Şampiyonluk, BMW'nin Hâlâ 2009 Hedefi

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Sorumlusu Mario Theissen, 2008 sonunda bazı hayal kırıklıklarına rağmen 2009’da şampiyonluk hedeflerinin değişmediğini söyledi.

2008’in başlarında BMW Sauber, açık bir şekilde üçüncü en hızlı araçtı ve Ferrari ile McLaren’e yakın mücadele ediyordu. Bu performans, Kanada’da elde edilen ilk iki zaferi ile taçlandırılmıştı.

Bununla birlikte sezon ilerledikçe BMW, rakiplerinin gelişim temposuna ayak uyduramadı, geriledi ve sene sonunda Renault’un gerisine düştü.

Theissen, gelecek sene için amaçlarını değişmediğini ve 2009 şampiyonluğunu hedeflediklerini söyledi.

Theissen: "Formula 1, tarihinin en önemli kural değişikliği tecrübesine gidiyor. Aerodinamik sistemlerdeki geniş çaplı kontrol, 2009’da araçların tamamıyla farklı  görünmesini sağlayacak. Dişsiz (oluksuz) lastikler geri gelecek ve tamamıyla yeni KERS teknolojisi üretilecek."

"Bu, güç dengesinde değişiklikler yaratabilir. Bu çok mücadeleci senaryo, 2009’da dünya şampiyonluğu mücadelesi amacımızda değişiklik yaratmayacak"

BMW Sauber patronu, sezon boyunca takımın gösterdiği performanstan gurur duyduğunu ve gelişim hızlarının bir sorun olmadığını belirtti.

Theissen: "Başarılı sezonumuzla gurur duyuyoruz ve amacımızı yine başardık. Klasmanın zirvesinde kafa kafaya mücadeleye girdik ve ilk zaferimizi elde ettik. Bu hedefe beklediğimizden çok daha erken ulaştık ve bunu ilk iki sırayı alarak başardık"

"Sezonun çok başlarındaki bu büyük başarılar doğal olarak daha fazlası için işhahı kabarttı. Amacımıza ulaşması uzun zaman almamasına rağmen takımdaki hiç kimsede bir yumuşama olmadı"

"Sezonun ikinci bölümünde de araca yeni teknik gelişmeler ilave etmeye devam ettik ama ne yazık ki beklediğimiz performans kazancını elde edemedik"

"Gelişim tempomuzu iyiydi ama sonuçlar gelmedi ve rakiplerimiz sezon için arayı açtı. Şampiyonluk için mücadele edeceğimiz 2009 için bunlardan ders çıkaracağız."

Bunların yanı sıra Kubica, sonlara kadar ünvan adayı olarak kalmasına rağmen seoznun kendisi için zor geçtiğini söyledi.

Kubica: "2008 sezonu çok uzun ve oldukça zordu, muhtemelen kariyerimin en zor sezonu. Ne yazık ki sezonun ikinci yarısında gelişim tempomuzu ayakta tutamadık. Ama 2007’ye göre büyük bir sıçrama yaptık"

"Herhangi bir teknik sorun yaşamadık ve sezonun neredeyse sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi verdik. Takım mükemmel bir iş çıkardı ve sezonumuzla gurur duyabiliriz. Kendimi pek övmeyi sevmem ama gerçekten iyi sürdüğümü düşünüyorum"

"Neredeyse her zaman hızlıydım ve potansiyelimi gösterebildim. Bununla birlikte ben, her zaman kazanmak isteyen biriyim ve benim için ikincilik, ilk kaybeden demektir."


Yorumlar

  1. Sauberin de köklü bir takım olduğunu, ayrıca 2002 civarında falan en gelişmiş ve pahalı rüzgar tüneline sahip olduğunu da hatırlatmak gerekir ayrıca…

  2. Takımlar aero konusunda eskiye dönüyorlar eski takımlar daha fazla bilgiye sahipler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir