Mclaren, Hamilton'un Kaybedeceğinden Korktu

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Brezilya GP’nin son anlarında şampiyonluğu kaybedeceklerinden korktuğunu kabul etti.

Lewis’in şampiyon olması için 5. olması gerekiyordu ancak son tura girerken Lewis 6. sıradaydı. Ancak yağmurun daha da bastırması sonucu kuru zemin lastikleri ile pistte olan Glock oldukça yavaşladı ve Hamilton onu geçerek şampiyonluğu kazandı.

Whitmarsh "Evet endişelenirsiniz, ancak Lewis’in kalitesinden asla şüphe etmeyiz. Ancak kesinlikle tüm beklenti ve analizlere rağmen Glock’u yakalayabileceğimiz tahmininin doğru olmayacağından şüphelendim."

"’Vettel önünde, risk alma ancak Glock kuru zemin lastiklerinde ve onu bu turda yakalayacaksın.’ diyorduk. Ancak daha sonra gerçekten bunun olacağı konusunda şüpheye düşüyorsunuz."

"GPS tahminlerine bakıyorduk, Glock’u yakalayabileceğimize inanıyorduk ancak çizgiyi geçerken ekrana baktım ve onu göremedim. Ve daha sonra tekrar ekrana baktım."

"Koşullar için yanlış lastiklerde olduğunu biliyorduk. Sıcaklığı kaybettiğini biliyorduk ve bize hızlı bir şekilde gelmesini bekliyorduk. Tüm bilime, matematiğe be tahminlere inanmayı seviyoruz. Ancak daha sonra bunun doğru ya da yanlış olduğu konusunda endişeleniyoruz."

"Şanslıydık ki doğru sonuç oldu ve Lewis kafasını dik tuttu. Bugünkü tarih için felaket bir yarış oldu." dedi.


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    onun yerine kendini bir an için koysana, gençsin, o yaşta şampiyonluğa gidiyorsun, omuzlarındaki baskı hat safhaya ulaşmış,ortam korku filmine dönmüş(işin sadece psikolojik boyutu)motor 2.yarışında,vites kutusu 3 te, bunlar gibi bisürü durum.. vettelin kaybedecek neyi var? tasa yok, keder yok, baskı yok sürüyor aracını.

  2. albatros albatros avatarı
    albatros albatros

    herşey bizim için güzel bitti heyacanıda fazlasıyla yaşadık ama kafamdaki soru şu Lewis Vettel e nasıl geçilir yahu???

  3. senna guven avatarı

    brezilya tvsi canlı yayında habire alfred hitchcock diodu:) tek anlayabildiğim buydu..korku filmi gibi anlamında herhaldE:)

  4. Biz tvden izlerken ölüyoduk az daha,adam kalkmış endişelenmedik dersek yalan olur diyor.

  5. onur aybars avatarı

    Ya sen ne diyorsun Martin? Siz endişelenmişsiniz. Biz öldük 🙂 Neyse ki sonu mutlu bitti.

  6. kaan kaanhan avatarı

    korku,heyecan,cesaret adrenalin ysuf bunlar olmadan tadı olmazki zaten 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir