Irvine'den Hamilton'a Ferrari Tavsiyesi

yazar:

kategori:

1999 yılında şampiyonayı 2. sırada tamamlayan Eddie Irvine, 2008 şampiyonu Lewis Hamilton’u Ferrari’ye geçmeyi düşünmesi konusunda uyardı.

Irvine "Hamilton Mclaren ile bir kaç şampiyonluk daha kazanabilir ve Ron Dennis’e sadakatli ancak bir nokta sonra Ferrari’ye geçmeli." 

"Orada bulunmuş birisi olarak orada olmanın başka takımlara göre nasıl bir durum olduğunu gördüm ve nasıl bir şey olduğunu biliyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Senna'nın yeteneğini inkar etmiyorum, kimse edemez zaten.
    Prost'un Senna vefat ettikten sonra yazdığı bir yazı vardı, ingilizce olarak okumuştum (linki aradım fakat bulamadım) orada Prost neler döndüğünü, Honda yöneticilerinin açık açık Senna varken kendisinin şansı olmadığını, Senna ile olan ilişkisini (oldukça kötüymüş araları), tüm bunlara rağmen Senna'nın yeteneğine saygı duyduğunu ve ölümüne ailesi kadar üzüldüğünü yazmıştı. Bulun okuyun diyeceğim ama bende bulamadım maalesef.

  2. senna guven avatarı

    Anlattığın hikaye sana da tanıdık geliyormu erhan:)
    gridde 2 kez şampiyon olmuş prostla ilgilenmek yerine yeni takıma gelen senna ile ilgileniyorlardı..
    Sihir rakamlarda değildir..saygılar

  3. Her markanın kendisine ait müzesi var ve beni hepside kendine aşık edecek kadar başarılı. Her markanın ve takımın bir ruhu vardır, ben küçüklüğümden beri BMWnin tasarımlarını, karakterini severim ve desteklerim mesela.

    Prost'un McLaren'den ayrılmasına hiç girmeyelim isterseniz çünkü buraya çok fazla yazacak kadar bilgim var o konuda, bütün suçu McLaren ve Honda'ya atacak kadar hemde.
    Senna, Honda'nın desteğini kaybetmemek için kaldı McLaren'de, Honda ve McLaren yollarını ayırınca Senna'da 1 sene daha kalıp ayrıldı zaten.

    Yani neymiş, Senna öyle McLaren'e bağlı falan değilmiş. Honda'ya bağlıymış nedenide Honda'nın sınırsız desteğiymiş. Prost gibi bir adamı ikinci pilot yaptı Honda sonra Prost neden ayrıldı diye soruyorsunuz.

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mantık sadece salt anlamda sürat olmamalı.Aracın bir karakteri ve ruhu olmalı.Tıpkı marka da olması gerektiği gibi.Önemli olan elindekinden önemli sonuçlar çıkarabilmektir.En iyilerden birisine gittiğin zaman değil.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    McLaren ve Mercedes efsanevi aşklar üretir her zaman.Stutgart' taki Mercedes müzesine gittiğiniz zaman ne demek istediğimi herkes anlar.Gerisi boş.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    http://www.mclarenautomotive.com/company/woking.htm bu tesisi görmüş mü acaba hiç.Köşesinden falan.veya uzaktan.

  7. kaan kaanhan avatarı

    varsayımlarla biryere varlımaz, ferrari o dönemde kamyon kadar yavaştı kendi deyimiyle, o yüzden ferrari hızlı olsaydı, halamın bıyığı olsaydı mevzusunu geçelim, ferrarinin o dönemde nal topluyor olması kendi problemleri.hızlı olsaydıda sennada geçmeyi düşünseydi ama tarihte böyle bir sayfa yok :))) ve tarih varsayımlar üstüne olmaz.

  8. senna guven avatarı

    Senna mclaren asıgı olmasa da oldukca baglı bı pılottu a.prost 91 de ferrarıye gıttı senna hıcbı zaman gıtmedı bence onun en buyu baglılıgı japonlarla cok ıyı ıletısımde oldugu ıcın hondayaydı mclarenle honda ayrılırken senna vedasında aglamıstı vıdeosu var

  9. Ben sinirli değilim zaten. Yanlış anlamışsın =)
    Senna'yı sanki McLaren aşığı gibi göstermek isteyenler var. Ben de Senna ne kadar Ferrari'yi seviyorsa McLaren'i de o kadar seviyordur demek istedim. Olay budur, benim Senna veya McLaren ile bir derdim falan yok.

  10. senna guven avatarı

    senna f1 e adım atarken yazmıştım eksik çıkmış…

  11. senna guven avatarı

    ayrıca bir bilgi daha..senna f1 e3 takım senna ile test yapıyor..dikkatinizi çekerim takımlar senna ile test yapıyor..Toleman-Lotus ve Mclaren..yine ron dennis o zaman takımın başında..Senna en zayıf olan Toleman ı seçiyor..En hızlı olan Mclaren i değil..sebebini ben açıklamıyım siz düşünün..sonra bir daha düşünün..

  12. senna guven avatarı

    düzeltiyorum .."tecrübesiz peugeot yu tercih edince"..olacaktı

  13. senna guven avatarı

    senna zamanında başka hızlı araçlar vardı erhan onları geçti.. ne zamanki mclaren saçma sapan motor seçimleri yaptıysa(peugeot-ford) o zaman ayrılmak zorunda kaldı..ayrıca biliomusun sanmıyorum ama senna lamborghini motorunu test etti ve inanılmaz heyecanlandı ama ron diğer bir fransız motoruna(williams reanult'ya) karşılık hırslı ama tecrübesiz renault yu tercih edince film koptu eksik bilgilerin ve sinirli tarzınla Senna adını sarfederken bir daha düşün derim..

  14. Schumi ile nasıl bir alaka kurdun merak ettim. Schumi geldiğinde Ferrari zaten dökülüyordu.

  15. yoksa kesin gelirdi diyosun yani.Tüh yazık o zaman Shumi zamanındada McLaren iyi olsaydı keşke

  16. Senna zamanında Ferrari bu kadar hızlı olsaydı görürdük Senna'nın Ferrari aşkı varmıydı yokmuydu. McLaren'den Williams'a geçişini ne çabuk unuttunuz yine.

  17. ve kaan kısaca özetlemiş, çok yaşa sen.

  18. İrvine mı? Bir yerlerden hatırlar gibiyim ama kimdi ya???

  19. Irvine'mı? Ferrari zamanında yarıştıracak adam bulamamıştı bu adamı almıştı, zaten ona da nal toplatmışlardı; şimdi ahkam kesiyo. Sen ne zaman üst düzey bi yarışçı oldun da akıl veriyorsun arkadaş!

  20. Ne Hamiltonu yaw Vettel gelecek Vettel ortalıgın tozunu attıracak inşallah 2010 da kırmızı tulumu Vettelin üzerinde görecegiz 🙂

  21. levent karadol avatarı
    levent karadol

    irvine zaten gerek karakteri gerekse plotajıyla en başta örnek alınması gerekenn bi insan ama unuttuğu bi şey var onun zamanında ferraride schumi ve kendisi bir bütün olarak takım ruhunu yakalamışlardı teknik ekip de inanılmaz bi şekilde onlara destek oluyordu şimdi domanicalli her şeyi bilen adam oldumassanın ikinciliğinin tek suçlusuda o inşallah bu sene yapılan hatalardan birazcık ders alır schumi irvine barikellonun eski tecrübelerinide göz ardı etmeden tekrar takım ruhunu yakalarlar ayrıca ferrarinin hamilton gibi bi plota ihtiyacı yok bence massa ve veddel ferrari için rüya takım olur gerçi bi ingiliz olarak vatandaşını düşünmekte haklı bidaha böyle balığı olmuyacağınıo herkesten iyi biliyor

  22. forzaferrari avatarı

    2005te alonso parlayınca yine gelecekte alonso ferrariye geçsin dedikoduları çıkmıştı, istememiştim tabi böyle birşeyi:) insan zamanında rakip olduğu pilotu antipatik buluyor:), doğrusunu söylemek gerekirse lewis çok iyi bir pilot ancak 10 yaşından beri mclaren için yetişmiş birisi ferrariye nasıl uyum sağlar, ne kadar yararı olur bilemiyorum, emre belözoğlunun fenere geçmesi gibi:PP belki daha çok erken ama ben gelecek için vettel'i istiyorum ferrari taraftarı olarak…

  23. Sacmalamis, Ama sahsen ben Lewis`i Ferrari`de, taraftari oldugum Raikkonen`i tekrar Mclaren`de gormek isterdim 🙂

  24. hakan alık avatarı

    şu an araçından en iyi verim alan pilotlar vettel,alonso ve kubicadır.masssa hayranlığı da bana kırmızı araç kullandığı içindir gibime geliyor.yoksa massa öyle atım tutum opilot diğil.önde başlarsa önde bitirir.hamilton artık bir dünya şampiyonu ve ne desem abeste iştikal.alonso süper işler yaptı kubica tarzını yansıttı, vettel boyunu aştı.işte size 2008 f1 şampiyonluğunun özeti.

  25. Lewis bir süre sonra babasını çok da dinlemiycektir bence 🙂

    Ters anlaşılmaz inşallah bu yazdığım da sadece kendi fikrim o kadar.

  26. onur aybars avatarı

    Lewis'in McLaren'den ayrılacağını düşünmek pek mantıklı değil gibi. Ancak menajeri olan babasını unutmamak gerek. Hatırlayın haber çıkmıştı, Lewis Ron'un desteğiyle yetişirken Anthony Williams'ın kapısını aşındırmış ve "elimde iyi bir pilt var, destekleyin size kazandırayım" demiş. Yani diyeceğim şudur ki; eğer 5 – 6 yıl sonra veya her neyse, Anthony'ye Ferrari daha fazla para teklif ederse Anthony Lewis'i ikna edip O'na kırmızı tulum giydirebilir.

  27. burak bocek avatarı

    Ferrari'de eğer ezik kalsaydı bu adam böyle konusmazdı herhalde.zaten pek uzun kalmadı ayrıca eğer ezik kalmak kıl payı şampiyonlugu kaybetmekse o ayrı.ezik kalan birisi ne olursa olsun(schumi'nin ayagı kırılsada)şampıyonluga oynamaz.

  28. burak bocek avatarı

    neresi talihsiz açıklama?adam düşüncelerini söylemiş eski takımını övmüş ancak olaya ck enteresan boyutlar katılmıs bizler tarafından her zamanki gibi.

  29. senna guven avatarı

    Ne guzel dedın kaan:)

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimi ve massa dan sonra lewis ve vettel ikilisi ferraride iyi bir ikili oluşturabilir…

  31. Bu adam ferraride ne kadar ezik kaldıysa…Hamiltonun başarısını kıskanıyor herhalde…Ferrarideki pilotluğu boyunca 2. pilot olarak kalması çok mutlu etmiş onu demekki.Ama Hamilton Dünya Şampiyonu bir Pilot onu pek dinleyeceğini zannetmiyorum…

  32. kaan kaanhan avatarı

    Senna nın ferrari aşkı yoktu o yeter hepsine 🙂

  33. hıhı öyledir.Genelleme yapmayalım.Hamilton zaten gitmez gitmeyeceğini irvine da biliyor.ve artniyet dolu yorumunu yapıyor zaten

  34. erhan aydın avatarı

    ŞUNA EMİNİMKİ her pilotun ferrari aşkı vardır.hamiltonu kesinlikle aramızda(ferrari) görmek istemiyoruz.alonsoyuda istemiyoruz.bizim için karakter daha önemli.1-2 yıl içinde Vettelin gelmesini çok isterim,bencede çok iyi olur.geleceğin pilotu bence VETTEL,tabi bu performansını devam ettirirse ve destek görürse.hamiltonun mclarendan gördüğü desteğin yarısı olsun yeter

  35. Aman Ferrari'ye falan gelmesin mclarende daha iyi.kalsınnn 🙂

  36. McLAREN TEAM avatarı

    arkadaşlar isteyen istediği takıma gider rüya görmeye gerek yok!
    f1 duyguların en az olduğu spordur!
    bir pilotun takımdan gitmek istemesi bir sürü nedenlerden oluşur bence hamilton rüyasında göremeyeceği desteği mclaren de görüyor! bunu hakediyor ayrı bir konu ama gitmesi için neden görebilen varmı?

  37. Rüyasında görebilirler ama ben ona bile karşıyım.Hamilton kendisine tüm desteğini veren McLareni bırakıp hiçbiryere gitmez 🙂

  38. Yok almayalım zaten hamiltonu. Gelmesini istediğim en son pilotlardan birisi. Vettel gelsin yeni bir schumi daha doğsun:)

  39. ne önemi var hangi takım.sonuç olarak mclaran dan ayrıla getiriyor lafı.neyse ben gideceğine inanmıyorum… nereden geldiğini ve nerede olduğunu gayet iyi biren birisi 😉

  40. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    pardon başka takımlara demiş.

  41. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    ama bütün takımlar demiş ya ben ondan öyle söyledim.

  42. kaan kaanhan avatarı

    ancak rüyalarınızda görürsünüz Hamiltonu ferraride yarışırken.

  43. nebi arkadaşım biliyorum ferrariden bahsettiğini ama kıyasladığı takım mclaren.. bu kıyaslamayı mclaren a göre yapıyor.yoksa sen mi yanlış anladın 🙂

  44. McLAREN TEAM avatarı

    nezaman birileri açıklama yapacak diye bekliyorum:) bekleneni ilk irvine yaptı:)
    tabiki gidebilir gitmek isterse herzaman gidebilir. ama bunu yapacağını hiç zannetmem ..
    eski f1 pilotları neden hep bu tip haberle gündemegelir?

  45. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    nihat irvine ferrariden bahsetmiş yanlış anladın galiba.

  46. kesinlikle olmaz oyle bişey olursa f1 bırakırım

  47. ilahi İrvine 🙂 sanki mclaren da oldun da mclaren ı gördün :)) talihsiz açıklama…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir