Takımlar, 5 Milyon Avroluk Motorlar Konusunda Zorluyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takım başkanları, 2010 için 5 milyon avroluk müşteri motoru anlaşması için hâlâ zorluyor. Bu şekilde FIA tarafından üretimi için baskı yapılan standart motorlar bertaraf edilmiş olacak.

Formula 1 Takımlar Birliği, F1’de maliyetlerin düşürülmesi için gereken konuları görüşmek ve FIA’nın standart motor düşüncesine karşı bir şeyler üretmek amacıyla bu hafta Londra’da toplandı.

Takımlar Birliği, KERS’in ertelenmesi gibi bazı önerilerin reddedilmiş olmasına rağmen son bir kaç yarışta bazı teklifler üzerine görüşüyordu. KERS dışındaki konular bu haftaki toplantıda kabul edildi. Ve şimdi FIA’ya sunulacak.

Gazetta dello Sport’a konuşan Formula 1 Takımlar Birliği Başkanı Luca di Montezemolo: "Bu, teklifin ilk pakediydi, oy birliğine varıldı ve büyük maliyet indirimleri sağlayacak. 2010’da 5 milyon avroluk motorlara sahip olmada hemfikiriz. Ayrıca 2011’de daha düşük maliyetli motorlar üretilmesinde de hemfikiriz."

"2008’in sonu gelmeden önce 2010 ile ilgili meselelerle de yüzleşeceğiz. Formula 1’in geleceğinin Brezilya ile Çin arasında karar verileceği düşünülemez tabii ki. Daha fazla zaman gerekli. Ama iş birliği ruhu gerçekten hoş"

Takımlar, görüşülen konularla ilgili iyimser olarak toplantıya gitti. Testlerin azaltılması, takımlar arası teknik birlikteliklere izin verilmesi ve daha fazla standart parça konuları F1’in geleceği açısından olumlu.

Takımlar Birliği Başkan Yardımcısı, Toyota Başkanı John Howett, konuşulan konularla ilgili iyimser olduğunu söyledi.

Takımlar Birliği içindeki gelişmelerle ilgili konuşan Howett: "Çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Her komite tarafından oy alabilecek bir çok konu gündemde. Daha küçük takımları desteklemek, maliyetleri azaltmak ve daha büyük takımları soğutmamak adına gerçekten samimi ve somut bir paket olduğunu düşünüyorum. Yine de devam eden bir veya iki mesele var"

Honda Racing adına Ross Brawn: "(F1 Takımlar Birliği) FOTA’nın yağtığı çalışmaların çok iyi olduğunu düşünüyorum ve umarım FOTA üzerinden FIA’nın hedeflerine ulaşacak ve o konuda beraber olacağımız bazı alternatif teklifler hazırlayabiliriz. Bazı çok iyi fikirler var"

FIA, standart motor üretimi ihtiyacına alternatif olarak, bağımsız takımlara her sezon için 5 milyon avro karşılığında motor tedarik edilmesi teklifi ile gelinmesini istemişti.

Üreticiler, bu 5 milyon avroluk motorların, ünitelerin şu anki maliyetlerle gelecek sene üretilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Howett: "Şu anki motorlarla bu mümkün değil. Şu anki taslak tartışma bu ama onaylanır mı bilmiyorum. Şu ana kadar fikir birliğine varılan şey, üç yarışılık motor ve test kilometrelerinin kısıtlanması."


Yorumlar

  1. Formula 1 in bütün kalantorları masada; tanımasak koli hamalları kafa kafaya vermiş hak koparma toplantısı yapıyor diycez.. Rahatlar yaa!..

  2. Şu masaya oturmak vardı hee!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir