Prost: “Ferrari ve Mclaren Yeniden Kazanmak İçin Değişmek Zorunda”

Alain Prost’a göre Formula 1’in efsane takımları Ferrari ve Mclaren yeniden kazanmak için yaklaşımlarını değiştirmek zorundalar.

Formula 1’in en çok şampiyon olan takımı Ferrari 2007’den beri şampiyon olamadı. En çok kazanan 2. takım olan Mclaren ise 2008’den beri şampiyon olamıyor.

Prost “Red Byll spora geldiğinde bu pazarlama platformuydu ancak onların strateji ve planları vardı.”

“Mercedes’te son 2-3 seneyi gördünüz. Planları vardı. Bu sene olacağını biliyorlardı.”

“Renault’a sürekli olarak bu sene Mercedes’i yenmenin zor olacağını söyledim. Bunu biliyorduk. Onların nasıl organize olduğu açıktı.”

“Bunu Mclaren ve Ferrari ile kıyaslarsanız, geçmişte yaptıklarının devamı gibi görünüyor.”

“Durmak yok ve ardından yeni bir start olur. Aynı şey, bazen biraz farklı şeyler yapmak gerekiyor.”

“Ferrari’de herkes Michael Schumacher’i konuşuyordu ancak  birlikte çalışan 4-5 kişinin etkisi vardı. Onlar ayrılınca yeni bir şeyler yapmaları gerekiyordu.”

“Mclaren’de aynısı Adrian Newey ayrılınca oldu.” dedi.


Yorumlar

“Prost: “Ferrari ve Mclaren Yeniden Kazanmak İçin Değişmek Zorunda”” için 3 yanıt

  1. Bir zihniyet değişimi tabiiki gerekli fakat bazı şeyler tamamen gerçek gösterimler değil.Ferrari deki başarı 3-5 insandan ibaret değildir.O bir kaç insan ayrıldığı için başarısız olduklarından bahsetmeden önce testlerin yasaklandığını geliştirmeleri yerine tabana kuvvet kaçanlar vardır. Aldo Costa yı Ferrari kovmadı… yaptığı hatalar ve şu an hız kazanıyorum demesi ve bunu üstüste birkaç kez tekrarlamasına rağmen tur yemesi sonucunda alınmış bir karardı. Hatası ne idi? Yasaklanan testlere alternatif üretmeyip kaçan o meşhur 3-5 adamdı.

    McLaren i ise Newey uçurmuş olsa bile Newey in zamanında sanırım 1 şampiyonluk var. Ayrıldığı meşhur araç olan 21 haricinde diğer araçlarda da korkunç müsabakalar gerçekleşmişdir. Süper hızlı fakat dayanıksız araçların yerine hızlı ve dayanıklı araçlar yapılmışdır.McLaren in hatası 2007 deki gibi organize olamamasıdır. Mclaren, 2009 aracına kısa sürede süper hızı ekleyen takımdır ki Brawn ile o vakte kadar mücadele eden RBR takımı McLaren ile mücadele edebilecek durumda değildi.Başarı adına araçlarında bir takım organizasyonlara ihtiyacı olan takımlar var. Bu değişimleri Mckaren de yaptı Ferrari de yaptı ama sadece şimdi uzun koşu yapan RBR ve Mercedes e yetişmek zorundalar o kadar.Ferrari ,teknolojisine epey bir yatırım yaptı ve şu an en büyük sorunları motor verimsizliği … araçları çok dengeli değil fakat bu haliyle dahi RBR nin yanında yöresinde dolanıyorlar.

    Mclaren in başarısızlığı ise Dennis zihniyetinden kaynaklanıyor. Ben ettim oldu zihniyeti yerine eski yapı olan başarı için uzun soluklu koşulara başlanmalı. McLaren bu koşuları yapabilirmi?? zaman…. zaman… belki gösterir.

    Sözün özü… Prost un düşüncesi doğru ama tespiti yanlış.Ferrari aeroyu yeni keşfediyor McLaren ise kayıplarını yeni yeni toparlamaya başladı.3-5 insanlar 2005 yılını yaşamış olanda Ferrari idi.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ferrari ve tifosiler egolarından kurtulmadıkça hiç şeyin değişeceği yok en büyük onlar en küçük karşısındakiler ama gel gelelim alaya aldıkları kim varsa rekor kırıyor bunlar yerinde sayıyor.

  3. Çok doğru bencede. Güzel konuşmuş Prof. En önemli şey kafa değişecek çağa ayak uydurmasını bileceksiz. Egolarından arınacaksın biraz daha geniş bakacaksın olaylara.

    Ama işte kolay da değil. Bu iki takımda çok büyük başarıları olan takımlar.

    Aslında McLaren ın yapılanması daha iyi gibi şuan kağıt üstünde. Ferrari ise kötü. F1 ile hiç alakası olmayan birini getirmek tamda Monte ye göre bir iş bravo. Özellikle adam yaptığı işte iyiyken onu koparıp kötü yapılan işin başınba koyuyorsun. İlginç başarı süpriz olucaktır eminim.

    Ama McLaren da öyle gözükmüyor tek tek topadılar herkesi. Hem de işlerinde iyi olanları tek tek aldılar kattılar içlerine. Meyvelerini yiyeceğiz inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir