Rosberg: “Hamilton’u Nasıl Mağlup Edebileceğimi Biliyorum”

Nico Rosberg, şampiyona lideri takım arkadaşıyla aralarındaki mücadelenin kızışmasına ve son yarışlarda geride kalmasına rağmen onu nasıl yenebileceğini bildiğini söyledi.

Mercedes pilotları şu ana kadar sezonu domine ettiler ve muhtemelen 2014 şampiyonluk mücadelesi ikisi arasında geçecek. Bu mücadelede her iki sürücü de zihin oyunları oynayacak gibi görünüyor.

Rosberg “Michael Schumacher bu zihin oyunlarında inanılmaz iyiydi bu yüzden ondan bir şeyler öğrenmem çok ilginçti. Ondan çok şey öğrendim. Ancak Lewis ile aramızda henüz psikolojik oyunlar yok. Hala pist üstünde mücadele ediyoruz.”

“Şu anda momentum Lewis’ten yana, bu oldukça açık. Sporlarda her zaman, işlerin birisi için iyi gittiği zamanlar olmuştur. Ancak rüzgar bir anda tersine dönebilir.”

“Güvenimi kaybetmedi çünkü son 3 yarışta ne kadar hızlı olduğumu biliyorum. Ve bir diğer şey dünya şampiyonluğunda istikrar önemlidir. Ve bu sene her zaman podyumda yer aldım. Bunu başka kimse başaramadı.” dedi.

Rosberg ayrıca ayarlar konusunda Hamilton’a direkt olarak yardımcı olmadığını kabul etti.

Rosberg “Ona gidip ‘Bak Lewis, bu en iyi yol’ diyemem. Barcelona’da diferansiyel ayarlarında en iyi yolu buldum. Veriler açıktı ancak o kendisi bulmaya çalışmak zorundaydı.” dedi.

Rosberg son olarak, Hamilton’u tanımasının ona yardımcı olduğunu söyledi.

Rosberg “Neredeyse her gün, geçmişte olan şeylerin yine olduğunu fark ediyorum. Lewis’in güçlü ve zayıf yönleri değişmedi. O pist üstünde inanılmaz hızlı ancak bir şeyler onun için iyi değilse aniden değişebilir.”

“Onu nerede yenebileceğimi biliyorum. Her şey eskisi ile aynı ve bu durumu biraz daha kolaylaştırıyor.”

“Formula 1 kartingden fazlası. Formula 1 çok daha teknik. Ayarlar ve verileri incelemeyle çok ilgiliyim. Benim için diğerlerinin avantajlarını bulma inanılmaz eğlenceli. Formula 1’de sürüş önemlidir ancak aynı zamanda düşünme de önemlidir.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton’u Nasıl Mağlup Edebileceğimi Biliyorum”” için 8 yanıt

  1. bu arada yorumlara + yada – puan gelmiyormu hiç bir yorumda artı bir yada eksi bir görmedim !

  2. F-one-Driver avatarı

    İstikrardan fazlası lazım evlat! Madem nasıl yenebileceğini biliyorsun, o zaman biran evvel başlasan iyi olur. Ortalık kızıştığında lewis şeytana dönüşebilir, iş çok daha da sertleşebilir, bence sen lewis kadar şeytani düşünceler içinde değilsin, bu açıklamalarındaki rahatlıktan da belli, ama onu yenmek istiyorsan her alanda yenmelisin, adam peynir ekmek gibi açıklama yapıyor, ve dozunu da her yarışta arttırıyor, o kazandıkça da insanlar senden daha fazla cevap bekler hale gelicek ve baskı artacak…Şampiyonluk şanslarınızın %50-50 olduğunu düşünürsek en ufak avantaj bile şampiyon yapabilir demektir. O yüzden bence her alanda onunla mücadele etmelisin. Monaco polü bence senin ve bunu psikolojik savaşla ele geçirmeye çalışmasına izin verme…

    1. Kimin şeytani düşünceler içinde oldugunu bu günkü sıralamalarda gördük.SChumayeri bile şeytani düşüncelerde elemiş bir rosbergden bahsediyoruz.Bu gün olanlar tamamen kasıtlı hareketlerdi ve ancak bir seytan bunu düşünebilir.

    2. Onur Gentas avatarı

      Evet ya tamda mesajın üstüne gelmiş. Oldukça iyi analiz etmişsiniz rosbergi tebrikler:)

  3. Yap o zaman. Konuşmak ve ya bilmekle olmuyor.

  4. Senna-Prost 2014 kaldığı yerden hadi bakalım güzel şey bunları okumak 🙂

  5. Rosberg’e göre; Lewis’in telemetre verileri açık olmasa kendisinin extra yapabileceği bir şey yok demek ki…
    Rosberg, takım arkadaşının neyi iyi yaptığını ve iyi olan ayarlarını incele dur bu iyi noktaları taklit et ve bu sayede onu yenmeye çalış…Fakat bu veriler açık olmasa senin kendinin kabiliyeti ile yapabileceğin bir durum yok demektir…

  6. Bu şunu demek isterim bu ikili böyle devam ederse Mercedesin kuyusunu kazıcaklar.

    Sezon başı mutluluk pozları varken her zaman şunu düşündüm.Basın önünde verilen demeçler ve söylenenler genelde arka planın %100 tersidir.

    Şimdi bu açıklamaların tersi olmaz bakalım pist üstünde neler olucak ama Mercedes Hakimiyeti kaybetme emareleri gösterirse 2012 Webber-Vettel moduna dönülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir