BMW Sauber Hariç Diğer Takımlar KERS'i Ertelemek İstiyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre takım patronları Brezilya’da KERS’in 1 sene ertelenmesi için girişimde bulundular.

FOTA’nın en son toplantısı Interlagos’ta gerçekleştirildi ve Auto Motor Und Sport’a göre KERS’in 2010’a ertelenmesi için oylama yapıldı.

Habere göre BMW Sauber dışında tüm takımlar genel olarak ertelenmeyi kabul ettiler. Ancak böylesine radikal kural değişikliklerinde tüm takımlar arasında oybirliği olması gerekiyor.

Küçük bütçeli takımlar için bu erteleme pek iyi değil. Toro Rosso ortağı Gerhard Berger "Bu veto bizim 6 milyon Euro’muza mal oluyor. Biz sistemi dışarıdan almak zorundayız." dedi.

Flavio Briatore "Hızlı vites kutularında da aynı saçmalığı seçtik. Bugün herkes bir taneye sahip ve biz milyonlarca Euro daha fakiriz." dedi.

Auto Motor Und Sport Mclaren’in daha şimdiden KERS için 30 milyon euro harcadığını, Honda’nın ise rakamının 90 milyona yaklaştığını söyledi.

KERS’i yegane bir pervane ile başarmaya çalışan Williams ise şu ana kadar 2 milyon harcadı.

Toyota takımı gelecek seneye KERSsiz bir araçla başlayacak ve Ferrari’nin de geride olduğu tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. büyük fark yaratır mı bilemem ama nie 90 milyon euro olsun ki azıcık bi fark yaratacaksa :s ben mclaren taraftarı olarak bmw nin yanındayım.söz aızdan bi kere çıkar.madem onca geliştirme yapmış takımlar, hazırlanmışlar yarıda kesmek de ne demek

  2. arkadaşlar kers'in tur başına yaklaşık kaç saniye farkedeceğini bilen var mı?Eğer küçük bi fark yaratacaksa Honda,BMW,Mclaren gibi takımlar neden bu kadar çok para harcıyorlar???

  3. murat korkut avatarı

    BU sistemin ne denli faydalı olacağı konusunda şüphelerim var,ama BMW bu kadar ısrar ettiğine göre seneye yarışları domine eder herhalde diğerleride arkadan seyrederler,işin şakası bir yana çok fazla işe yarayacağını düşünmüyorum bekleyip görelim bakalım.

  4. burak bocek avatarı

    Willaims herhalde keyfinden o pervaneyle çok düşük bir maliyetle işi bitirmeye çalışmıyor.son 2yılda çok zarar etti williams 60-80milyon dolar arası oldugunu duymustum.yani takım ciddi anlamda geriledi finans olarak

  5. Williams ın sorunu ne yazikki Motor değil.İyi oldukları hiçbirşey yok.

  6. kaan kaanhan avatarı

    Sir Williams inadından vazgeçip,sadece motor tedariki değil, BMWilliams ın gerçek ortaklık temellerini kursaydı belkide şimdiye 1-2 kere şampiyon olmuşlardı.

  7. diğerleri para harcamadı mı sanki.bu tarz haber ilkez çıkıyor gerçekte var mı bakalım

  8. kaan kaanhan avatarı

    BMW haklı, kers olsun, olmalı. yeteri kadar güvenli değilse bende ertelensin 1 sene diye düşünüyordum ama güvenlik sorunu yoksa kesinlikle kers olmalı. BMW iyi olanı yapmış.
    williams ın sistemi daha çok mekanik, sanırım elektro kers kullanmıcaklar.

  9. o diilde williamsın olayı çok komik, bi pervaneyle mi yapıcaklar tüm sistemi:) koskoca williams batıyo ya yazık walla

  10. BMW'ye çok büyük haksızlık olur hemde. Kaç ay önceden çalışmalara başlanmış, paralar harcanmış ve harcanmaya devam ediyor. Daha da önemlisi araç KERS'e göre tasarlanmış. Bu kadar çaba ve para boşa mı gitsin şimdi. Theissen direnmekte sonuna kadar haklı.

  11. helal olsun bmw ye , nekadar calistiklari ortada , adamlar bu seneden vazgecti ve kers i en iyi sekilde hazirladi , neden simdi degisiklik istiyorlar ki bu bmw ye haksizlik olmazmi arkadarlar olaya bu yonden bakalim birde

  12. onur aybars avatarı

    BMW hariç tüm takımlar karşı… McLaren, Toyota ve deli gibi KERS için uğraşan Honda da dahil. Hımmm… İlginç.

    McLaren taraftarıyım ama bu konuda BMW'nin yanındayım. Söz ağızdan bir kere çıkar. 2009'da KERS var demişsin, daha ne diye 2010'a kalsın diyorsun.

  13. Herkes BMW den korkuyo. Daha senenin başında başladık KERS i geliştirmeye. Boşuna vazgeçmedik bu seneden. Herkes seneye hızlı aracı görecek bazı taslak resimleri BMW göstermeye bile başladı. İnşallah çok terslik olmazsa seneye şampiyonuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir