Ricciardo: Üçüncülük Yapabileceğimin En İyisiydi

Daniel Ricciardo, üçüncü sırada bitirdiği Monaco GP’sinden alabileceği en iyi sonuç ile ayrıldığını söyledi.

Ricciardo, yarışın startında beşinciliğe kadar gerilese de Vettel’in yarış dışı kalması ve Raikkonen’in pite girmesinin ardından üçüncülüğünü geri aldı.

Yarış boyunca temposunu koruyan ve son bölümde Hamilton’ın arkasına kadar gelen Avustralyalı pilot üst üste ikinci yarışından da podyum ile ayrılmış oldu.

Ricciardo üçüncülüğün alabileceği en iyi sonuç olduğu görüşünde.

“Monaco podyumunda olmak gerçekten çok güzel. İyi bir kalkış yapamadım ve beşinciliğe kadar geriledim. Bundan dolayı biraz hayal kırıklığı yaşıyorum”

“Birkaç tur sonra Sebastian’ın aracında bir sorun olduğunu gördüm ve dördüncülüğe yükseldik. Sonra Raikkonen sorun yaşadı ve üçüncülüğü geri aldım”

“Yarışın sonunda Hamilton’ı geçmeye çalıştım fakat başaramadım. Üçüncülük bu hafta sonu için gerçekten maksimumdu”

“Umarım diğer yarışlarda daha hızlı oluruz. Mercedes ile aramızdaki fark hala çok büyük. Gelişmeye devam etmemiz gerekiyor”


Yorumlar

“Ricciardo: Üçüncülük Yapabileceğimin En İyisiydi” için 6 yanıt

  1. Aslanım böyle devam et. Gerekli dersleri veriyorsun zaten. Kanada da bu lastik kullanımıyla umarım vettele 30sn fark atarsın. Belki o zaman durulurlar.

  2. Riccardo o kadar pozitif bir insanki, güler yüzüyle garajdakileri çalışmaya sevk ediyor. Garibi kimse ciddiye almıyor ama lastik kullanımında gridin en iyisi. Red Bull biraz daha yaklaşabilirse bu lastik kullanımıyla çok rahat galibiyetler alabilir. Ayrıca araçta fazla sorun yaşamıyor. Pek şikayette etmiyor. Her takıma lazım. Her daim sırıtık bir ifadeyle bozuk moralleri de düzeltiyor, neşe de saçıyor. Bu sene Mercedes hariç galibiyet alacak 1 tek hak olsa bu ismin Riccardo olmasını isterim. Demekki sempatik pilot, takımı da sempatikleştiriyormuş. Red Bull bu sene şampiyon olamamasına rağmen kâr olarak rekor kırarsa; bu Riccardo’nun ,Red Bull takımına insanların bakış açısını değiştirmesinden kaynaklanacaktır.

  3. Hamilton bugün sorun yaşadığında, telsizden Ricciardo’nun yaklaştığını söylediler. O da Ricciardo’nun ne kadar yaklastigiyle ilgilenmiyorum, Nico’nun ne kadar gerisindeyim dedi.

    Alonso bugün yarıştan sonra aracımızın gelişmesi gerekli ancak şampiyonada 3.siradayiz ve Vettel’le farkı arttirdik dedi.

    Rakipleri için Ricciardo herhangi bir tehdit olusturmuyor ve Vettel’in durumuyla daha çok ilgileniyorlar. Çünkü geri döndüğünde neler yapabileceğini çok iyi biliyorlar.

    O yüzden arkadaşlar Vettel’e siz ne kadar hakaret ederseniz edin, o gridin en iyi 3 pilotundan biri. Ve geri dönecek.

    1. vettel ancak rüyalarda geri döner.Redbull torpil yapar vettele ayrı ric ayrı araç verirse o başka. Bu konuda geçmişte çok iyi tecrübeye sahipler.

  4. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel’in balon olmasını nasıl gösterdi?Ne yaptı mesela? Hayal dünyasından çıkın,4 kere şampiyon olmuş kişiye balon diyorsunuz,daha 6 yarışta 3.ye 2 katı fark atanlar ise süper yarışçı oluyor galiba gözünüzde.

  5. maestroalabastron avatarı
    maestroalabastron

    En çok 3. olma istatistiğinde hızla ilerliyor (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir