenin en iyisini yaptım ve bunu değiştiremem." dedi.


Yorumlar

  1. evren ayaoku avatarı

    Mc Laren kullanıcı ismi ile yorum yazan arkadaş sana söylüyorum yok fia puanları falan filan yazmışsın anladığım kadarı ile sen Mc Laren taraftarı olmakla Hamilton fanatiğisin ama böle fanatiklik olmaz senin massa dediğin adam bugün bakıldığında Hamiltondan daha kaliteli daha tecrübeli bir pilot yarış birinciliklerine baktığında bile bunu anlayabilirsin.bu arada inşallah R29 süper bir araç olarak doğacak seneye bakalım sizin çaylak ne yapacak.2005 – 2006 yılı şampiyonu olan pilotun şampiyonluğunu aldığı zamanki puanlarını bi gözden geçir sora yorum yap.sen şimdi dersin ki renault un aracı şampiyonluk sezonunda 1 kere arıza verdi.Aracın arıza vermemesinin sebebide ALONSONUN iyi bir pilot iyi bir mekanizer iyi bir mühendis iyi bir garaj adamı vs. olmasıdır.Bu sezon istemeyerekte olsa Hamilton u tebrik ediyorum.

  2. abdullah çakın avatarı
    abdullah çakın

    Ne pilotlar, ne takım patronları (ferrari dahil) böyle bi şikeden bahsetmezken neden millet bununla uğraşıyo ben anlayamadım.

  3. http://s1.subirimagenes.com/imagen/1386821hamilton-f1.gif
    😀 resme katılmadığımı belirtiyim ama yinede çok komik 😀

  4. Sinan Şahin avatarı

    glock, geçilmeden önce yarış çizgisindeydi ve frenleme noktasına henüz gelmemişti. şaibeli bir durum var ortada!

  5. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Artık tartışmanın gereği yok ,yol vermiş vermemiş artık önemli değil önemli olan kimin şampiyon olduğudur.Umarım seneye Ferrari yine Massaya rekabetçi bir araç verirde tekrar şampiyonluğu kovalar.

  6. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    geçen senede hamilton sizin için gönüllerin şampiyonuydu galiba değilmi yanlış hatırlamıyorsam hani şu aalonsoyu yenen adam. yoksa dünyayı kurtaranmı deseydik.

  7. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    son on saniyeye girerkende diyebiliyormuydun . glock sağolsun.alonsonun dediği gibi levis ebir şey dediğim yok mclaren başına gelebilecek her türlü felakete duacıyım.

  8. ne oldu.kendini tatmin etmek istiyorsan başka şeyler de söyleyelim.
    Massa gönüllerin şampiyonu muhahaaa.
    sindire sindire yavaş yavaş Şam pi yonnn HAMİLTON

  9. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    mclaren kardeşim şimdi oldu bunu söyleyin yeter . şu olsaydı bu olmasaydıya gelecek olursak orası uzun hikaye bence hiç girmeyelim.

  10. yol verdi diyelim Ne olucak .Burada dürüstlük felsefesi yapmayın.Massa ya bu bile fazlaydı.Fia puanları olmasa buraya 2.geliyordu.

  11. McLAREN TEAM avatarı

    ali akhan videoları izlersen sana biraz yardımcı olur! yağmurun nezaman hızlandığını görürsen ve kuru lastiklerdeki pilotların son tur zamanına da bakarsan görürsün!
    ama görmemek için uğraşıyorsan lafım yok devam et..

  12. anlamadıgınız olay
    1-yagmur son turda başlamadı
    son 6 tur yagmurda dönüldü
    2-yogun bir yagmur yoktu ve yarış cizgisi neredeyse kuruydu
    3-gecişe iyice bakın düzlükde sanki ceza almamak icin yol verir gibi

  13. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    can eğridere soğuk bi su ısmarlıyım sana ne dersin…live timingden son turda 2 toyota plotunun yaptığı dereceleri görmedin galiba.

  14. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    can eğridere soğuk bi su ısmarlıyım sana ne dersin…live timingden son turda 2 toyota plotunun yaptığı dereceleri görmedin galiba.

  15. gurcan hezer avatarı

    Arkadaşlar ıslak pistte kuru zemin lastiği varken ne yapmasını bekliyordunuz ,yani kaybedilen şampiyonluğun sebebini ,böyle anlamlandırmak ne kadar mantıklı bi düşününün, neredeyse bütün arabalar geçti , 1.48 bir önceki tur zamanı ,geçildikten sonra o kadar mesafede fark 6 saniye ,bir tur önce bitse yarış glock Ferrariyi şampiyon yaptı olacaktı vettelle ,tamamen tesadüfi bi durum…

  16. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    Can Eğridere sen ne dediğinin farkında değilsin. Toyota gibi bi takım para için bunu yapmaz. Adamların paraya ihtiyacı yok ki. Zaten Glock lastiklerini baştan değiştirseydi hamilton un arkasına düşecekti. Pite girmedi kumar oynadı.Pite girseydi vettel de geçseydi bile zaten hamilton un şampiyonluğu ortadaydı. Eğer gerçekten hamiltona yardım etme gibi bi amacı olsaydı baştan pite girerdi. Ayrıca Mclaren in toyots ya para vermesi çok komik bişey olur.:) Adamlar f1'in en zengin takımı. Ayrıca toyota takımı nın aracı da iyiydi. Şahsen o lastiklerle hata yapmadan nasıl son tura kadar gelebildi hala şaşırıyorum. Glock orda patinaj yaşadı ve hızlanamadı daha sonra onu arkadan geçen bir tur arkadan gelen isimler de var. Toyota takımı her zaman Ferrari tarafındadır. Ve bence iki aracını da hamilton un geride kalması için pite sokmadılar. Kumar oynadılar. Ama yağmurun son turda yoğunlaşmasıyla doğal bir şekilde kuru lastikler dayanamadı ve hızlanmada patinaj yaşadı glock olay bu kadar büyütmeye gerek yok.

  17. can soda öneriyorum sana kızılay,gazını alır…

  18. Ahmet  Keleş avatarı

    can eğridere yorumuna dikkat et bu tür hakaretler edemezsin! serbest olsa bizde biliyoruz bu tarz laflar konuşmayı burası yeri değil git sokakta konuş bunları!

  19. birde glock olayın farkında olmadıgını söylüyor ama lewis aracından inmeden gidip tebrik ediyor
    tam anlamıyla şaibeli bir şambiyonluk

  20. nasıl farkında degilmiş cok komik bir acıklama lewis ıslak zamin lastiklerini taktıkdan sonra 6 saniye gibi bir fark vardı glock la 4 turda bu fark kabanmadıda son 400 metrede nasıl kapanıp birde 6 saniye fark acıyor
    mutlaka incelenmesi gerekir

  21. Ahmet  Keleş avatarı

    ya arkadaşlar dünde söyledim yine söylüyorum Mclaren şike yaptıysa sadece Glock'lamı yaptı nasıl ayarladı biri bana anlatabilir mi şampiyonluğun kaderinin Glock veya Toyota'nın elinde olduğunu mu biliyordu da önceden onları ayarladı yoksa Mclaren Toyotanın telsiz bağlantısına sızdı da Glock'a geçilmesi emrinimi verdi. Yoksa Glock vicdanen kısmen Alman bir takıma yol verme gereği mi duydu? O zaman Alonso'nun Kubica'nın Massa'yı şampiyon yapmak içn elinden geleni yapmasıyla karşılaştırırız ve bundan bir sonuç çıkmaz.

  22. Ahmet  Keleş avatarı

    ya arkadaşlar dünde söyledim yine söylüyorum Mclaren şike yaptıysa sadece Glock'lamı yaptı nasıl ayarladı biri bana anlatabilir mi şampiyonluğun kaderinin Glock veya Toyota'nın elinde olduğunu mu biliyordu da önceden onları ayarladı yoksa Mclaren Toyotanın telsiz bağlantısına sızdı da Glock'a geçilmesi emrinimi verdi. Yoksa Glock vicdanen kısmen Alman bir takıma yol verme gereği mi duydu? O zaman Alonso'nun Kubica'nın Massa'yı şampiyon yapmak içn elinden geleni yapmasıyla karşılaştırırız ve bundan bir sonuç çıkmaz.

  23. atilla alper koç avatarı
    atilla alper koç

    Yapmayın arkadaşlar adamlar araçtaki telemetri sistemleri ile kimin nerede olduğunu bilmiyorlarmı, hem koskoca takım hamilton'a kaçıncı olduğunu söyleyemezmi. ayrıca son iki viraj neredeyse tam gaz geçiliyor hani 2.3. viraj olsa yavaşla diyeceğim ama neyse….

  24. ayıp yha bu ne bcm yorum hıc yakstramadm sana eren turan

  25. ayıp yha bu ne bcm yorum hıc yakstramadm sana eren turan

  26. ertuğrul ulusoy avatarı
    ertuğrul ulusoy

    Yorumlar hoşunuza gider gitmez ama terbiye sınırını aşmamak lazım. Buradaki seviye inanılmaz düşmüş durumda.

  27. albatros albatros avatarı
    albatros albatros

    herkes kafasından bişi uyduruyo kendine göre senaryo yazıyo her şey ortada durduk yere kimsenin günahını alıp çamur atmasın hiç kimse. buna hakkınız yok. şike olsa bunu açık açık mı yaparlar zannediyosunuz. hiç bişi olmasa zaten "kaner talay" adlı üyeye katılıyorum. adam pite girerdi nie kenara çekip tepki toplasın.

  28. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    haklısın kaan 🙂

  29. kaan kaanhan avatarı

    ne kadar ilginç toyotanın kumarı tutsaydı şu anda massa şampiyondu artı toyota ve glock bazılarının kahramanı olacaktı. ilahi güç son turda yağmuru şiddetlendirdi ve kumar bozuldu :))

  30. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    ewet yusuf mclaren ayak üstü anlaştı toyotayla bastı parayı işi bitirdi :)) komik olmayın lütfen.

  31. Yusuf Aslan Şengeç avatarı
    Yusuf Aslan Şengeç

    gökhan dündar bence sen f1 izlemesen hem senin için hemde yorumunu okuyanlar için iyi olur.glock hamiltonun önünde olduğunu bilmiyormuydu.yağmur yağacağı belli takımlar tahminlerini yapmış toyotdan başka akıllı takım mı yok?hamiltonu öne almak için lastikleri değiştirildi.bu kadar basit.

  32. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Masum glock'u hala suçlayanlar warsa sizden ricam bırakın f1 izlemeyi.iki toyotada 1 48 li turlar attılar glock 4.lükten düştü gerilere sadece Lewis'e değil..Çok temiz bir şampiyonluk gerçekten harikasın McLarenMercedes Harikasın Lewis Hamilton….

  33. senna guven avatarı

    lewis sıkıştırmamışmıydı glock u monza da? aynısını ona yapıcam dememişmiydi glock?
    Mazoşist mi glock tekrar tekrar kendine bu zor anları yaşatsın lewis e geçilmekten zevk alsın? komik olmayalım:)

  34. hakketen yazık oldu massaya :))) fianın emeklerine (silelim şu yorumları:S)

  35. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    "McLaren-Mercede" isimli üye havale geçiriyorsun sanırım. Ne demek sana ne ??
    Sana mclaren den yetki mi verildi ? Konuşma hakkını nerden alıyorsun söyle de bundan sonra yorum yapan arkadaşlar da oraya müracat etsin. Glock konusu gerçekten belirsiz ama ben yol verdiğine inanıyorum hakkaten de yazık oldu massa ya .

  36. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sen önemli bir adam değilsin zaten.. senin altıncı olman bile normal değil.. dolayısıyle belirleyici olamazsın.. Ferrari bunu kendisi haketti.. yani kısaca kendi etti kendi buldu.. Bir mucizeye inandırdılar bizi… her sene böyle olmaz; olmadı da

  37. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    glock a diyecek söz yok arkadaşlarr adam o lastiklerle yapamazdı yapamadı da
    forza ferrari…

  38. adam isterse yol verir sizene arkadaşım size zamanında az mı yardım edildi olmayan şey yüzünden adamı suçlu konuma getiriyorsunuz bahane arayacaksınz illa takımınız yaptığı hatalarda arayın dayanıklılık sorunlarında arayın Glock'a saldırmayın..

  39. kaner talay avatarı

    glock un massayla ne alıp veremediği olabilirki hamiltona yardım etsin.zaten lastik değiştirmeye pite girseydi hamiltonun önünde olamayacaktı.kasıtlı olarak yol verdiğini düşünmüyorum.

  40. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ahhhhh ahhh!!!!!!

  41. dersine iyi calısmıssın.. seneye mclarende goruruz seni artık..

  42. kaan kaanhan avatarı

    adam kendi ağzıyla söylüyor kumar oynadık tutsaydı 4. olcaktım diyor. daha ne denirki.

  43. Burak Soylu avatarı

    tabii yaa. yalandan kim ölmüş ki zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir