Raikkonen, Monaco Sıralamalarından Mutlu Ayrılmadı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Monaco sıralamalarında 6. sırada kalmasının ardından araçta pek mutlu olmadığını söyledi.

Takım arkadaşının hemen arkasında 6. olan Raikkonen “Çok zorlu bir hafta sonu gibi görünüyor. Sıralamaların başında biraz daha iyiydik ancak sonrasında sıkıntılı oldu.”

“Şu ana kadar yine zor bir hafta sonu oldu. Sürekli olarak araç içerisinde mücadele ediyoruz. Ayarlarda sorun görünmüyor. Lastikleri çalıştıramıyor gibi görünüyoruz ve bu pistte aracın ön bölümünde zorlanıyoruz.”

“Burada sorunları çözmek çok zor çünkü ancak normal bir pistte zorlayabilirsiniz.”

“Normal bir pistte zorlarsınız ve biraz dışarı taşarsınız. Sorun olmaz. Burada ise ikinci şansınız yok.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Monaco Sıralamalarından Mutlu Ayrılmadı” için 21 yanıt

  1. Araç çok dengesiz, yarışta gelişmez ise bu araçla büyük sıkıntı yaşarsın, viraj çıkışlarında çekiş yok araç patinajda kalıyor, viraj girişlerinde dönmemekte ısrar ediyor acayip şekilde understeer özellikle ilk virajda yapabilecekleri en kötü ayarı yapmışlar.Yarış mühendisinin değişmesi lazım Kimi’nin acil şekilde.Araça güvenmediği için zorlayamadı.Testden sonra bir gelişim bekliyordumki beklediğim gelişim olmadı gözüküyor şimdilik.Sürüş stili olarak Alonso ile Kimi çok farklı oldukları için ayarlarda gittikleri yol farklı, aynı araç olmasına rağmen Kimi çok farklı Alonso farklı ayar kullanıyor.Yıllar önce irvine dı sanırım Şumi takım arkadaşı olmasına rağmen onunla aynı ayarda yarışmam imkansız gibi birşey söylemişti.Yani aynı araç olması çok birşey değiştirmiyor.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şimdi burda şöyle bir durum var. BU iki plota farklı araç verme durumu söz konusu olamaz. İkisinde de aynı araç var. Her iki pilotta kendi mühendisleri ile aracın ayarlarını yapıp geliştirmeye çalışıyorlar. Lakin sezon başından beri (geçen 4 seneyi sayama gerek bile yok Massa’ya karşı) nedense hep Alonso’nun ayarları çalışırken, Rai sürekli sorun yaşıyor. İki pilotta önden kaymadan bahsediyor, lakin ayarlamalar neticesinde Alo’nun araç düzelirken Rai’nin ki düzelmiyor bir türlü.

    Burdan 2 sonuç çıkar, ya Rai kendisine gerekli olan geri bildirimi tam yapamıyor/anlatamıyor derdini, ya da Rai’nin mühendisi ve ekibi kazma.

    Yani şurda çocuk çocuk yorumlar var, güleyimmi ağlayayım mı bilemedim. Ta 10 sene evvelki lastik patlamış tavşan zıplamış muhabbeti yapılıyor.

    Rai taraftarlarının kabul etmesi gereken tek şey adamın içinde bişeylerin eksik olduğu. O eski Rai yok şuan. Öylesine sürüyor gibi sürüyor. Bitsede gitsek hesabı.

    1. senin alonsocular 2 şampiyonluğu ezer gibi anlatırsa o çocuk yorumları daha çok duyarsın istersen güler istersende ağlarsın. Ben sana şöyle izah edim rainin 10-11 senelik f1 hayatında tek korktuğu, istemediği ve konsantrasyonuyla birlikte moralini bozan birşey var oda ön tarafın ayarsızlığı araç döküntü olsun ancak ön tarafta istediği keskinliği yakalasın bunu kendi de dedi geçen sene çok iyi başladı ilk 5 yarışta 4 podyum ama lastik değişiklikleri ile öndeki kenskinliği kayboldu düştü 2008 dede aynı ilk 5 yarış 4 podyum hatta şampiyonda liderlik fakat kural değişiklikleri yüzünden ön tarafı kaybedip düştü sıkıntı bu şuanki araçta öyle alonso bunu çözebiliyor rai çözemiyor. Ben alonso düşmanı değilim kimse yanlış anlamasın 2005 muhabbeti açıyorum diye alonso kötü değil bence griddeki en iyi 3 pilottan biri fakat bu insanlarında alonsoyu korumak için saçma sapan yorumları komik oluyor. şu iyi birşey ferrari 3.lüğe kadar çıkmış şimdi kanadadaki motoru bekliyoruz alonso bu anlamda şuan raiden bir tık yukarda diyebilirim objektif olarak dediğim gibi rainin tek sıkıntısı ön taraf.

      1. @Oversteer ın yaptığı kinayeyi anlamak bu kadar zor muydu Allah aşkına ?

        1. çok zordu be vallahi. her fırsatta raikonnen haberinin altına iğneleyici laf sokmak kinayeyse anlamadım gerçekten.
          Çıkarın şu gözlüklerininzi her dişli pilota aynısını yapıyorsunuz kinayeymiş.

    2. Rai 5 alo 6 olsa ne degisecekki ” scuderia santander” yine “ah yanlis pit stratejisi yapmisiz” demeyecek mi?

  3. massa kim ya geçin bu işleri

  4. bu nasıl bir baht yada oyun.sen Q2 de 0.1 sn fark at sonra Q3 te 0.7 sn fark ye bahtta şaşar bu duruma !

    1. Fernando Alonso Q2 = 1:17.200
      Kimi Raikkonen Q2 = 1:17.398

  5. massa ile bir tutmak çok yanlış bence

  6. OtonomAktor avatarı

    seneye ferrari iyi araba üretip şampiyonluk kovalayacak bir araç yapabilirse o zaman izlemek isterdim alo rai mücadelesini ama şu an şu pozisyonda hiç lüzumu yok bu ikilinin uğruna tartışıp kavga etmeye.

  7. klasik rai işte

    şu oldu böyle gitti

    ben o esnada şöyle yapıyordum

    massa vali mazeretler bunlar..

    1. önce Türkçe öğren sonra yorumcu ol, “massa vali” ne la?

  8. kafa kafaya turlar atarken bir anda neden 0,7 yesin zaten turd da belli oluyodu araba kullanımı zor

  9. bu haticeye değil neticeye bakanları da anlamak güç. gören de alonso 4 senedir ferraride dünya şampiyonu olmuş. maden neticeye bakıyoruz o zaman ferrarinin son şampiyonu kim olmuş ona bakalım. öyle santanderin parasıyla olmuyormuş bu işer.

    1. senin kafa yapına göre düşünelim, Alonso 2 kere Kimi 1 kere dünya şampiyonu oldu, o zaman Alonso 2 kat daha iyi pilot!!!!! mantıksız di mi ?… bencede

      1. o zaman bizde senin kafa yapına göre düşünelim. Nunburning de son turda süspansiyonu kırılınca sanki kendi hakkıyla yarış kazanmış gibi sevinen alonso mu 2 kez şampiyonluğu hak etti rai mi. hockenheim da 1. giderken arıza yaşayan san marinoda 1. giderken arıza yaşayan malezyada podyuma çıkacakken lastik patlayan ingiltere ve italyada arıza yüzünden parça değiştirdiği için grid cezası yiyen rai mi 2 kez şampiyonluğu hak etti alonso mu ha alonso 4 yıldır şampiyon olamayınca yinede raiye göre 2 kat daha iyi pilot rai başlarda yavaş kaldı diye kötü 2 kat daha kötü pilot niye alonsonun 2 şampiyonluğu var öylemi 2005 de eleştirmenlerce en iyi pilot rai seçildi niye acaba çünkü herkes biliyor 2005 yılında rainin en iyi pilot olduğunu bi bizim alonsocular kabullenemiyorlar. en iyi pilot olmasına rağmen 2005i alamadı ve alonsoya göre 2 kat daha kötü pilot oldu buda mantıksız demi ? bencede… bunuda bi zahmet mclaren açıklasın

        1. azcık kafan çalışsaydı yazmak istediğim şeyi anlardın, nasıl Alonso’nun 2 şampiyon olması onu 2 kat iyi pilot yapmıyorsa, Kimi Raikkonen’in Ferrari’nin son şampiyon olması da hiç bir işe yaramıyor… Seneler farklı, durumlar farklı… kısacası boş konuşuyordun boş konuştuğunu anlatmak için senin gibi boş konuştum, ve bunun saçma olduğunu göstermeye çalıştım, sen ise ciddiye alıp bana 2005 yılını anlatıyorsun… ya tamam en büyük Kimi Raikkonen, şu anda da aynı araçla Alonso ile başa çıkamayanda babam zaten…

          1. Adam madem onlara bakıyorsunuz 2007 yi hatırlayın demiş sende sazan gibi atlamışsın 2 şampiyonluğu konuşuyorsun
            bende senin sazanlığına kapılıp boş yorumlarda bulunarak 2005i kurcalamış olabilirim haklısın.
            Alonsoya uygun üretilen aracı rai kullanamadığı için k.bakma o yüzden rai baş edemiyor ben yukardada dedim alonsonun pilotluğuna birşey dediğim yok
            ama sizin karşınızdaki de massa değil neyse alonso 6-0 önde zaten
            3 saat sonra yarış var biz hala burdayız geçmiş gitmiş olay tartışma yaratmaya gerek yok

  10. Şu yaptığın ergen gibi yorumlar da beni sıkmaya başladı.

  11. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonen. Her haftasonu massa gibi bahaneler üretmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir