Hamilton, Mercedes’in Pit Çağrısından Memnun Değil

Lewis Hamilton, Mclaren’de olsaydı Adrian Sutil’in geçirdiği kazanın ardından pite hemen çağrılabileceğini ifade etti ve takım arkadaşı Nico Rosberg ile arkadaş olmadıklarını, iş arkadaşı olduklarını yineledi.

Yarışa takım arkadaşı Rosberg’in arkasında 2. sırada başlayan ve damalı bayrağı da onun arkasında gören Hamilton, takım arkadaşını geçebileceği pit stoplar esnasında Sutil’in kaza yapması nedeniyle dezavantajlı duruma düştü.

Hamilton pitlerden sonra telsizden bu kararı sorguladı ve pite erken alınmayacağını bildiğini söyledi.

Hamilton “Benim görüşüm böyle. Mclaren’de yarışırken 2 strateji uzmanı vardı ve benim için çalışan strateji mühendisi, benim için en iyi sonucu almaya çalışırdı. Ne yazık ki burada tek bir strateji mühendisi var ve o harika birisi ancak onun takımdaki görevi bir numaranın önce, ikinci sıradakinin ikinci olarak gelmesini sağlamak.”

“Yarışı kazanmak için şansım düşüktü ve bu yüzden böyle pistte mucizeye ihtiyaç duyarsınız.”

“Biz Rosberg ile arkadaş değiliz, iş arkadaşıyız. Takıma mümkün olduğu kadar fazla 1-2 sonucu kazandırmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yarışın sonlarında gözüne bir şeyler geldiğini ifade eden Hamilton “Gözüme bir şeyler geldi. Şanslıydım ki temizlendi. O an yarışı etkilese de sonuçta fark olmadı. Ricciardo farkı kapatırken endişelendik çünkü o an tek bir gözle yarışıyordum bu yüzden gözümdeki pislik temizlenmezse beni yakalayacağını biliyordum.”

“3-4 tur varken temizlendi ve onun önünde kalabileceğim duruma geldim.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Mercedes’in Pit Çağrısından Memnun Değil” için 12 yanıt

  1. sırf rosbergi geçemedi demesinler diye gözüne birşey kaçtı numarasını yaptın. sonra da bana nicoyla aramadaki farkı söyleyin sürekli danieli boşverin diye artistlik yaptın. nedense gözün sonradan bir anda düzeliverdi. rosbergin sıralamalarda yaptığını yemiyorsanız biz lewisin yarışta yaptığı göz numarasını hiç yemeyiz.

  2. hami gayet basit aslında 2007 de sana uygulanan torpil şimdi beceriksiz rosberg e uygulanıyor çünkü o alman..

    ve bu takım kendi milletinden bir şampiyon yapmak istiyor sense ancak hızlı olarak onu yenebilirsin burası istisna idi başarılar…

  3. Valla Lewis, dostum, bundan sonraki üç yarış Kanada, Avusturya ve İngiltere. Kanada ve İngiltere’de ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Yeni pistlere alışma konusunda çok iyi olduğunu da gösterdin bize önceki yıllarda. Bu duruma göre bu 3 yarış tam senlik. 3ünü de kontrol altında tut, at cebe 75 puanı rahatla. Başka diyecek bişey yok.

  4. ooo hamilton mühendis sayısından girmis biraz daha zorlasan pit ekibinden çıkacak.
    Saçmalık.
    Bugüne kadar sesin çıkmıyordu da ne oldu simdi mi 1 strateji mühendisi olduğu aklına geldi.
    O halde Rosberg in de epey söylecekleri vardır bu konuda.
    Sonra takım arkadasın dan sen hızlımısın ve önde olan senmisin ki seni alsınlar burada önemli olan 1 ve ya 5 mühendis olması değil mantığa uygun doğru isin yapılması önemli olan hiç bir sekilde kim olursa olsun isterse 100 mühendis olsun zaten senin önce pite alınman bu sartlarda son derece yanlış olurdu bu beklenti su demek takım bana oynasın bu çok açık bir mesaj iyide takım arkadasınla aynı puanlardasınız ikinizde sampiyonluğa oynuyorsunuz sen kopup gitmis değilsin takım arkadasın önünde bu ne saçma bir talep tir birde elestiriyor.Bundan sonra hamilton ın basına mekanik problemler gelirse hiç sasırmam.

    1. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Akil dehasi sana diyorum!!! Strateji uzmanini neye gore hatirlattdigini biliyormusun?? o zaman benden duy!!!
      Hamiltona sorulan soruda ” neden pite gec girdigini ve ya neden once giremedigini sordular !” daha sonra diger soruda Hamiltona aslinda pite girmek gibi bir ihtiyacin olup olmamasi da sorulmuşdu. O da her şeyin net aydin olmasi için senin gibi F1 uzmanina açik olmasi için soruyu böylece yanitlamiş oldu…

  5. Lomen Milor avatarı

    Takım arkadaşın önde gidiyor seni niye ilk pite alsınlar? Diye sorarlar adama.

    Evet dünkü sırlamalarda Rosberg’in sana yaptığı büyük bir terbiyesizlikti. Canada’da polu sen alırsın ve pite de sen ilk girersin. Bu kadar basit. Ama bu yarışta ilk niye ben alınmadım dersen komik olursun.

    Bir eklemek istediğim şey daha var. Demiş ki gözüme bir şey kaçtı ve arkamda RİC gelicek diye endişelendik falan filan. Halbuki takım telsizinde mühendis ona RİC’in yaklaştığını söyleyince, HAM küçümser bir şekilde arkamdaki umurumda değil ROS dan haber et sen dedi. 2 tur sonra ecel terleri dökmeye başladı RIC arkasına yapıştığı için.

    Bunu neden söyledim. Çünkü bu sene HAM şampiyon olmazsa eğer bunun tek sebebi kendi davranış ve hataları olacaktır.

  6. Mercedes takımı o an ne yapacağını bilemedi çünkü mercedes de politika muhasebedeki ilk giren ilk çıkar gibi pistte önde olan pite ilk girer politikasıydı. Hamilton haklı ama mercedes rosbergede haksızlık etmek istemedi. Mercedesin Rosbergi kayırdığını düşünmüyorum öyle olsa dünyanın parasını Hamiltona vermezlerdi. Koyu bir mercedes taraftarı olmama rağmen bugünkü sonuca sevinemedim bile. Kanada da gerçek bir kapışma bekliyoruz. Artık mercedes takımı yok, Mercedesin içinde 2 düşman ekip var.

  7. reklam kokan hareketler avatarı
    reklam kokan hareketler

    Hamilton bu seferde şampiyon olamazsa………………

  8. vay vay vaay. lewis “senna” hamilton’ın yarım aklı, kusursuz yarış yeteneğinin önüne geçti demek ki. kendi ipini çekiyor, farkında bile olmadan.

    işin ilginci, takımın en ufak bir kusuru yok. stratejide el üstünde olan hamilton, takım içinde ağır basan hamilton. monaco gibi geçişin neredeyse imkansız olduğu bir pistte 2. olmayı kabullenip, alakasız kişilere sataşmadan önündeki maçlara bakmak dururken söylediklerine bak.

    bu arada,
    “gözüne bi şey gelmesi” de en az dünkü rosberg’in “aracı durduramaması” hikayesi kadar profesyonelce idi.
    tebrikler, iyi bulmuşsun o yoğunlukta 🙂

  9. Hami Mclaren’e mesaj göndermiş sanki 🙂

    Mercedes’in amacı şampiyon olmak. İki stratejicileri olsa ortalık daha fena karışır. Bugün arkadayken onun aleyhine oldu, Rosberg arkada olsa onun aleyhine olacaktı. Bariz bir şekilde Rosberg’i destekler tavırlar olursa o zaman eleştirebilir Hamilton.

  10. En iyi aracı yap milyon dolarlar vererek Lewisi McLaren’den kopar ama 2 strateji uzmanın olmasın.Rezillik resmen.

  11. haklısın Dostum Rosberge Gününü Kanada Macaristanda Göstereceksin buna inanıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir