Button Araç Gelişimi Eksikliğinden Yara Aldı

yazar:

kategori:

Honda takım patronu Ross Brawn, Jenson Button’un araç gelişiminin eksikliğinden takım arkadaşı Rubens Barrichello’ya göre daha fazla yara aldığını söyledi.

Brawn "Performans bakımından oldukça yakınlar ve tüm sene iniş çıkış yaşadılar. Jenson mutlu olduğu dengeyi araçta bulamadı ve Rubens tatlı noktayı daha fazla bulabildi."

"Ve eğer dürüstsem araçta bir şey yapmadık ve muhtemelen araç bir pilottan diğerne fark yaptı çünkü aracı düzeltmek için bir şey yapmadık."

"Benim için sürpriz olmadı çünkü Rubens’in çok hızlı bir pilot olduğunu biliyorum ve aracın gelişiminin eksik olması, birpilotun stiline daha uygun olmasına neden oldu."

"Bu seneki fren sistemi gelecek seneki araçta da kullanılacağı için biz fren dengesini geliştirdik ve bu fren ve viraja giriş konusunda Jenson’un değil Rubens’in hassas olduğu bir noktaydı."

"Bu bakımdan araçta geliştirdiğimiz noktaları görebilirsiniz ve bunlar Rubens için daha faydalı oldu. Ancak yoğun bir gelişim programının olmaması Jenson’u daha fazla yaraladı çünkü onun ihtiyacı olan gelişimleri göstermedik."

"Her ikisi de iyi pilot ve iyi çalışan bir araca sahip olduklarında birbirlerine oldukça yakınlar." dedi.

Button gelecek sene takımda kalacak ancak Barrichello’nun geleceği hala şüphe altında.

 


Yorumlar

  1. yazık valla rosberk te harcanıyor

  2. Button'u resmen harcadılar.

  3. Hamza Fayiz avatarı

    hadi bakalım****

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir