Massa, Glock'un Güvenliğinden Şüphe Etmiş

yazar:

kategori:

Felipe Massa, üzücü biten 2008 şampiyonasının ardından, yarışın son anlarını en  heyecanlı anlarını yaşatanlardan birisi olan Timo Glock’u ve Toyota takımını düşündüğünü söyledi.

Sport Bild’in haberine göre Massa, öfkeli Brezilyalı taraftarların Toyota takımına ve üyelerine zarar vermesinden endişe duyduğunu kabul etti.

Timo Glock’un son turunda çok yavaşlaması Lewis Hamilton’un 5. olmasına ve şampiyona olmasına neden olmuştu.

Sport Bild’e göre Massa yarıştan sonra kardeşini Toyota garajına yolladı ve takımdakileri, pistten ayrılmadan önce Toyota formalarını çıkarması konusunda uyardığını iddia etti.

Habere göre Toyota çalışanları bunu dikkate aldılar ve otellerine Brezilya formaları ya da Renault ya da Ferrari takım üniformaları ile döndüler.

Timo Glock ise komplo teorilerini kabul etmedi.

BBC Radyosuna konuşan Glock "Belki Brezilyalı taraftarlar artık benim tarafımda olmayacaklar ancak ben elimden gelenin en iyisini yaptım ve yarışımı çıkardım." dedi.

Bu arada Hamilton Sao Paulo’da bir restoranda yemek yemekten kaçınmadı şampiyonluğunun ardından ve Fernando Alonso, kişisel olarak Hamilton’u tebrik etmek için Mclaren garajına tekrar döndü.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    umit isbilen yarışın son 2 turuna baktın mı acaba toyotaların?? 1.44 civarı dönebilmişler Glock son 700 metre geçildi ve sade düz tam gaz geçilen yerde 5 saniye fark yedi Lewisden.

  2. umit isbilen avatarı

    peki pardon yanlış görmüşüm dikkat etmemişim… keşke sen de yarış çizgisinin kuruluğuna ve siprey olamyışına, ve timonun tur yiyormuş gibi sağa açılmasına dikkat etseydin, benim için sorun değil tek derdim "lastik lastiğe" yarışlar görmek, yarışın sonları; lewisin timoyu geçişi dışındaki kısmı hariç bu şekildeydi ben ondan bahsetmeye çalışıyorum. bu bir motor ve yetenek sporuysa keşke bıraksalar da motorlar ve yetenekler konuşsa…

  3. ogun savaş avatarı

    umit isbilen arkadaşım yazdığın yorum tamamen yanlışdır!!! Kubica 65. turda pite girip lastik değiştirmiştir heikkiyle beraber! Pistte yağmur lastiği takmayan tek takım vardı oda toyota !!! Glock a çamur atan arkadaşlar trulli ve glock 1.44 lü turlarla döndü son 2-3 turda.Herkezle aynı anda girseydi glock heikkinin arkasında bile kalırdı. Artık glock hakkında boş yorumlar ve bilip bilmeden doğru olmayan bilgiler yazmayıın!

  4. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Bir Alonso taraftarı olarak,Lewıs'ı çok içimden gelmemesine rağmen tebrik ediyorum.Hiç şüphesiz bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum.

  5. umit isbilen avatarı

    Formula1 i takım tutamadan pilotlara sempati durayarak (raikkonen, kubica, couldhart, vettel) takip eden biri olarak ;Timo yol vermiş midir vermemiş midir?
    yarış çizgisinin gayet kuru olması, kubicanın kuru zemin lastikleriyle gelip yediği turu rahatça geri alması, hiç sprey görünmemesini hesaba katıp üstüne yıllar yılı formula1deki entrikaları izleyip/okudumuzu ekledikten sonra çok da inandırıcı bulmuyorum timonun bir sorun yaşayıp yavaşladığını…
    ayrıca benim desteklediğim bir pilotun bu şekilde birilerinin yardımı sayesinde şampion olmasını da istemezdim…artık mclarenin elinde hakinen gibi bir "yarışçı" olmadığından, yarışarak değil de entrika yoluyla şampiyonluk kazanma yolunu seçiyorlar…eğer mclaren ve hamilton taraftarları mutlu, gururlu ve başarılı hissediyorsa çokda fazla diyecek birşey yok…
    seneye de timoya 2. aracı versinler olsun bitsin….

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Era Oz çok güzel bir noktaya değinmiş…

  7. Baylar sakin lütfen

  8. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    sayın trf1 son yorumumda ki son cümleyi silebilirseniz sevinirim.diğer yorumlar silinmiş zaten fazla germeye gerek yok ortamı.

  9. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    "McLaren01 " sence de fazla iddialı konuşmadınmı 🙂
    görende ron dennis in açıklaması zannedecek

  10. Arkadaşım haberde ne yazıo ben mi yanlış okuyorum acaba???

  11. Didem e-maille kutlamıştır kesin.Tıpkı McLareni nasıl yaktığı gibi.Tekrar açmak istemiyorum konuyu ama centilmen birisi dediğimizde Alonso aklıma gelecek enson kişilerden biridir.Who is Schumacher lafını söyleyen birinden bahsediyoruz.

  12. O zaman Kimi dünyanın en sportmenlikten uzun kişisi öyle mi?Güldüğünü 3-4 kere filan gördüm tüm sezon boyunca.Sonuçta Alonso McLaren garajına gitmeden bir telefonla veya mesajla da kutlayabilirdi.Tam bir centilmen gibi davranmış bence.Onunla gurur duyuyorum.

  13. O zaman Kimi dünyanın en sportmenlikten uzun kişisi öyle mi?Güldüğünü 3-4 kere filan gördüm tüm sezon boyunca.Sonuçta Alonso McLaren garajına gitmeden bir telefonla veya mesajla da kutlayabilirdi.Tam bir centilmen gibi davranmış bence.Onunla gurur duyuyorum.

  14. mehmet ceviz avatarı

    relax f1 ciler.tüm patronlar,eski yeni pilotlar,en harika en heyecanlı final diyorlar ama biz birbirimize giriyoruz.hep demedikmi heyecan heyecan.son 300-500 metreye kadar heyecan oldu.kazanan ise f1 ciler oldu.inş hersene böyle olur.saygılar

  15. FIA yetkilileri bu olayları göz ardı ediyor bilerek…Bu olaylar Türkiyede olsa Türkiye GP iptal bile edilirdi.Pis Irkçılar.

  16. McLAREN TEAM avatarı

    yalnızca senin değil bazen bizim ama senin gibi nazik bir bayana yakışan bu yorumları bir merkeze çekmek..! bu sitede bayanların yorum hakkı bence herkezden üstündür!
    unutmayalım! hepimiz aynı gürültüden hoşlanıyoruz!

  17. İnsanları belli bir şekilde yorum yapmaya iten sadece benim mesajım sanırım.Tüm site sakinlerinden özür dilerim ama napalım kafamız anca bu kadar 🙂

  18. Sizin kafanız ancak buna basıyor arkadaşlar.Yada anlamak istemiyorsunuz.Glock Hamiltonun şampiyon olmasını sağlamak istese girer pite takar yağmur lastiklerini alır 2 puan akar keyfine.Ama ne yaptı adam kaldı kuruda çok iyi gitti 5 tur ama son tur iyice kötüleşen zeminde yavaşladı ve o lastiklerle savunma değil pistte durmak bile büyük başarıydı.Gidin bakın Belçikada ıslak zemin latikleriye pistte olanlar son turda kuruda olanlardan kaç saniye hıyzlıymış Alonso son virajda önce Kubicayı çekiştede Vetteli geçmedimi arkadaşlar.Siz başka yarış ben başka bir yarış mı izledim.Şampiyonluğumza gölge falan düşüremezsiniz.Hırsınızdan çatlıyorsunuz.Birinizin en genç dünya şampiyonu ünvanı gitti.Diğerinizin pilotlar şampiyonluğu sevinci yarıda kaldı.Doğal yani böyle durumlar.Biz çok mutluyuz.Siz glock yol verdi diye avunun bizde gülüp geçeriz size.

  19. McLAREN TEAM avatarı

    senin tarafı olduğun pilota karşı övgü dolu sözlerimi bir çok kişi bilir! ama ilk yazdığın yorum ister istemez insanları belli şekilde yorum yazmaya sevkediyor! onun bazı açıklamalarını biliyoruz ben yalnızca bu açıklamaların talihsizce açıkladığını anlatmak istedim!
    saygılar!

  20. Agresiflik olayını sadece başkalarında aramamanı tavsiye ediyorum ben de sadece bir tavsiye bu tabiki insanların sinirini bozmaya ortamı germeye hakkım yok çok net bir şekilde biliyorum.

    Benim derdim olayları sadece kendi istedikleri gibi alıp bunu taraftarı oldugum pilota saldırma aracı olarak kullananlara.Açık ve net olarak.Saygımın kimlre oldugunu ve kimleri tebrik edeceğimi de söyledim onceden o konuda da bir problem goremiyorum.

  21. McLAREN TEAM avatarı

    f1 karşı ilgisi olan bayanlara ne olursa olsun saygım sonsuzdur! ama gerçekten bayanlardan yapıcı yorumlar bekliyorum! senin bu konuda çok agresif bir tutum içinde görmek bana gerçekten üzüyor!

  22. kibarca rica ediyorum

  23. adımı kullanmazsan sevinirim McLAREN TEAM

  24. McLAREN TEAM avatarı

    didem sen nin üzerine çok gitmeyin ! nede olsa acı günler geçiriyor!

  25. öyleler valla Nebi arkadaşım üzüntü veriyor bu durum bana

  26. Valla maytap geçtiğim filan yok.Sadece yorum yazmaktansa biraz da okusanız görürdünüz diye düşünüyorum.Neyse zaten siz okusanızda yeterli olmaz bence.

  27. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    merak etmeyin. kesin konuşmamak lazım ama şu performansla bile seneye size yakın olacak zaten.hatta ensenize binecek.

  28. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    merak etmeyin. kesin konuşmamak lazım ama şu performansla bile seneye size yakın olacak zaten.hatta ensenize binecek.

  29. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    didem demiştim ben sana bunlar mclarenci diye az önceki yorumumda birkaç kişiyi ayıracaktım ama görünen okibunların hepsi böyle.

  30. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    kaç sefer olmuş 3 4 5 7 9 yoksa son on saniyede gelen tek şampiyonlukmu yoksa so on senedir alamadığınız takımlar şampiyonluğumu.bırakın komik olmayın.siz yatıp kalkıp glock a dua edin size göre normal bir geçiş olsada öyle olmadığını dünya alem gördü.kubica ya laf ettiniz oda tutmadı çünkü japonyada aynı hareketi levis alonsoya yapmıştı.veteli ferrari pilotu yaptınız hamiltonu geçti diye. işte sizin yetenekli pilotlara ve başarılı takımlara olan saygınız.

  31. Bu sitede hala Alonso'nun gitmesine üzülen O'nun gerçek bir şampiyon olduğunu bilen McLAren taraftarları da var.

    Didem maytap mı geçiyorsun bizimle.Alonso Allaha yakın bizden uzak dursun öyle bir pilota ihtiyacımız yok bizim.Renaultda Ferraride nerede olursa olsun.McLarende büyük değişikler olunca geri gelebilirm diyen bir pilotu asla istemeyiz ki bu takımın kapıları ardına kadar kapalıdır.Mühürlüdür.

  32. McLAREN TEAM avatarı

    bencede boş ver laf söylemeyi!
    oratada dünya ŞAMPİYON'u olmuş bir pilot var!
    sizin gibi düşünenler için belki biraz zor olacak ama buna alışmalı ve yetenekli pilotlara karşı daha saygılı f1 en başarılı takımlarına karşı daha düzeyli yorumlar yapmanızı tavsiye ederim!
    bu davranışla devam etmeniz durumda acı dolu yıllar ve yarışlar izlemeye devam edersiniz!

    not:alonso hakkında onun kişiliğinden başka hiçbir şekilde eleştirmemişimdir!daha önce söylediğim gibi f1 de bulunan tüm pilotlar benim için çok özel!!!!!!

  33. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Massa'ya ve Alonso'ya kocaman alkış..

  34. nebi arkadaşım sen boşver bunlara laf söylemeyi şikelerle dolu zaferleri başlarını döndürmüş.Bu zaferden once bile objektif olmayı başaramayanlar şimdi mi olacaklar allah aşkına.Bu sitede hala Alonso'nun gitmesine üzülen O'nun gerçek bir şampiyon olduğunu bilen McLAren taraftarları da var.Onlara saygım var ve asıl tebrik edeceğim kişiler de onlar

  35. McLAREN TEAM avatarı

    gerçek rakip:)

  36. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    hamilton bile söyledi gerçek rakibinin alonso olduğunu sen hala şampiyona dışından bahsediyordun. bazı yarışlarda şöyle ufak bir dokunuverseydi hamiltonun yaptığı gibi görürdüm ben sizin şampiyonanızı .bir tek alonsomu yaptı açıklamayı . kime sordularsa massa dediler.

  37. McLAREN TEAM avatarı

    evet biz mclaren'ciyiz! şampiyonanın içinde olmamasına rağmen açıklama yapmadığı ortalığı bulandırmadığı bir gün kalmamış birisi için (kendi takımı dahil) ne denebilirki!
    mclaren ferrari mücadelesinde alonso ve biatoreden başka ortalık bulandıran bir başka kişilik yok!
    aslında buton ona gerek cevabı vermişti!:)

  38. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    şunuda belirteyim haberi çarpıtmayın elimden geleni diye bir ibare yok orada tam tersi mümkün olursa ibaresi var.aç haberi tekrar oku.

  39. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    didem ağzına sağlık. ama her zaman söylüyorum ve söylemekten geri kalmayacağım bunlar mclarenci .ne yapsa bu adam yaranamaz.geçen sene adama yapmadıklarını bırakmadılar ona rağmen adam gitti yinede tebrik etti.helal olsun adam evladı imiş.

  40. McLAREN TEAM avatarı

    neden yazmayalımki? o açıklamaları daha unutmadık ''massa'nın şampiyon olması için elimden geleni yapacağım'' ''mclaren şampiyon olmasında kim olursa olsun'' bu cümlelerle onu eleştirmek mclaren taraftarı için çok büyük bir nedendir!
    mecburiyetten tebrik etmek zorunda! nede olsa karşısında en genç DÜNYA ŞAMPİYONU duruyor..!

  41. Alonso'ya ağzına geleni sayanlar hadi gelip yazsanıza buraya da

  42. albatros albatros avatarı
    albatros albatros

    görüldüğü gibi olay sahiplerinin bi tepkisi yokken millete noluyosa artık. Tmm zor bi durum son metrelere şampiyon olarak girip sonra kaybetmek ama insan saygı göstermeyi de bilmeli nereye kadar çamur…

  43. senna guven avatarı

    haber doğruysa massa yı centilmenliğinden ve düşünceli davranışından dolayı çok tebrik ederim.

  44. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    millet burda kapışıyo Hakkında kapışılan kişilerse kendi aralarında düzgün bir ilişki kurmaya devam ediyor. hernekadar pist içerisinde birbirlerine karşı tutum sergileselerde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir