Timo Glock İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Yağmur yarışın sonunda stratejini nasıl etkiledi?

Timo Glock: Son turlarda yağmur sayesinde birkaç sıra kazanabileceğimiz fırsatını gördük. Bitime 6 turkala pistin bazı bölümlerinde hafif yağmurvardı ve herkes kuru zemin lastiklerindeydi.

Yağmurun şiddeti artmasına rağmen kuru zemin lastiklerinde kalmayı tercih ettik çünkü diğer araçlar pite girdiğinde pozisyon kazanabileceğimizi biliyorduk, yağmur lastiğisadeceson bir iki turda daha üstündü. Pistte kaldık ve4.lüğe yakındım ancak son turda o koşullarda kolay değildi.

Yağmurda kuru zemin lastikleri ile sürmek nasıldı?

T.G.: Yağmurun çok şiddetli geldiği son tura kadar çok dakötü değildi ancak o zaman  imkansız hale geldi. Aracı pistte tutmak imkansızdı çünkü çok ıslaktı ve araç bu koşullarda sürülemiyordu. Her yerde kayıyordum, hiç yol tutuşu yoktu.

Son turda biraz daha kolaya mı kaçtın?

T.G.: Kesinlikle hayır. Tam tersiydi: Son turum Formula 1’deki en zor turlarımdan birisiydi çünkü kuru lastikler ile yol tutuşu yoktu ve aracı yolda tutmak neredeyse imkansızdı.  4.lüğü korumak için çok zorluyordum ve eğer tur zamanlarına bakarsanız Jarno’dan hızlı olduğumu görürsünüz. O anda pistteki kuru lastikli tek pilot oydu.

Kuru lastiklerde kalmak doğru karar mıydı?

T.G.:Bu konuda şüphe yok. Yağmur gelmeden önce 7.ydik ve eğer tamamen kuru olsaydı orada bitirecektik. Bunun yerine 6. olduk ve bu stratejinin doğru olduğunu gösteriyor.

Son turda Lewis Hamilton’un seninle mücadelesinin öneminin farkında mıydın?

T.G.: Dürüst olmak gerekirse Toyota adına ve kendi pozisyonum için yarışıyordum ve doğru olan buydu. Lewis’in direkt olarak arkamda olduğunu da bilmiyordum. Takım bana Vettel’in beni yakaladığını söyledi ancak ben aracı yol üstünde tutmaya odaklanmıştım. Yarış bitene kadar Lewis’in beni geçtiğini bile bilmiyordum. Son turda 3-4 araç tarafından geçildim ve ne olduğunu bilmek kolay değildi.

 


Yorumlar

  1. albatros albatros avatarı
    albatros albatros

    adam trulli den hızlı dönmüş daha napsın. Trullide herhalde mercedese ne kadar fark açarsa o kadar puan alır die düşünmüş galiba 😀

  2. Timo, tabanca gibi adam.. Çok iyi pilot, üçkağıda da ihtiyacı yok. Bana göre Trulli'yi de duman etti..

  3. levent karadol avatarı
    levent karadol

    vay be demekki bizim glocg kardeş hami kendisini geçtikten sonra aracını yolda tuta bilmiş bide galiba garibanın aracında ki gps sistemide çalışmıyomuş ki kendisini kimlerin geçtiğini bile bilmiyormuş acaba siz bu açıklamaları ne kadar doğru buldunuz umarım artık birazcık vicdan azabı çeker zaaten kendisi birazcık istikrarlı bi plot olsaydı f1 de yarıştıktan sonra gp 2 ye gidip sonrada geri f1 e de yarışmazdı glocg kardeş daha öğreneceğin çok ama çok şey var öncelikle dürüst yarışmayı daha sonrada birilerini tuttuğunu bu kadar belli etmemeyi öğrenmelisin inşallah bigün iyi bitakımda yarışırsında gerçi senin gibisi asla bunu haketmiyor birileride sana son yarışta aynısını yapar hayır emeğine yazık bunca çabana rağmen mclarenin koltuğuna yine oturamıyacaksın benbir tifozi olarak en çok ona üzülüyorum

  4. yasin özgür avatarı
    yasin özgür

    bız burdayız meraklanma sen ferrari adına

  5. murat korkut avatarı

    Lewis her halukarda kendine yetecek 5.alırdı son tur heyecanlandık ama olmadı,şampiyonu kutluyorum ancak bu yıl benim favorim massaaydı çok yaklaştı maalesef ferrari gibi bir takım dayanıksızlık ve pit hatalarıyla şampiyonluğu kaybetti, massa için üzgünüm.

  6. kaan kaanhan avatarı

    söze filan gerek yokta, illaki çamur at tutmazsada izi kalsın mantığı ile hareket etmeyi ilke edinmişler.

  7. McLAREN TEAM avatarı

    kuru lastikler ile yol tutuşu yoktu ve aracı yolda tutmak neredeyse imkansızdı. 4.lüğü korumak için çok zorluyordum ve eğer tur zamanlarına bakarsanız Jarno'dan hızlı olduğumu görürsünüz. O anda pistteki kuru lastikli tek pilot oydu.

    başka söze gerek yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir